Hoera, wij gaan op (wereld)reis

Hoera, wij gaan op (wereld)reis

Nog maar 5,5 week, 40 dagen om precies te zijn, en dan is het zo ver. Dan stappen wij, mijn lief Ivo, onze peutertweeling Roos en Siem en ik (Marlieke), in het vliegtuig richting Maleisië. Om vervolgens ruim 3 maanden te genieten van al het moois wat zuid-oost Azië te bieden heeft. Wij kunnen niet wachten! Reizen jullie mee?

Eindeloze voorpret

Ik kan gewoon niet geloven dat het al bijna twee jaar geleden is dat we besloten om deze reis te gaan maken. Twee jaar! Soms kroop de tijd langzaam voorbij, maar meestal leek hij te vliegen. Wat een voorpret hebben we gehad.

Want waar gaan we naartoe? Kiezen we voor iets nieuws? Iets wat we nog niet kennen? Of gaan we juist voor een omgeving die vertrouwd is? Waar we niet meer zo nodig alles hoeven te zien? Worden het de Amerika’s? Of toch het o zo fijne Azië.

Dat het Azië is geworden hebben jullie inmiddels wel begrepen. Maar dan moet er nog een route bepaald worden. Azië is groot en we willen niet van hot naar her rennen. Eén ding stond vast: we willen terug naar Thailand. We kozen er allebei nog een bestemming bij: Ivo, Noord Vietnam en ik, Maleisisch Borneo.

Aapjes kijken in Maleisië

En dan is het tijd om de route te bepalen. We beginnen op Maleisisch Borneo. In het westen. In de provincie Sarawak. We hebben voor de eerste week een kamer in een leuk hostel geboekt in de hoofdstad Kuching. Hier kunnen we even wennen. Wennen aan de andere tijdzone, aan het andere klimaat, de andere cultuur en het andere eten. Wat we daar verder gaan doen weten we nog niet. Maar één ding staat vast. We gaan sowieso naar de semi wilde orang-oetans in het Semenggoh nature reserve.

Na die week bijkomen gaan we richting jungle. We slapen twee nachten, tussen de neusapen, in het Bako national park! Eentje die we af kunnen strepen van de bucketlist.

Na dit avontuur vliegen we naar het vaste land van Maleisië. In drie weken bezoeken we o.a.: hoofdstad Kuala Lumpur, hipsterstadje Ipoh, het nog niet zo bekende eiland Pulau Pangkor en streetart stad Georgetown. Om van daaruit het vliegtuig weer in te stappen richting Thailand.

Chillen in Thailand

Hier beginnen we met 1,5 week vakantie. Vakantie? Jep! We slapen 12 nachten op een eiland waar vrijwel niks te doen is. Behalve luieren op het strand, eten in fijne tentjes en zwemmen in een lekkere warme zee. Klinkt fijn toch? Lijkt ons ook.

Volledig uitgerust vliegen we dan naar het noorden van Thailand. Waar we bijna een week blijven in Chiang Mai. Via Sukhothai, waar we Chinees nieuwjaar gaan vieren, reizen we met de trein naar Bangkok. Misschien wel onze favoriete stad ter wereld. Waar we het meest zin in hebben in Thailand? Het eten!

Natuurschoon in noord Vietnam

Tijd voor weer een nieuw land: Vietnam. Van Bangkok vliegen we naar Da Nang, gelegen in het midden van Vietnam. Hier reizen we gelijk door naar lampionnenstad Hoi An. Een oude bekende van ons. Hier hebben we een guesthouse geboekt midden in de rijstvelden. We verheugen ons nu al op de fietstochten die we daar gaan maken. Daarna gaan we iets van de gebaande paden en trekken we naar het platteland, naar Phong Nha. Een piepklein dorpje tussen de karst gebergten.

En dan hebben we ruim twee weken die we nog in moeten vullen. Het kan nog flink koud zijn in het noorden van Vietnam in deze tijd van het jaar. De plaatsen die we nog aan gaan doen laten we dan ook afhangen van het weer. De grotten bij Ninh Binh, varen door Halong Bay, street food eten in Hanoi en de rijstterassen in Sapa zijn allemaal opties.

Big spending in Singapore

Wat wel vast staat is dat we eindigen met een paar dagen Singapore. Hier kunnen we vast wennen aan de Westerse prijzen, want Singapore is duur! We waren al een aantal keer op de luchthaven, maar zetten nog nooit voeten op de bodem van dit kleine landje.

En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Op 28 maart landen we op Schiphol, maar gelukkig is het nog lang niet zo ver en hebben we een heleboel om naar uit te kijken!

Volg ons

Ik ga jullie om een kleine gunst vragen. Het plan is om één keer per week een verslag op dit blog te schrijven. Op die manier kunnen jullie een beetje met ons mee reizen.Maar nog veel leuker is het om bewegend beeld te zien, toch?

Tijdens onze reis door Bali maakten wij een aantal korte vlogs. Wij vonden dit zo leuk dat we dit nu weer willen doen. Maar daarvoor hebben we wel jullie hulp nodig. Bij 100 abonnees op YouTube kunnen wij een eigen url aanvragen voor ons kanaal. En we kunnen de covers van onze eigen filmpjes bepalen. Waarom dit nodig is? Kijk maar even naar de cover van ons Bali #06 Sanur filmpje. Dan snap je het wel ;-).

Dus help ons naar de 100! Een klein gebaar en onze dank is heel erg groot!

>> Klik hier voor ons youtube kanaal (zie je die ellenlange url. Niet handig ^-^)


Wij zijn altijd nieuwsgierig naar onze volgers. Dus laat vooral van je horen in een reactie hieronder.

5 reacties

 • Yvonne zegt:

  Heerlijk dat het nu bijna zover is.. lekker aftellen en gaan. Veel succes met de laatste voorbereidingen en alvast veel plezier gewenst op jullie grote reis!

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel!

 • Yvonne zegt:

  Nou spannend heb me zojuist geaboneerd op jullie you tube kanaal. Nog veel plezier met de voorbereiding groetjes, yvonne snijders.

 • Rianne zegt:

  Klinkt als een droomreis, eentje die wij ook wel willen maken in de toekomst. Ben abonnee geworden dus er is er weer eentje bij 😉 veel plezier met de voorpret.

  • Marlieke zegt:

   Dank Rianne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*