Kleineglobetrotter.nl | Buggy of draagzak?
En dan is daar het grote dilemma. Nemen we de buggy mee, ja of nee? Als je met de auto bent is dit niet zo'n groot probleem. Dan prop je 'm er nog 'effe bij', maar in een vliegtuig wordt het een ander verhaal en kan het snel een blok aan je been worden. Wij namen wel buggy's mee naar Spanje, maar lieten ze mooi thuis toen we naar Portugal en Bali gingen. Hieronder leg ik je uit waarom.
Buggy of draagzak, draagzak vs buggy, Tula toddler, peuter in draagzak, draagzak mee op reis, buggy thuis laten?
15768
post-template-default,single,single-post,postid-15768,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Buggy mee? Of toch maar een draagzak?

En dan is daar het grote dilemma. Nemen we de buggy mee, ja of nee? Als je met de auto bent is dit niet zo’n groot probleem. Dan prop je ‘m er nog ‘effe bij’, maar in een vliegtuig wordt het een ander verhaal en kan het snel een blok aan je been worden. Wij namen wel buggy’s mee naar Spanje, maar lieten ze mooi thuis toen we naar Portugal en Bali gingen. Hieronder leg ik je uit waarom.

Handen vrij
Je besluit na de vlucht met het ov naar het hotel te gaan, want dat bespaart lekker een paar centen. Maar als de bagage eenmaal van de band is besef je ineens dat je toch een paar handen te kort komt om én twee grote koffers én een (of twee) kind(eren) in buggy mee te nemen.

Met één been op de stoep…
Je maakt een dagtrip naar dat schattige, authentieke Portugese stadje met van die mooie klinkerstraatjes. Bij elk hobbeltje blijft het wieltje van de buggy steken en voor je het weet loopt de een met een peuter op de arm en de ander te slepen met een ingeklapte buggy. Het normaal zo lekkere mediterraanse zonnetje zorgt er voor dat behalve je lichaamstemperatuur ook je goede humeur de pan uit rijst. Al voor de koffie zitten jullie weer in de auto.

Op de fiets
Het leuke guesthouse waar jullie overnachten heeft gratis fietsen ter beschikking, maar kinderzitjes ho maar. Vol goede moed zet je de kleine achterop de bagagedrager. ‘Mama goed vasthouden he!’ Maar nog voor je de bocht om bent heb je al een voetje tussen de spaken zitten. Dat wordt de rest van de week lopen of met de taxi.

Ik wil niet lopen
Je hebt een uur gereden om een mooie wandeling te kunnen maken in dat ene natuurpark waar je zo graag naartoe wilde. De buggy heb je thuis gelaten, want peuter of kleuter lief kan best een paar kilometer zelf lopen. Maar na honderd meter gaat de anders zo gezellige peuter zitten op de grond en weigert het nog een stap te zetten. Zelfs de meegenomen koekjes en snoepjes werken niet. Het zitten is overgegaan in liggen en gillen. Er zit niets anders op dan je kind van de grond te schrapen en terug te rijden.

Rustig winkelen
Je loopt in een stad met fijne voetpaden. Je kan rustig om je heen kijken en samen genieten van een bak koffie. Jullie kindje ligt heerlijk te slapen in de buggy. Toch wel fijn dat je die meegenomen hebt ;-).


Wij schaften onze rugdragers aan na een vakantie in Spanje. Het bleek de beste koop ooit. Geen gedoe met buggy’s op hobbelige voetpaden, altijd je handen vrij, geen gezeur dat je kindje niet meer wil lopen en je ze dus moet tillen, handig als er geen zitje is op de fiets of als je achterop de motor zit met je kindje tussenin. Zelfs op het warme Bali hebben we de drager veel gebruikt. Daarnaast biedt de rugdrager ook een stukje geborgenheid waardoor onze tweeling er ook weleens een powernap in doet.

