Er op uit in eigen land: de Broekpolder

Er op uit in eigen land: de Broekpolder

Reizen is leuk, maar er is ook zo ontzettend veel moois te zien en doen in ons eigen land. Soms zelfs direct om de hoek. Wij stapten op de fiets en gingen op avontuur in de Broekpolder.

Spelen in de natuur
De eerste stop tijdens onze fietstocht is natuurspeeltuin het klauterwoud. Zodra we onder de entreepoort door gaan zien we het ‘labyrint’ liggen, een wirwar van heuveltjes en greppeltjes die je kunt overbruggen via een boomstam. Even verderop steken we, al klauterend over rotsblokken, een slootje over. Om uit te komen bij de natuurspeeltuin. De kids kunnen hier even lekker rauzen, klimmen, glijden en hard roetsjen van de kabelbaan. We lopen de heuvel op naar de uitkijktoren. Helaas kunnen we er niet op, maar zelfs van hier hebben we al een mooi uitzicht. We zien een vlotje liggen in een slootje. Daar willen we natuurlijk wel even op. We leggen ‘m midden op het water (lees 2 meter van de kant haha) en pakken er onze fles met water en wat rozijntjes bij. We maken er een picknick van en de kids vinden het prachtig.

Kijk mam, grote koeien
We stappen na een klein uurtje spelen weer op onze fiets. We rijden op mooie, smalle paadjes en zien af en toe een konijntje wegschieten. In de verte zien we een paar Schotse Hooglanders vechten in een meertje. Wat gaaf! We besluiten er naartoe te rijden. Er blijkt een gigantische kudde te staan. Compleet met een paar jongen. Wat een imposante beesten zijn het toch. Met hun lange oranje haren en grote hoorns. Sowieso is de omgeving hier prachtig. We parkeren de fietsen en lopen over een houten bruggetje naar een eilandje. De omgeving heeft wel wat weg van Zweden. En dat in de randstad!

Rammelende magen
Inmiddels beginnen onze magen te knorren. Een leuke plek om te lunchen ontbreekt helaas nog in de Broekpolder. Maar gelukkig ligt onze favoriete lunchplek van Vlaardingen op zo’n tien minuutjes fietsen: de Vreemde vogel. Een heel leuk buitenhotel, met tuincafé waar ze goede koffie verkopen en de kids lekker kunnen spelen. Een mooie afsluiter van een leuke ochtend.


De Broekpolder is onderdeel van de gemeente Vlaardingen en ligt op een kleine twintig minuten rijden vanaf Rotterdam. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Restaurant Polderpoort of langs de kant van de weg bij het Klauterwoud.

2 reacties

  • Educatief archeologisch erf zegt:

    Jammer dat u het erachter nagebouwde steentijdhuis in het educatief archeologisch erf niet noemt… ligt pal naast het Klauterwoud en is op afspraak of zondagsmiddags (en dan gratis) voor publiek geopend.

    • globetrotter zegt:

      Dat is dan zeker iets wat we nog gaan ontdekken. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*