fbpx
5x doen in Terschelling met kinderen
Reizen met kinderen, reisblog voor gezinnen
16883
post-template-default,single,single-post,postid-16883,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
Terschelling met kinderen

5x doen in Terschelling met kinderen

De Waddeneilanden: Kindvriendelijker krijg je het niet. Ik zet mijn leukste tips in Terschelling met kinderen op een rij.

Als kind kwam ik jaarlijks op de Waddeneilanden en heb ik vooral Ameland en Terschelling heel vaak bezocht. Afgelopen zomer was ik na jaren weer eens terug op Terschelling, nu met mijn eigen zoontje van toen 9 maanden. Met de herinneringen uit mijn eigen kindertijd en de ervaringen van deze vakantie, zet ik mijn 5 favoriete tips voor Terschelling op een rij.

Terschelling met kinderen strand

1. Eten bij Strandpaviljoen de Branding

Wij zaten met ons huisje in Midsland aan Zee en op het strand gingen we naar Strandpaviljoen de Branding. Helemaal ingesteld op gezinnen en daardoor een fijne plek om te vertoeven. Er is een speelhuisje voordat je het terras op gaat en je vindt er allerlei handige spullen voor met kinderen: zonnebrand, stoelverhogers, kinderstoelen, speelgoed en zelfs een magnetron om een babyhapje op te warmen. Ook ideaal: als je hier om half 6 binnenkomt voor het eten, is het al gezellig druk.

Adres: Midsland aan Zee, p/a Oosterburen 19
Kosten: €2,50 voor Fristi/chocomel/appelsap & €6,00 a €9,00 voor een kindermenu, bijvoorbeeld scholfilet met friet en appelmoes, pannenkoeken of kinderpasta met rode saus en strooikaas.
Openingstijden: dagelijks vanaf 11.00 (keuken sluit rond 20.00 uur)

2. Bezoek aan het Wrakkenmuseum

Een herinnering uit mijn jeugd is het Wrakkenmuseum in Formerum. Een enorme verzameling spannende vondsten van scheepswrakken en strandjutter, aangespoeld op het eiland. Van briefjes in een fles tot de inhoud van aangespoelde containers. Achter het museum ligt een piratentuin.

Adres: Formerum Zuid 13
Kosten: volwassene €4,00, kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,00. Het toegangsbewijs is een week geldig.
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur

Terschelling met kinderen pluktuin
3. Fruit plukken in Zelfpluktuin Groenhof

Op Terschelling worden allerlei producten verbouwd en geproduceerd. Cranberry’s en kaas bijvoorbeeld, zijn bekende streekproducten van het eiland. Wij gingen op tour langs Zelfpluktuin Groenhof – waar je veldbloemen en fruit zoals aardbeien, bessen en frambozen kunt plukken – en langs Kaasboerderij De Pieter Peit’s Hoeve voor kaas van eigen bodem.

Adres: Zelfpluktuin Groenhof, Hoornerkooiweg 1, Oosterend
Openingstijden: geopend in de zomermaanden

4. Cranberrytaart eten bij De Koffiemolen

Wil je ergens koffiedrinken terwijl de kinderen lekker kunnen spelen? Ga dan naar De Koffiemolen. In de tuin rondom de molen vind je een zandbak, speeltoestellen en een hoop speelgoed. De koffie is, anders dan de naam doet vermoeden, niet erg bijzonder. De cranberrytaart met kwark daarentegen, moet je zeker proberen. Je kunt hier ook midgetgolfen.

Adres: Formerum 6
Openingstijden: dagelijks 10.00-18.00 uur

Terschelling met kinderen koffiemolen

5. Meezingen met de Mannen van Hee

Beroemd op Terschelling zijn de Mannen van Hee. Met hun liedjesprogramma voor jong en oud zijn deze gitarist en twee theatermakers niet meer weg te denken van het eiland. Tijdens de zomermaanden treden ze op in onder meer strandtenten en campings. Probeer maar eens stil te blijven op de aanstekelijke liedjes.

Informatie: bekijk hier het programma van de Mannen van Hee

Terschelling met kinderen

Op Terschelling kun je ook prachtig wandelen. Lees onze tips om een wandeling met kinderen zo leuk mogelijk te houden!


Wil je meer informatie over kindvriendelijk Terschelling? Neem dan even kijkje op de website van VVV Terschelling. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord om deze post te schrijven.

Geen reactie's

Geef een reactie