5 x doen in Nagasaki

5 x doen in Nagasaki

Nagasaki was voor mij de grote verrassing tijdens onze reis door Japan. Prachtig gelegen tussen zee en bergen. Door het warmere klimaat is de sfeer relaxt en voelt het meer als een dorp dan een grote stad. Jammer dat veel mensen dit fijne stadje links laten liggen. Ik geef je hieronder 5 redenen waarom je Nagasaki niet over mag slaan.

1 De verschrikkelijke geschiedenis
Eerlijk is eerlijk, de naam Nagasaki doet niet meteen denken aan een gezellige vakantiebestemming, maar roept eerder beelden van een verschrikkelijke atoombom op. Bezoek eens het Park van de vrede en het Nagasaki Atomic Bomb museum. Ik vond het fascinerend om te zien dat zelfs vandaag de dag nog schoolklassen rijen met gevouwen kraanvogels neer komen leggen bij het memorial gelegen in het park. Het museum is indrukwekkend en geeft goed weer hoe verschrikkelijk het moet zijn geweest net na de bom en wat een impact het heeft gehad op de stad. Ik geef toe dat dit misschien niet de meest leuke activiteit is om te doen, maar zeker een must als je deze stad bezoekt.

atoombom_4
atoombom atoombom_3 atoombom_2

2 De mooie ligging
Het stadje ligt echt heel erg mooi tussen bergen en zee. Je kan een prachtige wandeling maken bergop naar een uitkijkpunt. De uitzichten onderweg zijn zeker de moeite waard. Tijdens het lopen kom je langs Glover Garden. Een tuin vol Engelse koopmanshuizen vernoemd naar Thomas Glover, een Schotse handelaar die zich in 1859 in Nagasaki vestigde. Loop aan het eind van de dag naar de haven voor een mooie zonsondergang.

uitzicht haven

3 Battleship island
Dit was een van de hoofdredenen voor ons bezoek aan Nagasaki. Op een klein uurtje varen vanaf de haven ligt een verlaten stad in de vorm van een oorlogschip. Het eiland werd in 1890 gekocht door Mitsubishi om vanaf daar steenkool uit zee te winnen. Het werd zo vol gebouwd dat het een van de dichtstbevolkte plekken op aarde was. Tot de vraag naar steenkool afnam en de mensen wegtrokken. Sindsdien woont er helemaal niemand meer en is het veranderd in een spookstad. Je kan het eiland alleen op als je mee gaat met een tour. Zeker doen! Leuk weetje: het eiland was inspiratie voor het decor van de Bond film Skyfall.

battleship3 battleship2 battleship

4 Japans oudste Chinatown
Het bezoeken van een ‘Chinatown’ is altijd leuk. Hier moet je zijn voor heerlijk Chinees eten, rare winkeltjes en oude mannetjes die op straat een potje Mahjong aan het spelen zijn.

chinatown chinatown2

5 Huis ten Bosch
Jammer genoeg ben ik hier niet zelf geweest, maar wat moet dit fantastisch zijn. Een compleet themapark rondom Nederland met als mascotte Loeki de Leeuw. Raar volk die Japanners ;-).

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*