Kleineglobetrotter.nl | Pyramide van Austerlitz met kids
Wist je dat wij in Nederland ook een heuse pyramide hebben? Gebouwd door de Fransen en opgedragen aan Napoleon Bonaparte? En dat dat dan ook nog eens een leuke dagtrip is met kids? Nee? Ik neem je mee naar deze historische plek.
activiteiten met kinderen, activiteiten nederland, activiteiten vandaag, activiteiten zeist, buiten, buiten spelen, dagje uit gezin, dagje uit kinderen, dagje weg, dagje weg gezin, dingen om te doen, doen kids, familie uitje, gezinsuitje, gratis dagje uit, gratis uitjes met kinderen, kindvriendelijk, kindvriendelijk uitje, leuk uitje kinderen, leuke dingen doen, met kinderen, Nederland, onbekende uitjes, origineel uitje, Pyramide van Austerlitz, uit met kinderen, uitje met kind, uitje utrecht, verborgen parels, wat te doen in Rotterdam, wat te doen vandaag
16396
post-template-default,single,single-post,postid-16396,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Pyramide van Asuterlitz met kinderen

Er op uit in eigen land: de pyramide van Austerlitz

Wist je dat wij in Nederland ook een heuse pyramide hebben? Gebouwd door de Fransen en opgedragen aan Napoleon Bonaparte? En dat dat dan ook nog eens een leuke dagtrip is met kids? Nee? Ik neem je mee naar deze historische plek.

Hoogtepunt
Verscholen in de bossen, op de top van de hoogste heuvel van de Utrechtse heuvelrug vind je hem. De enige pyramide van Nederland. Gebouwd door de Fransen in begin 1800 met plaggen en gras. Oke, ik ben nog nooit in Egypte geweest, maar deze pyramide is vast niet zo spectaculair als zijn stenen broers. Maar een beetje gek en fascinerend is het wel.

Wie de pyramide wil beklimmen moet entree betalen. Voor €3 (kids tm 3 jaar gratis) klimmen we via de steile trap omhoog. Het uitzicht over de bossen is mooi, maar niet spectaculair. In de verte zien we Utrecht liggen. Wie tijd heeft, lees geen kleine kinderen die van hot naar her rennen, kan meer lezen over de historie van deze plek. Wij dalen vrij snel weer af en lopen terug naar het eigenlijke hoogtepunt van Austerlitz.

Speelplezier
Bij de parkeerplaats bevindt zich namelijk een hele leuke speeltuin / oude kermis. Onze kids komen ogen te kort. De entree is gratis. Voor de kermisattracties moet uiteraard betaald worden. Met muntjes. We kopen 12 stuks voor €11. Geen geld vinden wij. Er wordt gevlogen in de vliegtuigjes, een rondje gemaakt in een auto op de draaimolen en ze besturen een treintje.

Voldoende horeca
Voor wie trek heeft is er een snackbar of een restaurantje. Wij halen frietjes en eten die in het zonnetje op. Na de lunch volgen meer ritjes en wordt er gespeeld in de grote speeltuin. Het plan was een uurtje te blijven, maar pas laat in de middag vertrekken we richting huis. Wat een aanrader!

Praktische informatie
Adres: Zeisterweg 98 3931 MG woudenberg
Parkeren is vrijwillige bijdrage
Muntjes: €1,20, 6 voor €6, 12 voor €11
Entree pyramide: t/m 3 jaar gratis, €3


Wil je meer lezen over de historie van de pyramide? Kijk dan hier.

Ook leuk om te lezen
1Reactie
  • Fam. de Vries
    Geplaatst op 21:53h, 03 augustus Beantwoorden

    Wat een leuke review! We gaan zeker een keer kijken

Geef een reactie