Het roer om: van backpacken in Azië naar de camping in Frankrijk

Het roer om: van backpacken in Azië naar de camping in Frankrijk

En toen gingen we het ineens even anders doen. Voorlopig geen exotische verre reizen meer voor ons. We gaan op pad in Europa. Met ons nieuwe Chateau-tje. Benieuwd waarom en waar naartoe? Lees dan snel even verder.

Mijmeren op een tropisch eiland

Het idee om een huisje op wielen aan te schaffen ontstond op een tropisch eiland in Thailand. Mijmerend over nieuwe reisplannen na de prachtige reis die we op dat moment aan het maken waren. Hoe gaan we dat straks doen als de kinderen naar school gaan? Proberen we dan elk jaar een verre reis te maken? Of om het jaar misschien? Maar Europa heeft ook zo ontzettend veel te bieden. Moeten we daar niet eens naar kijken?

Eye opener op het Thaise platteland

Op dat moment, op het mooie Ko Yao Noi, werd een klein zaadje in ons hoofd geplant. Een vaag idee over meer zien van Europa. Over ‘zullen we anders weer eens kamperen’.

En toen was daar een heel fijn guesthouse in Sukhothai. Waar onze kinderen zich eindeloos vermaakten. Met het spelen met de kindjes van de familie waar wij verbleven. We hadden ineens tijd om een boek te lezen. Om een fatsoenlijk gesprek te voeren. Zo kan het dus ook. Wat fijn!

We dachten terug aan onze eigen jeugd. Waar we allebei eindeloos speelden met vriendjes en vriendinnetjes op de camping. Over badmintonnen met papa en bussiekruit spelen op een lange zomeravond. Over dammetjes bouwen in een beekje. Dat, precies dat, is wat wij onze kinderen ook gunnen. Waarom moeilijk doen met verre reizen terwijl thuis, misschien wel, het mooiste werelddeel aan onze voeten ligt.

Liever niet kramperen

En vanaf dat moment ging het hard. We gaan er voor. Terug naar de basis. Kamperen it is. Maar gaan we voor een vouwwagen, camper of toch zo’n lompe sleurhut?

De vouwwagen werd al snel afgeschoten. We willen ook weg kunnen in het voorjaar, zonder dat het kamperen kramperen wordt. En geen gedoe met regen. Want niks zo vervelend als een natte tent in te moeten pakken.

Ook de camper haalde het niet. We hoeven niet zo nodig te ‘roadtrippen’. Blijven liever wat langer hangen op een plek.

Zullen we dan toch maar eens naar een caravan kijken? Lekker met zijn viertjes bij mekaar. Met een kacheltje er in voor als het wat kouder is. Gegarandeerd droog als het regent. Ruimte om te spelen in de voortent?

Best ingewikkeld zo’n voortent opzetten

En zo geschiedde

Van ‘backpacken door zuidoost Azië’ naar ‘met de sleurhut naar Frankrijk’. Groter kan het contrast haast niet zijn. Maar toch is dat wat we gaan doen de aankomende jaren. En weet je wat. We hebben er ontzettend veel zin in! Om jullie te inspireren met tripjes dichterbij huis.

Eenmaal terug van onze reis gingen we kijken bij een dealer. We zagen een mooi, klein exemplaar en waren verkocht. Gister hebben we ons ‘Chateau-tje’ opgehaald. Onze kinderen stonden te juichen toen ze hem zagen.

Hij is ontzettend lelijk van binnen. En er moet nog een stapelbed worden ingebouwd. Maar daar gaan we de komende tijd hard aan werken. Met hemelvaart staat onze eerste tocht gepland. Lekker dichtbij huis. Vier dagen op de camping bij Utrecht.

En in de zomer? Dan gaan we alle vier, voor het eerst in ons leven, kamperen in Frankrijk.

Zo zit ik er bij de aankomende jaren.

Pin it

10 reacties

 • Manon Kuipers zegt:

  Wij hebben ook wa moeten overwinnen. Van strandhut in Azië tot sleurhut in de Ardèche. Maar wat is kamperen toch heerlijk! En je bent toch gek om 1100 euro per week voor een stacaravan te betalen, die je ook nog heel lang van te voren moet reserveren. Geef mij maar een tourcaravan. En wat waren we blij vorig jaar in Zwitserland (camping in Lauterbrunnen, iconische plek bij de Jungfrau, toch beetje het wereld reizigersgevoel, echte aanrader) waar het regende. En wij onder onze warme dekbedden lagen met het kacheltje lekker aan. Een hilarische familiefilm keken op ons flatscreentje.. En de rest om ons heen de tentjes uitdreven. Ik kijk ernaar uit om jullie avonturen te lezen. Hartelijke groeten, Manon

  • Marlieke zegt:

   Wat leuk om te horen Manon. Ik ben ook echt heel benieuwd. Wij hadden vroeger ook een caravan en ik vond dat als kind fantastisch.
   Ruim 10 jaar geleden kampeerden mijn lief en ik ook op de camping vlakbij de Jungfrau. Toen in een piepklein tentje. Gelukkig hadden wij mooi weer

 • Louise zegt:

  Goed nieuws! Heeel veel succes met bedden bouwen en daarna een verdiend theetje voor jullie eigen rijdende paleis❤

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel Louise! Zodra ons rijdend paleis klaar is zal ik wat foto’s online knallen.

 • Nanouk zegt:

  Waarom moeilijk doen met verre reizen terwijl thuis, misschien wel, het mooiste werelddeel aan onze voeten ligt.
  Dat dus precies was onze conclusie toen we bijna 3 jaar geleden in de snikhitte op Bonaire zaten. Goede beslissing, maar ben enorm bevooroordeeld natuurlijk 😉 wie weet komen we elkaar tegen onderweg!
  Groetjes vanaf een camping bij Breda 🙂

  • Marlieke zegt:

   Hahaha ik snap je ineens helemaal Nanouk. Dan ben ik straks ook een paar weken per jaar digital Nomad op de camping

 • Jenny - IkReis zegt:

  Heel veel plezier! Europa is zeker mooi.

  Geen idee hoe het wordt als mijn kleine er is, maar ik zou beide willen blijven doen. Dus zowel Europa als verdere reizen.

  We gaan het zien 🙂

  • Marlieke zegt:

   Beide kan prima! Daar gaan wij nog steeds voor

 • Femke - thethingswelike.nl zegt:

  Europa is een prachtig continent, misschien wel het meest diverse! Wat tof, die camper, jullie gaan vast leuke avonturen beleven! Wij blijven de komende jaren ook bewust in Europa. Willen pas verder weg als de kinderen er echt iets aan hebben. Over 3 weken gaan we naar Portugal, heeeeerlijk, heel veel zin in! Mocht je ooit met de camper de hele rit naar Portugal maken, dan is Quinta de Cegonhas in midden Portugal een prachtige plek! En met een camper kun je prachtig reizen langs de westkust daar! Iets dichter bij huis: Domaine les Gonies in de Lot. Klein maar oooohhh zo fijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*