Mijn 5 favoriete steden in Azië

Mijn 5 favoriete steden in Azië

Ik hou van Azië. De geuren, kleuren, chaos, drukte, warmte en cultuur. De natuur en de prachtige stranden. Maar het meest nog houd ik van Aziatische steden. Speciaal voor jullie, bofkonten, selecteer ik mijn 5 favorieten (op dit moment) in willekeurige volgorde.

bangkok

Bangkok – Thailand
De stad waar het allemaal begon. Mijn allereerste kennismaking met Azië. En wat voor een. De geuren op de markt, het waanzinnig lekkere eten, prachtige tempels, de vriendelijke mensen, het krankzinnige verkeer, de gigantische shoppingmalls. Wauw! Ik kwam letterlijk oren, ogen en neusgaten te kort. Het was liefde op het eerste gezicht en inmiddels ben ik al vier keer in deze wereldstad geweest en verveelt hij nog steeds niet!

ubud

Ubud – Bali
Je hebt van die plekken waar de vibe gewoon lekker is. Ubud is er zo een. Allereerst ligt het prachtig. Je loopt zo vanuit het centrum naar de rijstvelden, waar rust overheerst. Het stadje zelf is heel erg toeristisch, maar op een goede manier, Relaxte barretjes en tempels wisselen elkaar af. Het leukste vond ik het maken van een downhill fietstocht door het Balinese platteland. Echt een aanrader als je op Bali bent!

hoian

Hoi An – Vietnam
Nog zo’n plek waar vooral de sfeer heel erg fijn is. Het oude stadscentrum is beeldschoon. Koop zeker een ticket om verschillende oude gebouwen en musea te bezoeken. ‘s Avonds geven de duizenden lampionnetjes het stadje een magische sfeer. Heb je het centrum wel gezien? Pak dan de fiets en je zit binnen een half uur op het strand.

chiangmai

Chiang Mai – Thailand
Een echte backpackers lieveling. En terecht! Chiang Mai is een grote stad, maar voelt als een dorp. Je vindt er prachtige oude tempels. De nachtmarkt is een foodie walhalla. Plan je trip naar Chiang Mai in het weekend, zodat je de ‘Walking street’ kan bezoeken. Het oude centrum veranderd dan in een lange markt waar vooral handgemaakte spullen te koop zijn. De perfecte plek om souvenirs in te slaan. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de dierentuin en aan de Doi Suthep tempel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Toe aan wat avontuur? Ga dan de bergen in op meerdaagse trekking.

tokyo

Tokio – Japan
Tokio voelt als een bezoek aan de toekomst. De stad is hysterisch, maar tegelijkertijd ook heel gestructureerd. Het openbaar vervoer is fantastisch, al kost het misschien enige moeite om het metro- en treinnetwerk te begrijpen. De openbare toiletten zijn een verademing (hoera voor de verwarmde toiletbrillen). Binnen deze hightec. stad is er ook nog ruimte voor traditie. Je vindt er een paar prachtige tempels. Vergeet niet het schiereiland Odaiba te bezoeken. Hier vind je o.a. gigantische gethematiseerde shoppingmalls, kun je een proefritje maken in een auto naar keuze in de Toyota fabriek, een rondje maken in een gigantisch reuzenrad en op de foto met Gundam, een soort transformer, schaal 1:1.

Wat is jouw favoriete stad in Azië?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*