De vakantie van Cim: Ko Chang (Thailand) met kinderen

De vakantie van Cim: Ko Chang (Thailand) met kinderen

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Cim verslag over haar vakantie met kinderen naar het Thaise eiland Koh Chang.

Gezin: Cim (35) met man (33) en zoon Jep (toen bijna 4) en dochter Rey (net 1)
Vakantieplek: Koh Chang Thailand
Reisafstand: bijna 20 uur met vliegtuig, taxi en boot

Mijn naam is Cim en ik woon heerlijk met mijn gezin in Den Haag. Mijn man is mede-oprichter/eigenaar van een digital design agency en ik werk part time voor een Fins sportmerk en maak daar o.a. de lifestyle collectie. We hebben 2 lieve kinderen. Jep ging bijna naar school, dus we wilde graag de winter onderbreken voor een klein uitrust avontuur.

koh chang met kinderen - trat vliegtuig

Waar ben je op vakantie geweest?

Op het eiland Koh Chang in Thailand, we zijn in 1 keer doorgereisd en op 2 plekken op het eiland geweest voor 19 dagen (incl reis). We kozen ervoor om de reis in 1x te maken zodat we er na een dag (afzien haha) ook meteen echt waren en enkel 1x hoefden over te stappen. De reis duurde van deur tot deur 19 uur. We vlogen met Eva Air rechtstreeks naar Bangkok, daar overgestapt op het vliegtuig(je) naar Trat en daar stond een taxi ons op te wachten om naar de Ferry te rijden en ons daarna naar het resort te brengen.

Hoe kwam je op het idee om naar Koh Chang met kleine kinderen te gaan?

Mijn man en ik zijn een keer eerder naar Thailand geweest en hebben toen rondgereisd. We keken allebei met zo veel plezier terug op die reis. Alles is er namelijk fijn! Toerisme is makkelijk te ontwijken, maar je plukt er wel de vruchten van, want het is vrijwel allemaal heel goed geregeld. Dus Thailand werd het. Toen nog op zoek naar een eiland. Tijdens onze vorige reis stond Koh Chang op de shortlist, maar kwamen er niet aan toe. In Januari is Koh Chang perfect qua klimaat en het is relatief dichtbij Bangkok waardoor het de reis niet extreem zou verlengen.

In welke accommodatie verbleven jullie? Zou je deze aanbevelen en waarom?

Eerst zijn we naar The Tropical Hideaway geweest, kleinschalig en helemaal in het zuiden. Dat was te gek. We hadden een heerlijke hut pal op het strand wat schoon was en van alle gemakken voorzien. Het hele resort was super idyllisch met overal schommels en bomen. Prachtig! Het personeel was heel lief en het eten heel goed. Enige nadeel waren de zandvliegen, achteraf kregen we allerlei tips (zoals vooraf insmeren met kokosolie), maar zowel mijn man als ik zaten onder. De kinderen hebben ze gelukkig volledig met rust gelaten.

Na 9 dagen gingen we naar Seaview Resort; wat meer luxe, leeftijdsgenootjes voor Jep en zwembaden. Ook dit was heerlijk. We hadden prachtig uitzicht en iedere dag apen op het balkon die onze chips kwamen stelen. Ook al moesten we goed zorgen dat we onze afstand hielden, was het genieten voor de kinderen. Met een kabeltreintje moesten we naar boven door de jungle, bij de vuurtoren, waar het (voortreffelijke) ontbijt was. Op de eerste dag had Jep na 15 minuten al een vriendin gemaakt, Charlie uit Utrecht, en ze had ook gezellige ouders, dus dat was fijn. Én geen zandvliegen hier.

De combinatie van eerst meer afgezonderd en daarna de bewoonde wereld is een hele goeie beslissing geweest. De omliggende dorpjes hebben we wel even bezocht, maar we zijn vooral bij de resorts geweest.

Hoe kindvriendelijk is Koh Chang?

Heel! Het is een lange reis en de taxiritjes zijn behoorlijk pittig met wagenzieke kinderen, maar oh wat is het verder heerlijk. Babyfoon aan en je kan samen genieten op het strand met een cocktail. De Thai zijn ook gek op kinderen, dus iedereen helpt en denkt mee.

Voor welke doelgroep is Koh Chang ideaal?

Er is voor ieder wat wils, je moet alleen met kleine kinderen niet te veel willen doen denk ik. Maar als je zoals wij behoefte hebt aan écht vakantie, dan is dit perfect. Je hoeft namelijk niks en kan alles. Ook vanwege de lage prijzen kan je vrijwel alles doen dat je zou willen.

Wat vonden jullie leuk aan Koh Chang met kinderen?

De tijd samen, de zon, de prachtige zee, de apen, de vogels, de natuur en het heerlijkste eten.

Wat was minder leuk?

Er is 1 weg op Koh Chang en dat is een soort achtbaan. Dat maakte dat de reis met de taxi’s vervelend was, beide kinderen zijn wagenziek, dus we zijn aardig onder gespuugd ondanks tabletjes. En de zandvliegenbeten hebben in Nederland nog voor wat doktersbezoeken en antibiotica gezorgd. 

Wat waren kindvriendelijke hotspots in Koh Chang?

We zijn vooral in en rondom het resort geweest, dus hebben niet de meest spannende dingen gedaan. We kozen voor kindvriendelijke resorts en waar we er ook niet te veel op uit hoefden. Met de zee, strand, een emmer en schepjes zijn onze kinderen heel erg blij. Seaview Resort is voor kinderen wel echt een paradijs, Jep noemde het Jurassic Park.

Wat was het leukste kindvriendelijke restaurant op Koh Chang?

Tropical Hideaway (deelt het restaurant met Chivapuri) was het meest vriendelijke restaurant op het strand en het personeel dat (echt letterlijk) wegliep met de kinderen.

We gaan zeker nog eens terug naar Thailand, maar dan zullen we weer een ander eiland gaan verkennen. Nu al verschrikkelijk zin in!

Meer zin in Thailand? Bekijk hier onze Thailand met kinderen pagina boordevol tips.

Meer tips voor kindvriendelijke eilanden in Thailand? Lees dan ons artikel Welk eiland in Thailand kies je met kinderen?

Pin it

1 reactie

  • Riche Sandifort zegt:

    Wat een mooie blog. Wat vondt u zelf het mooiste strand van Koh Chang en de leukste omgeving in Koh Chang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*