Boek: Campings waar je blij van wordt

Boek: Campings waar je blij van wordt

Campings waar je blij van wordt is een boek met 25 kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland, getipt door gezinnen die er zelf geweest zijn. Lees meer over ons boek en onze persoonlijke favorieten. 

Op zoek naar campings waar je blij van wordt

Het idee van het boek ontstond bij Marlieke Kroon, hoofdredacteur van Kleine Globetrotter Magazine, toen zij zelf op zoek was naar fijne campings voor een roadtrip door Nederland. Marlieke: ‘Er zijn natuurlijk duizenden campings in Nederland, maar ik zocht juist naar de parels. Plekken met een gemoedelijke sfeer en fijne speelplekken voor de kinderen zonder teveel plastic en hysterie. Voor dit boek maakten we een shortlist. Allemaal sfeervolle campings, in het bos, aan de kust of tussen de weilanden, met natuurspeeltuin of zwemvijver en het liefst ook nog lekkere koffie.’

Getipt door gezinnen die er zelf zijn geweest

Wij, Renee Schouwenburg en Marlieke Kroon, vormen samen Uitgeverij Zout, waar ook het Kleine Globetrotter Magazine wordt uitgegeven. In dit tijdschrift over reizen met kinderen vind je persoonlijke verhalen van gezinnen. Op dezelfde manier kwam ook het campingboek tot stand. Gezinnen delen hun persoonlijke ervaring. Ze geven handige tips (‘kies voor het veldje naast de speeltuin’), delen hun hoogtepunten (‘onze kinderen vonden het kabouterbosje geweldig’) en zijn ook eerlijk over minder leuke kanten (‘kinderen boven de acht vervelen zich hier misschien snel’). 

Camping Lolotte
Een van de campings in het boek is natuurkindercamping Lolotte

Kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland

Zelf bezochten we natuurlijk ook een aantal campings. Zo ging Marlieke naar kindernatuurcamping Lolotte en stond ze twee op het de Friese platteland bij de kleinschalige camping it Dreamlan. Renee ontdekte de vriendelijke Zeeuwse omgeving van Oostkapelle vanaf camping Ons Buiten. En ze ging naar de Klepperstee, vlak bij het strand van Ouddorp, waar haar kinderen het natuurzwembad het absolute hoogtepunt vonden. Wat onze favoriete camping is? Hoog op het lijstje staat nog Hartje Groen, deze camping is vaak lang van te voren al volgeboekt, dus tot nu toe visten we naast het net. 

Campings waar je blij van wordt: de Klepperstee
Het natuurzwembad bij de Klepperstee is gegarandeerd een succes bij de kinderen

Waar is het boek te koop?

Het boek Campings waar je blij van wordt kost €20,- en is te koop via www.kleineglobetrotter.nl/shop en te bestellen bij de lokale boekhandel. 

Campings waar je blij van wordt in het kort

In Campings waar je blij van wordt delen we 25 kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland. Geen massale vijfsterrenparken, maar pareltjes in het bos, aan de kust of tussen de weilanden. Plekken waar de sfeer gemoedelijk is en waar je kinderen kunnen spelen in de modderspeeltuin of zwemvijver. In dit boek lees je waarom deze campings zo leuk zijn en wat er te doen is voor kinderen. Getipt door gezinnen die er zelf zijn geweest. Bovendien ontdek je de leukste speelbossen, kindvriendelijke wandelingen en andere uitjes in de omgeving.

Hoofdfoto: Camping Hartje Groen door Iris van Tricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*