Lake Naivasha met kinderen – 3 x op safari

Lake Naivasha met kinderen – 3 x op safari

Dat safari leuk is met kinderen dat hoeven we jullie niet te vertellen. Maar wat dacht je van safari per boot, op de fiets of te paard? Klinkt te gek toch? Wij vertellen je waarom de omgeving van Lake Naivasha in Kenia een fijne plek is om naartoe te gaan met kinderen.

Varen tussen de nijlpaarden

In het Naivasha meer wonen tientallen nijlpaarden. Plan een uurtje varen in de vroege ochtend of namiddag en zie hoe deze reuzen spelen in het water. Misschien spotten jullie er wel een die aan het gapen is en zie je de enorme tanden van dit beest. Wist je trouwens dat een nijlpaard het gevaarlijkste dier van Afrika is? Behalve nijlpaarden zijn er ook talloze vogelsoorten, zoals flamingo’s en pelikanen, te vinden in het meer. Of misschien zien jullie wel giraffen en bavianen lopen op de kade.

Een bootje regel je ter plekke aan het meer of via je accommodatie.

Fietsen door het decor van de Lion King

Vlakbij Lake Naivasha vind je het enige nationale park van Kenia waar je kan fietsen; Hell’s Gate National Park. Met een mountainbike rijd je tussen giraffen, antilopen, buffels en honderden zebra’s. Houden jullie van hiken? Maak dan een stop bij de Devils Gorge. Een prachtige kloof. Komt deze plek jullie bekend voor? De kloof is gebruikt als decor voor de film The Lion King. De plek waar Scar de vader van Simba naar beneden gooit. Het is wel klimmen en klauteren dus minder geschikt voor kleine kinderen.

Kinderfietsen zijn te huur. Kinderzitjes heb ik niet gezien. Vraag je gids of accommodatie om tips. Hells Gate is ook met de auto te bezoeken. Uitstappen mag.

Safari te paard

Dit is verreweg het tofste wat wij in Naivasha gedaan hebben; een safari te paard. Op het terrein van Naivasha Sanctuary farm is het mogelijk om een uurtje paard te rijden tussen de giraffen, zebra’s, wildebeasts en antilopen. Doordat de dieren niet bang zijn voor de paarden kan je heel dichtbij komen. Zo’n bijzondere ervaring! Wij sloten onze rit af met een tocht door het meer. Je hoeft overigens geen rij-ervaring te hebben. De paarden zijn goed getraind en er gaan meerdere ruiters mee.

Een uur paardrijden kost €30 per persoon en is ter plekke te regelen

 

Eten bij camp Carnelleys

Een restaurant bij de tips? Ja! Kenia staat nou niet echt bekend om zijn bijzondere keuken en sfeervolle restaurants. Maar dit is anders. Bij Camp Carnelleys eet je heerlijk Mexicaans in een super gezellige setting. Gekleurde lampjes, lekkere banken en in de winter een haardvuur. De prijzen zijn vergelijkbaar met die bij ons, maar het eten is echt super goed. Dit is overigens ook een hele leuke plek om te slapen.


Slapen met kinderen aan Lake Naivasha

Maar waar te slapen als je naar Naivasha gaat met kinderen. Er zijn super veel leuke plekken te vinden. Wij sliepen zelf op de Sanctuary Farm. Wat is dat een prachtige plek zeg! De giraffen, zebra’s en nijlpaarden lopen hier letterlijk in de achtertuin. Er is een toffe camping direct aan het meer of je kan in een van de hotelkamers slapen. Ze organiseren hier ook boottochten over het meer. Er is een restaurant met uitzicht over het meer met fantastisch eten. Toen wij er waren werd het restaurant helaas met gerenoveerd.

Een alternatief is Camp Carnelleys. Hier hebben ze simpele pods en een kampeerveld. Aan het eind van de dag komen de nijlpaarden aan land om te grazen. Geen paniek, er zit een hek tussen de nijlpaarden en de camping.

Wil je naar Kenia, maar vind je het te spannend om zelf de reis te organiseren? Wij waren op pad met Charlies Travels. Een toffe, Nederlandse organisatie die reizen op maat maakt buiten de toeristische paden in Afrika. Zij denken graag met je mee.

Zin in meer Afrika? Bekijk dan onze Zuid-Afrika met kinderen pagina.


Wij bezochten Lake Naivasha als onderdeel van een gewonnen reis met Charlie’s Travels en Columbus Magazine. Dit bericht is op geen enkele manier gesponsord door Charlies travels.

Pin it

2 reacties

  • Yvonne zegt:

    Zeker heel erg tof! Ooit misschien een keer terug met de kinderen dan maar. Ik vond het in Swaziland ook zo tof dat je fietsend op safari kon. Dat is zo anders dan in de auto.. veel echter!

    • Marlieke zegt:

      Ja precies! We gaan zeker eens terug met kinderen. Kenia heeft mij in zoveel opzichten positief verrast. En met de fiets is inderdaad veel intenser dan in een auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*