Vakantie Oostenrijk met kinderen

Alle Vakantie Oostenrijk met kinderen-artikelen

Praktische informatie

Op vakantie naar Oostenrijk met kinderen? Maak je klaar voor een actieve vakantie in de bergen, waarbij wandelen een feestje is dankzij de geweldige knikkerbanen en glijbanen onderweg. Maar er is meer vermaak! Denk aan sjezen met een rodelslee of cart en spelen in de vele speeltuinen met aangrenzend terras. En dat allemaal in de frisse berglucht! Een vakantie in Oostenrijk is leuk voor kinderen én voor de ouders.

Een vakantie Oostenrijk met kinderen, wat kun je verwachten?

Wat Oostenrijk kindvriendelijk maakt, zijn de grote speeltuinen bij restaurants op de berg waardoor je vanaf het terras zicht hebt op je spelende kinderen. Maar ook veel van de wandelroutes zijn helemaal ingericht op gezinnen met onderweg een knikkerbaan of glijbaanparcours. Ja je leest het goed! Je kunt met enorme tunnelglijbanen zo de berg af roetsjen. In het alpenland kun je bovendien rodelen, carten en steppen of zwemmen in één van de meren. 

Wanneer op vakantie naar Oostenrijk met kinderen?

Elk seizoen verandert het landschap in Oostenrijk. Ga je voor een winterwonderland, voor prachtige herfstkleuren of voor groene alpenweides in de zomer?

Winter

In de kerst- en voorjaarsvakantie kun je fantastisch wintersporten in de berggebieden in Oostenrijk. De pistes zijn breed en de almhutten gezellig.

Zomer

Maar heb je er wel eens aan gedacht om in de zomer met kinderen naar Oostenrijk te gaan? Dan kleurt het landschap groen, klinken de vrolijke bellen van de koeien en zijn er geweldige activiteiten op de berg zoals rodelen, speciale wandeltochten voor gezinnen en belevenissen. Natuurlijk mag ook een duik in één van de meren niet ontbreken.

Lente en herfst

Ook voor de mei- en herfstvakantie is Oostenrijk met kinderen leuk om te bezoeken. Met een beetje geluk heb je een strakblauwe lucht en heerlijk zonnig weer. En je rijdt er in een dag naartoe. Tip: houd er rekening mee dat een deel van de liften dicht is in de mei- en herfstvakantie, omdat de gebieden dan klaargemaakt worden voor het zomer- en wintersportseizoen.

Inspiratie voor een gezinsvakantie in Oostenrijk

Sta je op het punt om een vakantie naar Oostenrijk te plannen of wil je gewoon meer lezen over het land? Neus dan tussen de blogs op deze pagina, waar je tips vindt voor kindvriendelijke regio’s, mooie wandelingen, spannende uitjes en fijne accommodaties. Gezinnen die je voor gingen, delen hun tips!