De favorieten van onze reis door zuidoost Azië

De favorieten van onze reis door zuidoost Azië

We zijn alweer bijna een maand terug. En wat was het wennen! Inmiddels zitten we weer in ons oude ritme en kunnen we met een heel fijn gevoel terug kijken op de fantastische trip die we gemaakt hebben met ons gezin. Benieuwd naar de favorieten van onze kinderen en van Ivo en mij? Je leest hier, per gezinslid, een top 3.

De favorieten van onze driejarige dochter:

Het is zo ontzettend leuk om te merken dat onze kinderen hele andere dingen onthouden dan dat wij doen. Vooral bij de favorieten van onze dochter Roos komt dat naar voren. Hier haar favorieten op een rij:

Dezelfde slippers als Amelia

Jep. Je leest het goed. Slippers. Super trots was ze dat we dezelfde roze Minnie Mouse slippers vonden in een sportwinkeltje op het eiland Pulau Pangkor als haar vriendinnetje van het guesthouse waar we verbleven op datzelfde eiland. Amelia moest er om huilen. Die dacht dat Roos haar slippers gepikt had. Gelukkig duurde dat maar even en waren ze daarna weer dikke vriendinnen. Ze loopt nu nog steeds trots door het huis heen met haar slippers aan.

De olifant die Siem nat spetterde

In Chiang Mai gingen we een middag olifanten verzorgen in een olifantenverzorgingshuis. Wat Roos het meest is bijgebleven van die dag is dat haar tweelingbroer Siem, tijdens het wassen van de olifanten, werd natgespoten door een olifant. Ze moet er nu nog had om lachen als we het er over hebben.

Het roze papier gemaakt van poep

Onze dochter houdt van roze. En toen we van olifantenpoep papier gingen maken in het Poo Poo paperpark (aanrader) in Chiang Mai, wilde zij uiteraard roze papier maken. Roze papier van poep. Dat is natuurlijk super mega grappig. Dat snappen jullie ook wel ;-).

Helemaal gelukkig met het roze papier gemaakt van olifantenpoep

De favorieten van onze driejarige zoon

De super enge Dinosaurus van Universal studio’s in Singapore

Voor Aziatische begrippen is Siem een grote jongen voor een drie-jarige. In het pretpark, Universal studio’s, mocht hij dan ook in bijna alle attracties. Waaronder een wildwaterbaan met als thema ‘Jurassic Park’. Aan het einde van de rit wachtte een enorme, brullende T-Rex. Gelukkig schoot het bootje, net op tijd, onder de dino door een waterval af. Ivo heeft het hele gebeuren gefilmd. Je hoort Siem keihard om mama gillen. Maar o, wat was hij trots. We horen zijn stoere jongensverhaal bijna dagelijks. Je snapt dat hij in zijn beleving helemaal niet gegild heeft.

Snorkelen met gekleurde vissen

Vanaf het moment dat de reis begon had Siem al de wens om te snorkelen. Met een echt masker en echte snorkel. In Thailand was het moment dan eindelijk daar. In het begin was het een beetje spannend, maar zodra hij door had hoe het pijpje werkte was hij niet meer te stoppen. Overal werd gesnorkeld. Ook al was er niks te zien. En ook nu zit hij thuis elke avond met duikbril op in bad. De vissen fantaseert hij er gewoon bij.

Fietsen als Batman met Yuki

In Sukhothai, Thailand, verbleven we in een super leuk guesthouse waar Siem al snel vriendjes werd met de vierjarige zoon van de eigenaresse: Yuki. Yuki had heel veel cool speelgoed. Waaronder een Batmancape en een mooie fiets met zijwieltjes. Scheurend met cape op reed Siem door de straat voor het guesthouse. Wat een feest. Als hij vier wordt staat er een stoere fiets met zijwielen thuis op hem te wachten. En een Batmancape uiteraard ;-).

Trotste binkie met zijn snorkelmasker op

Pas op, hier komt Batman op zijn fiets met zijwielen!

De Favorieten van Ivo

Zonsondergang in Sukhothai

Niet precies wetende wat ik kon verwachten, (goed voorbereid hè), kwamen we aan het einde van de middag aan in Sukhothai oude stad. Na het vinden van ons verblijf besloten we om direct nog de zonsondergang te gaan kijken in de Oude stad. Na 18:00 is dit gratis dus we mochten zo door. De serene rust die hier heerste in combinatie met de schitterende tempels en een mooie zon vond ik echt zo’n voorbeeld van een reden waarom je op reis moet gaan. Even alles vergeten en genieten van de omgeving. Later hebben we dit nog een keer overgedaan, met cameraspullen, maar die eerste keer blijft geweldig.

