Review: BoerenBed het Wesselink

Review: BoerenBed het Wesselink

Gelegen in het Salland, vlakbij Deventer, vind je BoerenBed het Wesselink. Hier slaap je tussen de koeien in een luxe tent. Zonder elektriciteit, wifi en gas. Maar mét een trampoline en heel veel dieren om te verzorgen. Marlieke, Ivo, Roos (7) en Siem (7) logeerden hier een lang weekend en vertellen je in onderstaande review meer over deze fijne plek. 

Kamperen in een luxe tent bij BoerenBed het Wesselink

Bij BoerenBed het Wesselink logeer je in een van de zeven safaritenten. Wij sliepen in de Jappelkelder. Als je de tent binnenstapt sta je in de grootste ruimte met een bank, eettafel en keuken inclusief houtkachel en stromend water. Wat gelijk opvalt is hoe sfeervol de tent is ingericht. De vintage stoelen en tafel, de kaarsen kandelaars, de oude koffiemolen. Het klopt als een bus.

De sfeervolle inrichting van de BoerenBed tent

Onze kinderen valt gelijk de knusse bedstee op die grenst aan het woongedeelte en de ouderslaapkamer. Hoe spannend is het om in een soort kast te slapen. Naast de bedstee is er een kamer met tweepersoonsbed en een kamer met een stapelbed. Er is een toilet en naast onze tent een douche met warm water en een op vuur gestookte hottub. Je snapt dat we die laatste uitgebreid gebruikt hebben.

Tip: Het opstoken van de hottub duurt een paar uur. Begin hier dus niet te laat mee om teleurgestelde kinderen te voorkomen. 

De bedstee viel bij onze kinderen in de smaak
De andere twee slaapvertrekken

Back to basic

Hoewel de tent luxe is ontbraken er wel twee vrij essentiële dingen: elektriciteit en gas. Help! Hoe laad ik mijn telefoon dan op! Maar laat dat nou net de charme zijn. Koken op vuur en dineren bij kaarslicht. Back to basic dus. In het midden van de tent staat een palletkachel die dienstdoet als verwarming en fornuis. Het was in het begin wel even wennen om te koken op een plaat en om het vuur constant aan te houden. Maar na een middag proberen werden we vrij snel handig in het koken van water op de plaat voor thee, koffie en de afwas. We hebben zelfs pannenkoeken gebakken op de kachel. Jammie! 

En de smartphone? Die is gewoon op te laden in het winkeltje. 

Tip: Tijdens ons verblijf was het heel koud. Neem een extra dekbed en kruiken mee als de temperatuur tijdens jullie vakantie ook richting vriespunt zakt. 

Ontbijten bij kaarslicht

Koeien in de stal

Het leuke van slapen bij de boer is natuurlijk de boerderij-ervaring. Zeker voor kinderen. BoerenBed het Wesselink is een melkveehouderij. Je vindt er een grote en twee kleine stallen met koeien. Een kalfje de fles geven, hooi scheppen en kijken hoe de melkrobot werkt. Onze kinderen konden zich hier eindeloos mee vermaken. Boer Henk vertelt me liefde over zijn meiden en neemt je graag mee ‘achter de schermen’ om te laten zien hoe de melkrobot werkt. 

Konijnen knuffelen

Naast koeien zijn er ook twee schapen, twee pony’s, kippen en konijnen op het erf te vinden. Vooral de konijnen aaien in de knuffelschuur en de pony’s borstelen was favoriet bij onze kids. Op de voet gevolgd door het, meerdere keren per dag, checken of er een ei in de legbak van het kippenhok lag. 

Tip: Neem een overall en kaplaarzen mee voor de kids.

Spelen op het erf

Mochten de dieren niet voor genoeg vertier zorgen dan valt er gelukkig ook nog een hoop te spelen bij BoerenBed het Wesselink. Er is een trampoline, er staan skelters die de kinderen vrij mogen gebruiken en in het bosje achter de tenten staat een mega schommel en een waterspeeltuin. Wij hebben onze kinderen tijdens het weekend op de boerderij amper gezien. Doordat de boerderij niet heel groot is vinden de kinderen elkaar snel en werden er makkelijk vriendjes gemaakt.

De waterspeeltuin in het bos achter de tenten

Ontbijt en diner

Op de boerderij vind je een klein winkeltje met de nodige levensmiddelen. Denk aan lokale biertjes, kaas en vlees, eieren, lucifers enz. Daarnaast kun je losse broodjes of een luxe ontbijtmand bestellen. Die laatste wordt met liefde verzorgd door boerin Margriet. Geen zin om te koken? Bij het Wesselink organiseren ze een keer per week een pizza avond. Of bestel een boerenkippetje die je langzaam laat garen in de Dutch oven. 

Leuk detail is dat je de boodschappen opschrijft in een boekje en bij het uitchecken afrekent. Zorg voor contant geld. Pinnen is niet mogelijk. 

In het winkeltje van BoerenBed het Wesselink vind je een ruim assortiment aan spullen

In de buurt

Wij hadden helemaal geen tijd om het terrein af te gaan, maar ook in de omgeving van het Wesselink is genoeg te doen. Bezoek de stad Deventer of ga wandelen op de Sallandse Heuvelrug of de Veluwe. Ook leuk is restaurant NUNU waar je de lekkerste appeltaart eet en de kinderen kunnen spelen in de gigantische speeltuin. 

Ook slapen bij de boer?

Heb je na het lezen van deze review ook zin in een weekend of week slapen bij de boer? BoerenBed heeft meerdere locaties in Nederland, maar ook in andere Europese landen. Hier vind je een compleet overzicht van alle BoerenBed locaties. Extra leuk: met de code KGT10 krijg je 10% korting* op jouw verblijf. 

*Geldig t/m 31 juli 2021. Voor verblijven tijdens dit seizoen, zomervakantie uitgesloten.

In editie 7 van het Kleine Globetrotter Magazine vind je een uitgebreid ervaringsverhaal over ons verblijf bij BoerenBed het Wesselink. Deze editie verschijnt eind juni. Wil jij die ontvangen? Abonneer je dan hier. Oude edities bestellen? Check dan onze webshop


Dit artikel is geschreven in samenwerking met BoerenBed. Zoals altijd hebben wij volledige redactionele vrijheid en geven wij onze oprechte mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*