Rondreis Jordanië – Slapen in de woestijn en dobberen in de Dode Zee

Rondreis Jordanië – Slapen in de woestijn en dobberen in de Dode Zee

Ronddwalen in de souk van hoofdstad Amman, de bijzondere rotswoningen bekijken in Petra en slapen in de woestijn van Wadi Rum. Dat is Jordanië! In dit artikel delen wij een route die goed te doen is met kinderen.

In samenwerking van &Olives Travel.

Stop 1: hoofdstad Amman

Start je reis in Jordanië in de hoofdstad Amman. Het is hier alsof je in een andere tijd stapt. Bezoek de citadel van Amman, een archeologische vindplaats, en het Romeinse amfitheater. In hartje Amman kijk je je ogen uit in de winkeltjes met handelswaar en de lokale markt met geschreeuw van kooplieden, kleurrijk groente en fruit en geurige kruiden. Een plek die doet denken aan de Fata Morgana in de Efteling. 

Vanuit Amman kun je verschillende steden bezoeken zoals Jerash en Ajloun.

Oude stad Jerash

De oude stad Jerash is zeer goed bewaard gebleven. Wandel langs bouwwerken uit het oude Romeinse rijk zoals theaters en de met pilaren omzoomde straten.

Jordanese lekkernijen bakken in Ajloun

In de stad Aljoun vind je een prachtig kasteel. In Biscuit House kun je Jordaanse lekkernijen kopen en zelf maken. 

Tip: Bezoek op de route van Amman naar Petra de mozaïekstad Madaba, waar je een workshop mozaïeken kunt volgen. Ook op de route ligt het kruisvaarderskasteel van Kerak.

Stop 2: Rood-roze rotswoningen in Petra

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Jordanië is de stad Petra. Op deze plek vind je eeuwenoude tempels, paleizen, graftombes en schatkamers uitgehakt uit roze-rode rotsen. De stad is al duizenden jaren oud en stamt uit de tijd van de Nabateeërs. Volg één van de routes naar highlights als The Treasury. Ook by night is deze plek heel bijzonder, als de weg ernaartoe verlicht is met honderden waxinelampjes. 

Stop 3: Slapen in de Wadi Rum-woestijn

Een bijzondere ervaring is een nachtje slapen in de Wadi Rum-woestijn. Verken Wadi Rum tijdens een jeepsafari en maak een ritje op de rug van een kameel. Als de avond valt kom je aan in het tentenkamp met om je heen alleen maar rode zandduinen. Na een maaltijd van je lokale gids ga je natuurlijk sterrenkijken!

Stop 4: Badplaats Aqaba aan de Rode Zee

In het zuidelijkste puntje van Jordanië ligt de badplaats Aqaba. Je zit hier aan de Rode Zee en vindt er mooie koraalriffen en vissen. Even een paar dagen genieten van het strand. Een leuk uitje hier is een boottochtje met een glasbodemboot. Onderweg stop je om te snorkelen. 

Stop 5: Dobberen in de Dode Zee

Vanaf Aqaba gaat de reis terug naar Amman. Maar er staat nog één uitje op het programma: een bezoek aan de Dode Zee. In dit meer is het water zo zout, dat je erin blijft drijven. Een leuke afsluiting van een reis door het bijzondere Jordanië!

Deze route is samengesteld door de reisspecialisten van &Olives Travel. Boek je de reis bij hen? Dan wordt alles voor je geregeld. Een vaste chauffeur brengt je van plek naar plek en je wordt warm verwelkomd in de hotels, die allemaal een zwembad hebben. De reis is geheel naar wens aan te passen en goed te doen met kinderen. 

Bekijk de speciale rondreizen voor gezinnen van &Olives Travel

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*