Vakantie Denemarken met kinderen

Alle Vakantie Denemarken met kinderen-artikelen

Praktische informatie

Op vakantie naar Denemarken met kinderen? In dit superkindvriendelijke land vind je kleurrijke bossen, een kustlijn met kilometers strand, graslandschap en heldere meren. Maar je kunt ook de levendigheid opzoeken in de steden en genieten van hippe koffiezaakjes en mooie winkels. 

Op vakantie naar Denemarken met kinderen, wat kun je verwachten?

Denemarken staat bekend als superkindvriendelijk. Er zijn veel openbare toiletten, verschoonplekken, borstvoedingsruimtes, picknickplekken en speeltuintjes om even uit te razen. Je merkt aan alles dat er aan kinderen gedacht wordt. Zo heb je langs de wachtrijen van Legoland speelplekjes, zodat kinderen zich niet hoeven te vervelen in de rij. Wat ook lekker is, is dat ruimtelijk en rustig is. Je hoeft je dus niet opgelaten te voelen als je kinderen even willen spelen of hollen. 

Wanneer naar Denemarken met kinderen?

In Denemarken regent het minstens zo vaak als in Nederland. Dus het weer is altijd een gok. 

Zomer

In de zomervakantie heb je de meeste kans op zonnig weer. En met oneindig veel kust en eilandjes, zit je dan natuurlijk goed in dit land. Houd rekening met de vakantie van de Denen (vaak in juli), want dan kunnen de prijzen oplopen en is het druk in pretparken. Eind juni vieren de Denen midzomernacht. Met een bloemenkrans in het haar dansen ze in een grote kring in het park of op het strand. 

Winter

In de kerstvakantie zijn de steden gezellig verlicht en vind je in Denemarken een gezellig wintersfeertje. Ga bijvoorbeeld naar de hoofdstad Kopenhagen in december. Houd er wel rekening mee dat sommige uitjes, zoals Legoland, in de wintermaanden gesloten zijn.

Herfst en lente

Het voordeel van Denemarken is dat het relatief dicht bij Nederland ligt. In zo’n 6 uur rijden vanaf Utrecht zit je al in de zuidelijkste provincie. Daardoor is het ook voor de kortere herfstvakantie een goede optie. 

Inspiratie voor een gezinsvakantie in Denemarken

Denk je eraan om op met je kinderen op vakantie naar Denemarken te gaan en wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze blogs met de leukste kindvriendelijke uitjes, tips voor vakantiehuisjes en de leukste steden en dorpen. Gezinnen die je voor gingen, delen hun tips!