3 x vliegtuigen spotten

3 x vliegtuigen spotten

Het heeft misschien een beetje een suf imago, maar vliegtuigen spotten met kinderen is echt heel erg leuk. Sterker nog. Het geeft mij altijd een beetje dat kriebelige vakantiegevoel. Alsof we zelf ieder moment op reis kunnen gaan. Wat de leukste plekken zijn om te gaan kijken? Je vindt hier onze drie favorieten.

De spottersplek aan de Polderbaan

Met meer dan 1000 vluchten per dag, is Schiphol natuurlijk de perfecte plek om vliegtuigen te spotten. Maar wist je ook dat er een echte spottersplek is aan de Polderbaan? Op een grote parkeerplaats kun je gratis parkeren en zie je de vliegtuigen al voorbij rijden. Nog leuker is het om een stuk het fietspad af te lopen en de vliegtuigen vlak voor je neus zien landen (meestal) of opstijgen. Het blijft machtig om te zien en te horen hoe zo’n log ding de lucht in gaat.

Neem op een mooie dag een picknickkleed mee. Onze kinderen vinden het leuk om te weten waar de vliegtuigen vandaan komen en zwaaien vervolgens vrolijk naar de mensen die er in zitten. Heb je honger? Rond lunchtijd verschijnt de frietkar op de parkeerplaats voor een frietje of andere snack. Er zijn ook dixi’s aanwezig. Al laten wij onze kids liever in het ‘Bulderbos’ was naast de baan ligt plassen (niet verder vertellen hoor ;-)).

Hoe kom je er? De spottersplaats bij de Polderbaan bevindt zich aan het einde van de IJweg aan de westzijde van de start- en landingsbaan. Houd voor je navigatie postcode 2141 CN aan.

Het panoramaterras op Schiphol

Ik ben dol op Schiphol. Vooral omdat het betekent dat we met vakantie gaan. De drukte, de mensen die op het punt staan te vertrekken, mensen die weer thuis komen. Heerlijk! Maar ook als we niet gaan vliegen komen we graag op Schiphol. We nemen dan altijd een kijkje op het panoramaterras. Super leuk om met je neus bovenop de gates te staan en de vliegtuigen te zien vertrekken, hoe er getankt wordt en hoe er af- en aangereden wordt met karretjes vol bagage.

Wat het extra leuk maakt is het vliegtuig (Fokker) waar je in kan. Neem een kijkje in de cockpit of zie hoe de bagage onderin het ruim ligt. Een feestje voor onze kids en vooral leuk als je binnenkort voor het eerst met je kinderen gaat vliegen.

Het Panoramaterras is gratis toegankelijk. Je vind er ook diverse horeca, toiletten en een binnenspeeltuin.

Hoe kom je er? Je vindt het Panoramaterras op de derde verdieping aan de publieke zijde. De trap en lift vind je tussen Vertrekhal 1 en 2. Volg eerst de borden ‘Vertrek 1 & 2’ en vervolgens ‘Panorama terrace’.Brasserie Waalhaven Rotterdam The Hague Airport

Oke, het is niet bepaald Schiphol, maar de spottersplaats van Rotterdam The Hague Airport is wel een hele leuke voor mensen met kleine kinderen. Vooral als je in de buurt van Rotterdam woont. Bij Brasserie Waalhaven kun je lekker op het terras zitten met een hapje en een drankje terwijl de vliegtuigen praktisch naast je tafel landen of stijgen. Voor het terras ligt een grasveld. Hier kunnen kinderen heerlijk rondrennen. Ook is er een kleine speeltuin met schommel en glijbaan.

Kom je echt om vliegtuigen te spotten? Zorg dan dat je je bezoek goed timet. Kijk van tevoren hoe laat er een aantal vliegtuigen landen en vertrekken. Anders heb je kans dat je heel lang moet wachten om een enkel vliegtuig te zien. En dat zou toch jammer zijn ;-). Extra leuk. Er hangen koptelefoons in het restaurant waardoor je de communicatie kan horen tussen de vliegtuigen en de verkeerstoren.

Parkeren is gratis. Het is een brasserie dus eten en drinken is een must. Toiletten aanwezig. Binnen is een kleine speelhoek. Minder geschikt als je geïnteresseerd bent in vliegtuigen van verschillende maatschappijen. Heel veel meer dan Transavia vliegt er niet.

Adres: Malpensabaan 3 3045 AL Rotterdam

Wij zijn dol op vliegen vanaf Rotterdam. Waarom? Je leest het hier.

Bonustip: Vliegtuigen spotten in Brussel

Ulrike en Laure gaven mij de tip dat er een super leuke spottersplek is vlakbij Brussels Airport in Zaventem. In het Vliegbos kunnen kinderen behalve vliegtuigen spotten ook heerlijk spelen.

Hoe kom je er? Namenstraat, 1930 Nossegem. Parkeren kan op de parkeerplaatsen rond het bos.


Weet jij nog een andere spottersplek die wij eens moeten bezoeken? Laat dan hieronder een reactie onder.

Heb
Heb jiBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*