Kindvriendelijke hotspot vlak bij Rotterdam: Strandtent de Pit

Kindvriendelijke hotspot vlak bij Rotterdam: Strandtent de Pit

Jarenlang was ik opzoek naar een fijne strandtent aan de kust bij Rotterdam. Geen exemplaar met plastic stoelen en een loket met ijsjes en friet. Maar een plek waar zo’n fijn reissfeertje hangt met gekleurde lampjes, ligstoelen en relaxte muziek. Strandtent de Pit in ’s Gravenzande bleek het te hebben!

Ontspannen sfeer

Bij Strandtent de Pit is de sfeer ontspannen. De tent is ingericht met tweedehandsmeubels en zelfgemaakte stoelen en banken. Je krijgt hier bovendien een echt huiskamergevoel dankzij de grote Perzische tapijten op de grond en de comfortabele neerplofbanken.

Voeten in het zand

Wat heel fijn is met kinderen, is dat je aan het strand kunt zitten. Dus terwijl je als ouder lekker op een ligstoel ligt, heb je uitzicht op je kinderen die spelen in het zand. En ondanks dat het aantal gezinnen hier groot is, schrikt het de hippe kinderloze Rotterdammers niet af. Het publiek is dus een fijne mix van jong en oud.

Pizza’s uit de steenoven

Het menu van De Pit is simpel maar doeltreffend. Verschillende pizza’s, flatbread, broodjes met smeersels: Bijna alles komt uit de grote pizzaoven die midden in de zaak staat. Voor kinderen is er de Pizza Bambino (€8,50) in de varianten Margarita en Salami. Mijn persoonlijke tip is de Pizza Primavera met verse tomaat, spinazie, aubergine en geitenkaas.

Verborgen Parel

Strandtent de Pit is letterlijk een verborgen parel. Beland je elke keer in ’s Gravenzande en kun je De Pit nergens vinden (het overkwam ons ook)? Dan heb je de verkeerde slag genomen. Je moet Slag Vlugtenburg hebben. Als je op de Maasdijk voor de stoplichten staat, geven de borden links Hoek van Holland en rechts ’s Gravenzande aangeven, daar moet je rechtdoor.

Praktische informatie strandtent de Pit

Rekening €30 (4x witbier o.0, 2x Caprina Piadini (flatbread met geitenkaas, aubergine, pesto en bladsla)
Openingstijden Van april t/m oktober dagelijks geopend: 10:00-00:00
Parkeren €4,- hoogseizoen, €2,-/gratis laagseizoen
Goed om te weten Vanaf de parkeerplaats is het nog 750 meter lopen, het laatste stuk loop je over houten vlonders op het zand, dit pad is niet altijd even goed toegankelijk met kinderwagen.


Wil je meer informatie? Neem dan even kijkje op de website van strandtent De Pit. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord door De Pit om deze post te schrijven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 reacties

 • Annemarie zegt:

  Dat ziet er heel leuk uit, en het eten klinkt ook erg goed. Maar voor ons is het een beetje uit de richting. 😉

  • Renee zegt:

   Wie weet als jullie eens in de buurt zijn! Of heb je genoeg leuke strandtenten in de buurt?

 • Denise zegt:

  Haha: “En ondanks dat het aantal gezinnen hier groot is, schrikt het de hippe kinderloze Rotterdammers niet af.” Maar inderdaad, zo ken ik ook een paar strandtenten hier in de buurt. Fijn is dat. Hip en kinderen kan prima samen gaan. 😉
  Waarom heet het ‘De Pit’ eigenlijk? Ik zou die naam niet zo snel bedenken voor een strandtent. Maar het lijkt me er fijn toeven.

  • Renee zegt:

   Goh goeie vraag, Denise, van die naam! Ik zal het eens vragen als ik er weer ben, want online vind ik er niks over.
   En inderdaad leuk die fijne strandtenten, wat zijn jouw favorieten?

 • Bart Beijer zegt:

  De beste pizza’s uit de omgeving
  Prima fijne Strandtent ,wij komen er graag net als bij elements op hetzelfde strand

 • mayoke baars zegt:

  alles lekker daar, ook de kinderen die er komen……de rest wordt afgevoerd door de piraten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*