Fietsen in Bangkok

Natuurlijk was het niet de eerste keer dat we zijn gaan fietsen in Bangkok, maar het was weer een feestje. Bangkok kan een ruwe stad zijn, waar je aan moet wennen. Zeker als je er voor de eerste keer naartoe gaat. Maar dit is een warm bad, gezellige begeleiders. Maar belangrijker nog een geweldig zicht op wat een Thai dagelijks doet. Krioelend door nauwe straatjes, nauwkeurig sturend om verkeer en voetgangers te ontwijken, voelt het weer als een feestje om te fietsen. Gecombineerd met de klongtocht (een Klong is een smal kanaaltje) en een geweldige lunch was dit weer een hoogtepunt van ons bezoek.

Het regenwoud van Phong Nha

Het contrast tussen goed en slecht weer is soms alleen maar te zien als je het ervaart. Waar we niet direct blij waren met de regen, besloten we toch om de scooter te pakken op weg naar een grot die 25km verderop lag. De rust onderweg op de route, gecombineerd met optrekkende mist vanuit het oerbossen gaven deze scootterrit een echt Jurassic Park gevoel. Ik kon de dino’s er zo zien lopen, zo ruig en ruw waren deze bossen. Het was dan ook een ervaring die ik niet snel meer vergeet.

Sukhothai bij zonsondergang

Fietsen door de smalle straatjes van Chinatown in Bangkok

Het Jurassic Park landschap van Phong Nha

Mijn favorieten

En dan is het eindelijk mijn beurt. En wat is het moeilijk kiezen. De hele reis bestond uit hoogte-, maar ook dieptepunten. Maar dit zijn de drie momenten waarbij ik me echt ultiem gelukkig voelde:

Neusapen in Bako national park

Maleisisch Borneo stond voor we op reis gingen echt torenhoog op mijn verlanglijst. Gevaarlijk, want een plek kan ook heel erg tegenvallen. Maar tegenvallen deed Bako national park op Borneo mij voor geen moment. Het hoogtepunt was toen we pal voor onze jungle bungalow een hele grote groep neusapen zagen. Ik kon op zo’n twee meter komen van een stelletje wat zat te eten. Zo ontzettend bijzonder. Ik ben er bij gaan zitten en heb een half uur stilletjes zitten kijken. Geen foto’s, geen video’s, alleen ik en de apen.

Scooteren op Koh Yao Noi

Het Thaise eiland Koh Yao Noi was onze vakantiebestemming tijdens de reis. Een plek om even tot rust te komen. We huurden voor tien dagen een scooter en ontdekten elke dag wel een nieuw stukje van het eiland. Het mooiste moment vond ik toen we aankwamen bij een groot open rijstveld vol grazende buffels. Met zijn vieren op de scooter over kleine, modderweggetjes tussen deze enorme beesten door. Het ultieme reisgevoel!

Wandelen met oma in het hoge noorden van Thailand

O, wat twijfelden we of we naar Sapa zouden gaan in het noorden van Vietnam. Is het wel te doen met kleine kinderen? Is het niet te koud? Maar wat ben ik blij dat we toch doorgezet hebben. En wat was heel Sapa een verrassing. Wat me het meest is bijgebleven was de wandeling die we deden met een oude, kleine Minority dame. We kwamen haar tegen op straat en zij vroeg of ze onze gids mocht zijn voor een dag. Ze nam ons mee naar een dorp buiten de stad Sapa. Waar we liepen tussen rijstvelden en scharrelde varkens en kippen. We liepen over glibberige, modderige paadjes met spectaculaire uitzichten. Vergezeld door andere dames die onze hand vasthielden als het voor ons, lompe westerlingen, te gevaarlijk was. Met een kind op de rug liepen we 5 uur lang. We waren kapot, maar wat was het gaaf. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Zo gaaf om deze dieren van zo dichtbij te zien

Scooteren over zandweggetjes en dan deze fantastische buffels tegen komen. Goud!


Gedurende onze reis hielden we een vlog bij. Klik hier om naar onze filmpjes te gaan. 

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*