5 x doen in Lissabon met kinderen

5 x doen in Lissabon met kinderen

Lissabon is misschien wel onze favoriete stad van Europa. Maar wist je dat er ook ontzettend veel leuks te doen is met kinderen? Wij zetten onze top 5 Lissabon met kinderen voor je op een rij.

1. Met de lift omhoog

Een lift midden in het centrum van Lissabon? Hoe gek is dat. De Elevador de Santa Justa brengt je in een paar tellen naar een stalen wandelpad boven de stad. Extra leuk is dat de liften nog bediend worden. Eenmaal boven wacht je een mooi uitzicht. De trappetjes naar het uitkijkplatform zijn kronkelig en steil. Wij vonden ze best eng om te nemen met kleine kinderen. Ga vroeg om de menigte voor te zijn.

Kosten: €5,- voor op en neer (t/m 3 jaar gratis)
Openingstijden: van 07:00 – 22:00 uur en van juni – september 07:00 – 23:00 uur

2. Rondje Lissabon met kinderen in trammetje 28

Je bent niet in Lissabon geweest als je niet met een van de trammetjes mee gereden hebt. Voor kinderen is een ritje maken in een tram sowieso een feestje. En het is ook nog eens een goede manier om de stad te zien zonder al te veel te hoeven klimmen (Lissabon ligt op 7 heuvels). Spannend om door super smalle steegjes te rijden! Trammetje 28 is de meest populaire (en de drukste). Wij zijn een willekeurig trammetje ingesprongen en vonden het ook super leuk.

Kosten voor een ritje € 2,85 voor een enkeltje (t/m 3 jaar gratis)
Welke trammetjes het leukst?

3. Verdwalen door de straatjes van de Alfama

Het leukste stukje van Lissabon vonden wij de smalle straatjes van de oudste wijk van Lissabon: de Alfama. Hier vind je kleine huisjes met de mooiste deuren en versierd met tegeltjes. De was hangt tussen de huizen te drogen. Het is er autovrij dus kinderen kunnen er rustig rondlopen.

Tip: Zijn jouw kinderen niet zulke lopers? Neem dan een draagzak mee. Lees hier waarom wij eerder voor een draagzak kiezen dan voor een buggy.

Hoe kom je er? Het beste is om de wijk vanaf de heuvel naar beneden te lopen. Neem trammetje 28 of 12 en stap uit bij halte ‘Kathederaal’ aan het plein Largo Portas do Sol.

4. Traditionele Portugese roomtaartjes snoepen

Zijn jouw kinderen echte zoete kauwen? Stop dan voor koffie bij een van de lokale ‘pastelaria’ (en dus niet bij Starbucks ;-)). Je betaalt hier nog net geen Euro voor een goede kop koffie. Ruimte over in het budget dus voor een traditionele ‘Pastéis de nata’. Een super lekker custardtaartje. Tip voor de echte budget reizigers onder ons: bij de Lidl verkopen ze ook verse pastéis en die zijn super lekker!

5. Rennen in het park bij de Toren van Belém

Het ligt een stukje uit het centrum, maar wij vonden het wel het bezoeken waard; de toren van Belém. Ga zitten op een bankje, laat je kids lekker rennen in het park en kijk toe hoe busladingen toeristen selfies aan het maken zijn. Heerlijk! En vergeet vooral geen selfie te maken van je familie.

Tip: kom je met eigen vervoer naar Lissabon, plan dan de toren van Belém als eerste of laatste uitje van de dag. Er is een groot parkeerterrein bij de toren. Op die manier hoef je niet helemaal vanuit het centrum heen en weer te rijden.

De toren is gratis te bezoeken.

Dit was onze top 5. Genoeg om een volle dag Lissabon met kinderen mee te vullen. Uiteraard is er nog veel meer te doen in deze prachtige stad. Wat dacht je van een dagje dierentuin, met een kabelbaantje de stad over of naar het Oceanário, één van de grootste aquariums van Europa.

Ben je een aantal dagen in Lissabon? Bofkont! Dan is het ook zeker de moeite om een dag naar Sintra te gaan. Lees hier onze tips voor een dag Sintra met kids.


BewarenBewarenBewaren

6 reacties

 • Yvonne zegt:

  Wij vonden Lissabon ook heerlijk met de kids. De lift hebben wij gelaten voor wat het was, want de rij was niet mals. Het kasteel was ook een hit bij ons trouwens. Leuke top-5!

 • Annemarie zegt:

  Wij hebben Lissabon alleen een keertje zonder kinderen bezocht (want die waren er toen nog niet), maar het lijkt me een hele leuke stad om ook met kinderen te bezoeken. En dan zou ik ook een dagje naar Sintra gaan.

 • Ilse zegt:

  Op de roomtaartjes en de lift na hebben wij deze dingen ook gedaan met onze kids! Wij vonden het echt een super fijne stad, Zo gezellig!

 • Femke zegt:

  Hee wat leuk, ik kom net je blog tegen! Gisteren schreef ik een artikel over Lissabon met kids. Ook een van mijn favoriete steden om te bezoeken in Europa, en Portugal sowieso ons favoriete vakantieland. Ik ga kleine globetrotter volgen! Groetjes, Femke

  • Marlieke zegt:

   Leuk Femke! En mooie blog heb jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*