Inspirerend gezin: Australië en Nieuw-Zeeland met een kleuter

Inspirerend gezin: Australië en Nieuw-Zeeland met een kleuter

Viola droomde al vanaf haar zwangerschap van een reis door Nieuw-Zeeland en Australië met het gezin. Nu dochter Jasmijn (4) nog net niet naar school hoeft kwam het er eindelijk van. Hun droomreis werd werkelijkheid. Wij spraken haar over deze fantastische ervaring.

Twee-en-een-halve maand naar Australië en Nieuw-Zeeland met een kleuter. Waarom?

Het leek ons, Martijn (43), Viola (40) en Jasmijn (4), al heel lang fantastisch om nog een mooie, lange en verre reis te maken voordat onze dochter Jasmijn naar school zou gaan. Ik had dit idee zelfs al voordat ik zwanger was. En dit jaar werd het eindelijk werkelijkheid.

australie-met-kleuter-clairview

Genieten van het strand bij Clairview, Australië

Hoe reageerde de omgeving op jullie plannen?

Heel veel mensen om ons heen vonden het een fantastisch idee en een aantal mensen waren ook een tikje jaloers, omdat ze dat eigenlijk ook wel hadden gewild toen het nog kon.

Hoe regel je zo lang vrij met je werk?

Ik ben begonnen met dagen sparen vanaf de geboorte van Jasmijn. Net toen ik de reis rond had op mijn oude werk veranderde ik van baan. Daar heb ik gelijk over onze reisplannen verteld en gelukkig kreeg ik ook daar vrij. Mijn man heeft zo’n beetje al zijnnverlofdagen moeten inleveren maar ook bij hem is het gelukt.

Walvissen spotten kan heel goed in Kaikoura, Nieuw-Zeeland

De prachtige natuur van Nieuw-Zeeland leent zich ook perfect om met het gezin te ontdekken

Hoe zag de route door Nieuw-Zeeland en Australië er ongeveer uit?

We vertrokken op 24 Februari 2018. Na een lange vlucht van 12 uur kwamen we aan in Hong kong waar we 4 dagen bleven. Daar vandaan vlogen we door naar Christchurch, Nieuw Zeeland. Daar hadden we 4 nachten een hotel geboekt, voordat we onze camper ophaalden om het Zuider eiland van Nieuw Zeeland te ontdekken. Hier reisden we in iets meer dan 3 weken rond.

Vervolgens vlogen we naar Melbourne, Australië. Na 2 nachten in een hotel haalden we onze huurauto op. In 8 dagen reden we over de Great Ocean Road naar de ferry van Kangaroo Island. Hier verbleven we 4 nachten in een Airbnb om vervolgens nog 2 dagen in Adelaide te logeren.

Van Adelaide vlogen we voor 4 dagen naar Sydney. Van Sydney vlogen we naar Brisbane voor het laatste stuk van onze reis. In 3,5 week reden we met een camper richting Cairns. We sloten de reis af met 5 dagen Trinity beach. Op 16 Mei vlogen we naar huis.


> Benieuwd naar de kosten van reizen met een camper? Wij vertellen het je in dit artikel.


Een camper is het perfecte vervoersmiddel voor een gezinsreis door Nieuw-Zeeland en Australië

Het prachtige Mount Albert Station in Nieuw-Zeeland

Wat was het hoogtepunt van de reis?

We zijn unaniem: Kangaroo Island vonden we de leukste plek! Het ontmoeten van veel verschillende mensen vonden we erg interessant. Maar het zo lang dicht bij elkaar zijn met ons gezin was toch het meest bijzonder. En daar draaide uiteraard ook de reis om.

Wilde kangoeroe’s op Kangooroo island

Welk land was in jullie opzicht het meest kindvriendelijk?

In zowel Nieuw Zeeland als Australië zijn er heel veel speeltuinen. Zelfs in hele kleine dorpjes. De campings (we verbleven vaak op een Top10 en een BIG4 camping) waren ook uitgerust met speeltuinen en zwembaden.

“The Australia Zoo”, de dierentuin van Steve Irwin in Australië, vonden wij ook heel leuk. Een schone, niet al te dure dierentuin waar veel personeel rondliep met een dier op de arm waar kinderen al hun vragen konden stellen en de dieren konden bekijken en aanraken.

De grote steden zoals Hong Kong, Melbourne, Sydney en Cairns waren heel goed met een kind te doen. Heel leuk om door de ogen van een bijna 4-jarige een stad te bekijken.

In ‘The Australia Zoo’ kan je dieren van dichtbij bekijken en vasthouden

Hebben jullie een top 3 favo, kindvriendelijke accommodaties in Australië of Nieuw-Zeeland?

Er zijn 3 campings waar wij verbleven in Australië die er voor ons uitspringen. Met stip op 1: Big4 Camping Ingenia Holidays Cairns Coconut Resort in Cairns, Queensland.

En verder Big4 camping Adelaide shores in Adelaide (heet nu “big 4 west beach parks) en Big4 camping Gold coast holiday park aan de Gold coast.

Verder vonden wij nog dit hotel in Sydney maar deze was helaas niet meer beschikbaar toen wij er waren. Ziet er super uit voor kinderen!

Wat viel er mee aan het reizen met kinderen?

De lange vliegreis viel ons mee. Onze dochter heeft goed geslapen in het vliegtuig. En zich ook best wel vermaakt. Op het vliegveld van Hong Kong waren er buggy’s te leen waar kindjes vanaf 0 jaar in pasten. Handig! Jasmijn was toen 1 meter lang en dat paste nog prima. Verder viel het ons op dat er  heel veel speeltuinen waren en brandschone openbare toiletten.

Genieten van het uitzicht bij de Barron Falls in Australië

Miljarden sterren in Nieuw-Zeeland en the Operahouse in Sydney by night

Waren er ook lastige momenten?

Jasmijn kwam de eerste paar weken slecht in slaap. Of het nu jetlag, heimwee of iets anders was, geen idee. Gelukkig ging het beter toen we de camper inleverden in Nieuw Zeeland en we vertrokken naar Australië.

Heb je tips voor ouders die ook langer op reis willen met kinderen?

Een hele belangrijke: GEWOON DOEN!

Wil je meer foto’s zien van de reis van Viola en haar gezin? Zoek dan op Instagram op #livingthekropdream.

Viola boekte hun droomreis bij het reisbureau Travelnauts. Een aanrader!


> Zin in meer verhalen van inspirerende gezinnen als dat van Viola? Je vindt al onze interviews in dit overzicht.


Dit artikel bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat als jullie iets kopen of bestellen via deze link wij een kleine vergoeding krijgen. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen toffe reizen blijven maken en jullie inspireren. Een win-win situatie!

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*