Kuala Lumpur met kinderen – in 72 uur

Kuala Lumpur met kinderen – in 72 uur

Kuala Lumpur (Maleisië) is een te gekke stad om te ontdekken met kinderen. Mega malls, grote speeltuinen, kleurrijke tempels, attractieparken. Wij nemen je in 72 uur mee langs onze kindvriendelijke favorieten.

Kuala Lumpur met kinderen – dag 1

Spelen en zwemmen bij de Petronas Towers

We beginnen bij de bekendste landmark van Kuala Lumpur: de Petronas Towers of ook wel Twin Towers genoemd. Voor dit iconische gebouw, dat met 452 meter hoogte ooit het hoogste gebouw ter wereld was, bevindt zich namelijk een hele grote speeltuin. Dat wordt schommelen, glijden en klimmen!

Vergeet ook niet om voor de kids zwemkleding mee te nemen, want behalve een speeltuin is er ook een openbaar zwembad. Al is zwembad misschien een iets te groot woord voor het ondiepe water. Onze kinderen hadden er de tijd van hun leven.

Let op: ouders mogen het water niet in. Het is echt alleen voor kinderen.

De speeltuin bij de Petronas Towers is gigantisch. Een ideale plek voor als je in Kuala Lumpur bent met kinderen
Zwemmen in Kuala Lumpur met kinderen
Vergeet ook je zwemspullen niet als je naar Kuala Lumpur gaat met het gezin

Eten bij het foodcourt

In de Petronas Towers zit een gigantisch winkelcentrum. Leuk om even doorheen te slenteren. Honger? Eet dan bij het enorme foodcourt. Een foodcourt is een verzameling restaurantjes met alleen een balie om eten af te halen. Eten doe je aan de tafels die in het midden staan. Groot voordeel is dat iedereen kan eten waar hij of zij trek in heeft. Zo vonden wij het heerlijk om traditioneel Maleisisch of Indiaas te eten terwijl onze kinderen liever spaghetti hadden. Ander voordeel zijn de prijzen. Bij foodcourts eet je lekker voor weinig!

Kuala Lumpur met kinderen - eten bij een foodcourt
Eten bij een foodcourt is ideaal als je met kinderen reist door Maleisië

Bezoek het doe-museum Petrosains

We blijven nog even in de Petronas torens. Er bevindt zich hier namelijk nog een toffe attractie voor kinderen: Petrosains, een museum gericht op wetenschap. Via een karretje in de vorm van een zwarte oliedruppel ga je het museum in. In het museum kunnen kinderen verschillende proefjes doen, slapen als een astronaut, een aardbeving ervaren, met blokken bouwen en nog veel meer. Favoriet bij onze kinderen was het nagebouwde olieplatform waar ze aan het werk konden. Plan gerust een halve dag in voor dit museum, want er is zoveel te zien en te doen.

Leuk voor kinderen vanaf 3 jaar | entree €4 – €6,50 t/m 2 jaar gratis | open van di t/m zo 09:30 – 17:30 (je mag tot 16:00 naar binnen) op maandagen gesloten

Kuala Lumpur met kinderen - Petrosains
Het doe-museum Petrosains is een aanrader voor gezinnen

Kuala Lumpur met kinderen – dag 2

Batu Caves

We beginnen de dag met een korte trip het centrum uit. Pak een taxi of Grab (een soort Uber, maar dan legaal) naar het Sentral Station. Vanaf dit grote treinstation gaat er elk uur een trein (KTM Komuter) naar de Batu Caves. De treinrit duurt een klein uur en kost nog geen Euro per persoon.

Onze kinderen vonden het enorme beeld van de Indiase god Lord Murugan heel indrukwekkend. Al won die het niet van de apen en duiven die overal zitten. Klim de 272 traptreden omhoog naar de ingang van de grot. Maak er een race van om het leuk te houden. Inmiddels zijn de traptreden in allerlei vrolijke kleuren geverfd. Dit zal het voor kinderen ongetwijfeld nog leuker maken om te beklimmen. De grotten zelf vonden we wat tegenvallen.

Ga terug beneden voor een vegetarische Indiase lunch bij een van de tentjes. Wij kunnen restaurant Rani (nr. 10) van harte aanbevelen.

Indiaas lunchen bij de Batu Caves is een feestje!

Chinatown

Hebben jullie nog energie over? Pak dan een Grab van de Batu Caves naar Chinatown en slenter langs marktkraampjes waar ze werkelijk waar van alles verkopen. Beter nog is het om eerst lekker af te koelen in het zwembad van je hotel en aan het eind van de middag naar Chinatown te gaan. Op die manier kan je ‘s avonds proeven van exotische snacks op de markt.

Ga zeker naar de markt in Chinatown als je met kinderen in Kuala Lumpur bent

Kuala Lumpur met kinderen – dag 3

Jungle in de stad

Kuala Lumpur kan qua drukte en hitte nogal overweldigend zijn voor kinderen. Een lekkere plek om te wandelen in een rustigere omgeving is het KL Forest Eco Park (gratis). Dit park vind je vlakbij de tv-toren. Je kan in dit park een korte wandeling maken over hangbruggen. Je hebt heel even het gevoel in de jungle te zijn. Ga wel vroeg in de ochtend als het nog niet te heet is.

Bij dit park heb je ook het Upside Down House. Waar, je raadt het al, alles ondersteboven is.

Kuala Lumpur met kinderen - Forest Eco Park
Waan je even in de jungle bij het KL Forest Eco Park

Themaparken in Kuala Lumpur voor kinderen

In Kuala Lumpur vind je verschillende themaparken. Een toffe manier voor kinderen om je bezoek aan deze megastad af te sluiten.

Berjaya Times Square – Een pretpark in een winkelcentrum. Ja echt! Je zoeft zo in de achtbaan langs het winkelende publiek. Entree €36 voor een gezin met 2 kinderen

Kidzania – Een briljant themapark waarbij kinderen van 4-14 jaar beroepen uit kunnen voeren zoals brandweer, dokter en leraar. Entree €56 voor een gezin met 2 kinderen

Farm in The City – Een soort kruising tussen een kinderboerderij en een mini zoo in een mooie setting. Leuk voor de allerkleinsten. Entree €28,50 voor een gezin met 2 kinderen

KL Brid Park – Een enorme voliere waar allerlei soorten vogels vrij rondvliegen. De tropische setting is prachtig. Entree €45 voor een gezin met 2 kinderen


Meer lezen over Maleisië

Na jullie bezoek in Kuala Lumpur reizen jullie ongetwijfeld verder om meer van het kindvriendelijke Maleisië te ontdekken. Bezoek onze Maleisië met kinderen pagina voor meer tips.

Een overzicht van al onze Maleisië artikel? Kijk dan op onze Maleisië pagina

Kuala Lumpur combineren met strand? Lees hier onze tips voor het eiland Pangkor met kinderen.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*