Nog nooit eerder gedragen? Oefen dan eerst een paar keer thuis! En zorg ervoor dat je een rugdrager koopt die ergonomisch verantwoord is. Zoals deze fijne rugdrager die wij gebruiken. Heb je vragen of toevoegingen? Laat dan vooral een reactie achter!


 

Ook leuk om te lezen
7 Reactie's
 • Mirana
  Geplaatst op 13:26h, 11 mei Beantwoorden

  Wij hadden zowel een buggy en een draagzak mee. Onze buggy was als tas mee te nemen lichtgewicht en in te klappen als klein pakketje. Paste in het vliegtuig als handbagage is onze kleine huurauto, en mee te nemen als we met een uber werden opgehaald buggy yoyo de beste uitvinding.

  • globetrotter
   Geplaatst op 19:42h, 11 mei Beantwoorden

   Dat klinkt als de perfecte buggy! Wat ik vooral heel prettig vind aan de rugdrager is dat we allebei onze handen vrij hadden, maar ik denk dat dit met een tweeling sowieso anders is 😉

 • Denise - Follow my footprints
  Geplaatst op 21:33h, 12 mei Beantwoorden

  Toen de kinderen klein waren namen wij zowel de buggy (voor de een) als de Bugaboo (voor de ander) als de draagzak mee. Totdat ik toen de kinderen nét 2 en 4 waren alleenstaande moeder werd en besefte dat ik maar 1 paar handen heb. Een grote trolley (voor de bagage van ons drietjes bijelkaar) en een buggy tegelijk gaat dan al niet, omdat je die eigenlijk altijd met 2 handen moet sturen. Dus daarna heb ik alleen voor de jongste (toen 3 of 4) nog een drager meegenomen, maar die uiteindelijk niet eens meer gebruikt. Wel vielen ze toen nog steeds op de meest onmogelijke tijdstippen en plekken in slaap, dus dat was ook niet altijd handig in m’n eentje, maar nu lach ik erom.

 • Kleineglobetrotter.nl | Ik ben twee en ik zeg nee, ook op vakantie
  Geplaatst op 07:02h, 05 juni Beantwoorden

  […] meter niet meer zelf lopen en gaan ze demonstratief op de grond zitten. En juist die dag ben je de draagzakken vergeten. Loop je gezellig in een mooi stadje, is daar ineens een enorme speelgoedwinkel. Na een […]

 • Eva
  Geplaatst op 22:18h, 12 juni Beantwoorden

  Ik ben van #teambuggy. Nooit een draagzak aangeschaft of meegenomen. In Nederland gebruikte ik een keer tijdens een wandelweekend een draagdoek, maar zowel ikzelf als dochterlief vonden dat niet echt een succes. Voor onze trips naar Azië tikte ik een oude Quiny op de kop. Eentje waar het je het niet erg van hoeft te vinden wanneer er tijdens vluchten mee gegooid en gesmeten wordt en ter plaatse ook best vies mag worden door etensvlekken e.d.

 • Ilse
  Geplaatst op 11:53h, 16 juni Beantwoorden

  Wij namen ze allebei mee. Het voordeel van de buggy vind ik weer dat kids erin kunnen slapen. Mees (net 1) slaapt natuurlijk nog overdag en dan kunnen wij lekker zitten of wandelen en hij slapen. Verder ook altijd de rugdrager mee, zelfs 2..

 • Roger
  Geplaatst op 13:04h, 16 juni Beantwoorden

  Herkenbaar dilemma! Ik heb ook alle varianten geprobeerd, draagzakken, kinderwagens en buggy’s. Zelf wel eens een duo-kinderwagen meegenomen naar Mallorca. Zoals je zelf al zegt hangt het van de situatie af, wat handig is. Dit jaar neem ik nog een keer de buggy mee voor onze dochter van drie. Volgend jaar hoeft dat niet meer en dan gaat de vlag uit.

Geef een reactie

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief!