Tsjechië

Alle Tsjechië-artikelen

Praktische informatie

Op vakantie naar Tsjechië met kinderen? Tsjechië is wat minder bekend als vakantiebestemming, maar liefhebbers van onontdekte parels vinden hier ongerepte natuur en authentieke stadjes. Bovendien liggen de prijzen hier een stuk lager dan in het westen van Europa. 

Een vakantie Tsjechië met kinderen, wat kun je verwachten?

Tsjechië is een fijne bestemming voor kinderen die van klimmen en klauteren houden. Zo wandel je er tussen de rotsen door in het Boheems Paradijs of klim je tot hoog boven de bomen op Boomkroonpad Lipno. Met de Tsjechische lekkernij trdelnik maak je kinderen zeker blij. Tsjechië staat bekend om de charmante dorpjes en stadjes met kastelen en gekleurde huizen. Een vakantie in Tsjechië met kinderen kun je ook combineren met Duitsland en Polen. Bezoek bijvoorbeeld het Poolse Reuzengebergte of de Duitse regio Harz.

Wanneer op vakantie naar Tsjechië met kinderen?

Tsjechië is het hele jaar een interessante vakantiebestemming. Je hebt er bergen, waar je in de zomer juist kunt rodelen en wandelen en bij een dagje minder weer ga je naar Praag.

Zomer

De temperatuur in Tsjechië is in de zomer ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Er kan wel regen vallen, maar je hebt ook gewoon kans op T-shirtweer. Het voordeel van in de zomer naar Tsjechië gaan is dat het een redelijk rustig vakantieland is. 

Meivakantie

In de meivakantie naar Tsjechië? Je hebt kans dat je geregeld de enige bent. Op veel plekken wordt het al niet overlopen door toeristen, maar in deze periode is het helemaal rustig. 

Winter

Ook voor een betaalbare wintervakantie is Tsjechië perfect. In het gebied rondom het Lipnomeer vind je twee compacte skigebieden en met een beetje geluk kun je op het meer schaatsen. Boek een huisje op een vakantiepark aan het meer en beleef een echte wintervakantie.

Goed om te weten:

Tsjechië heeft een eigen munteenheid, de Tsjechische kroon.