De Sahara van Vietnam

De Sahara van Vietnam

Sahara? In Vietnam? Nou vooruit, het zijn eigenlijk gigantische zandduinen, maar wie er middenin staat waant zich even in een heuse woestijn. Ik heb het over de rode en witte zandduinen van Mui Ne. Een klein plaatsje vlak boven Ho Chi Minh city aan de kust. Een leuke stop voor een paar nachten voor wie van zee en strand houdt.

Het dorpje zelf stelt niet zo veel voor. De stranden vond ik er niet zo heel mooi en zijn op veel plekken heel erg smal. Maar wij komen voor de duinen en die zijn zeker de moeite waard. Je kan er voor kiezen beide duinen te bezoeken met een tourtje, maar het is veel leuker om een scooter te huren en er zelf heen te rijden. Onze eerste stop waren de rode duinen. Deze liggen ook het dichtst bij het centrum. Zodra je aankomt word je belaagd door kinderen die je een slee willen verhuren om van de duinen af te glijden. Lijkt leuk, maar bedenk dat deze kinderen op school horen en niet aan het werk om geld te verdienen aan toeristen. De duinen zijn mooi, maar stellen ons wat teleur. Het echte woestijn gevoel krijgen we hier niet. Wel zijn de uitzichten over zee erg mooi.

We scooteren verder naar de witte duinen. De tocht duurt ongeveer een half uur en is een avontuur op zich. De omgeving waar we doorheen rijden is prachtig. Vlakbij de duinen zijn parkeerplekken waar je de scooter neer kan zetten. Mijdt de mannetjes die je met een quad naar de duinen willen rijden. Het is vanaf de parkeerplaats maar een kleine stukje lopen.

De witte duinen zijn echt prachtig. Het is bizar om in een wereld van alleen maar zand te staan. We vermaken ons met het maken van schaamteloze foto’s waarbij we zo hoog mogelijk van de duinen springen. We zien een enkele verdwaalde toerist. Zittend op de kam van een zandheuvel genieten we van het fraaie uitzicht. Kom je langs Mui Ne? Bezoek dan zeker de witte duinen. Je krijgt er geen spijt van!

vietnam_oranje_1 vietnam_oranje_2 vietnam_oranje_3 vietnam_onderweg_2 vietnam_onderweg_3 vietnam_onderweg_1 vietnam_onderweg_4vietnam_wit_1 vietnam_wit_2

2 reacties

  • Yvonne zegt:

    Wat gaaf! Ik had geen idee dat je zulke zandduinen hebt in Vietnam. Nog nooit in Vietnam geweest, twijfel erg om te gaan, omdat de enige mogelijkheid voor ons de zomermaanden zijn… niet ideaal dus.

    • globetrotter zegt:

      Zeker een keer gaan Yvonne! Vietnam heeft mij blij verrast. Of het te doen is in de zomermaanden weet ik niet. Ben wel in de zomer in Thailand geweest en dat viel me alles mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*