Vietnam

Alle Vietnam-artikelen

Praktische informatie

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam zijn er geen directe vluchten naar Vietnam. In zo’n 15,5 uur vlieg je met 1 tussenstop naar Hanoi in het noorden of Ho Chi Minh City in het zuiden. Het voordeel hiervan is dat je al voor €550 een ticket kunt scoren.

Ik gebruik voor het boeken van mijn vliegtickets altijd een prijsvergelijkingssite als Skyscanner of cheaptickets. Zo heb je in een overzicht de goedkoopste tickets op een rij.

>> Lees hier mijn tips over hoe je een zo goedkoop mogelijk ticket kunt scoren

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?

Ja, voor Vietnam heb je een visum nodig. Maar niet getreurd. Dat gaat tegenwoordig heel erg makkelijk. Voor Nederlanders is het namelijk mogelijk een digitaal visum aan te vragen. Dat scheelt weer een ritje naar de ambassade.

Komt er in Vietnam malaria of zika voor?

Langs de gehele kust van Vietnam komt geen malaria voor. In het hoge noorden en in de Mekong delta in het zuiden is er een kleine kans op malaria. Langs de grens met Cambodja en op het eiland Phu Qouc komt wel malaria voor. Bekijk hier de actuele malariakaart van Vietnam.

Ben je zwanger of heb je een kinderwens tijdens je reis door Vietnam? Hou er dan rekening mee dat er muggen zijn die het Zikavirus bij zich dragen. Beter is het om je reis naar Vietnam uit te stellen.

Overige vaccinaties voor Vietnam

Voor een reis naar Vietnam worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Laat je van tevoren goed informeren bij de lokale GGD of travelclinic.

Is Vietnam veilig?

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld tijdens onze rondreis door Vietnam met kinderen. Maar er is wel een dingetje wat ik aan wil kaarten. En dat is het verkeer. Ze rijden echt als gekken in Vietnam. Reis je met de trein en neem je af en toe een taxi dan is er niks aan de hand. Maar ik raad echt af om een nachtbus te nemen. Er gebeuren regelmatig ongelukken en hulpdiensten zijn (als ze al komen) vaak laat ter plekke en niet van de standaard die wij in Nederland gewend zijn.

Wat is de beste reistijd voor Vietnam met kinderen?

In het noorden van Vietnam is de beste reistijd van oktober tot en met december. Er valt dan minder regen en de temperaturen komen nog boven de 20 graden uit. In januari en februari kan het erg koud worden en zelfs sneeuwen. In februari en maart gaan de temperaturen weer omhoog. Vanaf april wordt het heet en nat. Ons voor- en najaar zijn de beste periode om noord Vietnam te bezoeken.

In centraal Vietnam is de beste reisperiode in de droge maanden februari tot en met juli. Vanaf augustus begint het tyfoonseizoen.

In zuid Vietnam loopt de droge periode van december tot en met april. De temperatuur is hier het hele jaar door constant en ligt rond de 30 graden.

De maanden maart en april zijn het meest geschikt om het hele land te bezoeken.