Inspirerend gezin: op wereldreis met een kleuter

Inspirerend gezin: op wereldreis met een kleuter

Op wereldreis met het gezin. Voor velen een droom. Voor Rob, Sharon en Nore (4) kwam deze uit. Wij spraken ze tijdens de reis van hun leven.

Ontmoet het gezin

Wij zijn Rob (39) Sharon (35) en Nore 4. Een reislustig gezin uit Enschede. Rob is zelfstandig ondernemer en ik heb afgelopen jaar mijn baan niet verlengt als Relatiemanager.

Een wereldreis met kinderen, waarom?

We hebben 5 jaar geleden al eens een kleine wereldreis gemaakt samen. Een geweldige ervaring waarin vele levenslessen zijn geschreven. Tijdens onze wereldreis besluiten we ook dat vrijheid voor ons erg belangrijk is. Tijdens terugkomst was ik 10 weken zwanger en we hebben samen een plan gemaakt om de wereldreis nog eens over te doen maar dan met z’n 3en. Nu 5 jaar later doen we het gewoon! Eind van het haar wordt Nore 5 en is ze dus leerplichtig.

Wat vindt jullie familie thuis van de reis?

Onze ouders kennen ons wel goed en vooral Sharon haar moeder wist ook wel dat dit er een keer aan zou komen. We praten al jaren over een wereldreis samen met Nore. Ze vinden de maanden zonder kleinkind alleen wel erg zwaar.

Onze vrienden vinden het allemaal wel stoer dat we het doen. Tuurlijk krijgen we ook vaak de vraag: hoe doen jullie het met jullie baan/werk en hoe gaan jullie dat allemaal bekostigen? Logische vragen. Maar ook wel weer iets wat in onze ogen past bij Nederland. Zekerheid! Een paar mensen begrepen onze keus minder of ze vonden het onverantwoord. Wij staan 100% achter onze keuze en hebben echt geen moment spijt gehad.

Jullie zijn al even op reis. Hoe is het om met een kleuter te reizen?

We zijn al wel gewend om elk jaar een verre reis met Nore te maken. Maar een wereldreis is toch wel heel wat anders. Een kind beleeft de reis toch heel anders dan wij volwassenen. Wat wij soms interessant vinden vindt Nore echt niks aan. We proberen ook echt wel aan haar te denken al is dat niet altijd even makkelijk. En aangezien ze alleen is mist ze soms kinderen om haar heen. Toch mist ze Nederland totaal niet.

Zijn er ook lastige momenten?

Ja die zijn er zeker. In Nederland heeft Nore haar momenten maar ook op reis heeft ze momenten dat ze niet zichzelf is. Soms lastig omdat je nu echt aangewezen bent op elkaar. Even ruimte om weg te gaan is er niet altijd. We denken dan: liever in het buitenland deze dingen dan thuis in Nederland 🙂 Ook als ouders heb je soms even tijd voor jezelf nodig.

Hoe ziet de route van jullie wereldreis er uit?

Onze route is globaal: Colombia- Panama – Costa Rica – Nicaragua- Mexico- Amerika – Japan – Filipijnen – Myanmar – Indonesië en de rest weten we nog niet. We kijken in Azië welke landen we verder nog gaan bezoeken. Het plan is om 8 maanden op reis te zijn.

Colombia is een bijzondere bestemming om de reis te beginnen. Waarom kozen jullie juist voor dit land?

Dat is eigenlijk een samenloop van omstandigheden. We hadden eerst het plan om ‘maar’ 6 weken te reizen en dan naar Colombia en Panama te gaan. Uiteindelijk besloten we er een wereldreis van te maken en hebben we de terugreis geannuleerd.

Wat waren de hoogtepunten van de reis tot nu toe?

Colombia als geheel. Wat een ontzettend mooi en puur land met super vriendelijke mensen. En heel veelzijdigheid.

Tijdens onze verblijf in Costa Rica hebben we mensen ontmoet zie ons uitnodigden om bij hun te slapen. Dan hebben we 2 weken gedaan. Ze hebben ons opgenomen in hun omgeving in Mexico. Dat was echt super fijn!

De camperreis die we momenteel maken in Amerika is ook een hoogtepunt. Alles wat we zien is zo ontzettend mooi dat het soms tijd nodig heeft om het een plekje te geven.

Welk land vinden jullie (tot nu) het meest kindvriendelijk?

In Colombia hebben ze veel familiekamers en zijn ze erg kindvriendelijk. Wij vinden dit, naast Amerika, het meest kindvriendelijke land. Het is makkelijk te bereizen met gezin en het is erg veelzijdig.

Heb je tips voor ouders die ook langer op reis willen met hun kinderen?

Doen! Bedenk waarom je het wel zou ipv te bedenken waarom je het niet zou doen. Het is een ontzettende verrijking en we merken dat onze dochter het erg mooi vindt. Daarnaast is het ook leerzaam. Voor ons het mooiste cadeau wat we onszelf en Nore kunnen meegeven.

Volg Sharon en haar gezin ook op Facebook en Instagram.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*