Vaarwel en tot ziens! Morgen begint onze grote reis

Vaarwel en tot ziens! Morgen begint onze grote reis

Nog maar één nachtje slapen. Eentje nog maar! En dan gaat onze reis van drie maanden door zuidoost Azië eindelijk van start. Maar voordat het zo ver is kijken we terug op een hele drukke week. Eentje van afscheid nemen en inpakken. Want voor een langere periode op reis gaan met kleine kinderen gaat niet ongemerkt.

Het haar van onze zoon

Onze week vol afscheid begon bij het haar van onze peuterzoon Siem. Die besloot dat een gemillimeterd kapsel beter past bij tropische temperaturen (geef hem eens ongelijk) en trok spontaan een streep met de tondeuse van zijn vader over het midden van zijn hoofd. Geen kapper die er nog iets van maken kon. Dag haar! Hallo crisiskapsel. Tegen de tijd dat we weer thuis zijn zit zijn haar wel weer een beetje normaal denk ik.

Koos werkloos

Jep, hier zit ze hoor, Koos werkloos. Halverwege de week nam ik afscheid van mijn lieve collega’s. Na 12 jaar trouwe dienst besloot ik dat het tijd was voor wat anders. Niet meer van 9 tot 5 achter mijn bureau, maar een flexibel bestaan als freelancer. Maar wel pas na de reis. De aankomende drie maanden ben ik dus officieel werkloos. Daarna wordt het spannend. Mocht je een leuke, creatieve grafisch ontwerper nodig hebben dan weten jullie me te vinden ;-).

Met speciale dank aan Karen en Albert. Het afscheids-kerst-bingofeest was hilarisch!

Dag opvang

Roos en Siem namen afscheid van hun lieve juffen en klasgenootjes op de opvang. Er werd geknuffeld, getrakteerd en gejankt. Niet alleen omdat ze afscheid moesten nemen, maar ook omdat het besef er ineens is dat ze straks naar school gaan. Dat ze toch wel heel snel groot geworden zijn. Dank lieve juf Petra en juf Rowena voor de goede zorgen. Ik hoop dat jullie onze avonturen blijven volgen!

Lieve vrienden

Wat ontvingen we een hoop lieve berichten van vrienden deze week. Van medebloggers, van instagrammers, van mensen waar ik mee gewerkt heb. Op zaterdag gingen we lunchen bij een van onze favoriete plekken in de omgeving van Rotterdam: de Vreemde vogel. Samen met onze liefste vrienden. Stijn en Angelique, dank voor de gezelligheid!

Familie

En vandaag nemen we afscheid van onze familie. Zes jaar geleden gingen Ivo en ik als eens eerder voor drie maanden op reis. We trokken de deur van ons appartement achter ons dicht, namen de trein naar Schiphol en vertrokken. Maar nu we reizen met een gezin werkt dat toch even anders. Wat gaan de opa’s en oma’s de tweeling missen. Vandaag staat dus in het teken van keihard knuffelen, van gezelligheid en van lekker eten.

En dan komt morgen. De dag waar we twee jaar lang naartoe hebben geleefd. Twee jaar lang van routes uitstippelen, hotels zoeken, het internet afspeuren naar toffe plekken. Van kriebels in de buik en glimlachen op ons gezicht. Morgen zeggen we ‘dag’ tegen de voorpret en ‘hallo’ tegen het avontuur.

 


Volgen jullie ons al? Elke week schrijven wij een update van de reis op deze website. Zin in een dagelijkse portie jaloezie? Neem dan vooral een kijkje op onze instagram of Facebookpagina.

Ben je meer van bewegend beeld? We proberen twee keer per week een filmpje te uploaden op ons Youtubekanaal. Vergeet vooral niet om je te abonneren en de filmpjes te liken.

En natuurlijk vinden we het ook leuk als je af een toe een berichtje achter laat onder een van onze verhalen. Hebben we toch het idee dat jullie een beetje meereizen 😉

>> Wil je al onze verhalen lezen over de reis? Klik dan hier.

Pin it

5 reacties

 • Yvonne zegt:

  Super dat het dan nu zo ver is voor jullie. Ik hoop dat het een mooie reis gaat worden, een onvergetelijk avontuur voor jullie samen. Met of zonder gemillimeterd haar, haha.

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel Yvonne!

 • Wendy zegt:

  Geweldige vooruitzichten, maar toch een beetje spannend! Geniet van al wat jullie onderweg zien, maar vooral van elkaar. 3 maanden quality time met je gezin is onbetaalbaar.

 • Femke - thethingswelike.nl zegt:

  Wauw, wat een avontuur staat er op jullie te wachten! Maar na 2 jaar plannen kan ik me voorstellen dat jullie er echt klaar voor zijn. 🙂 Dat klinkt als een drukke week, vol afscheid nemen en dingen afsluiten. Hopelijk nu eerst ergens even bijkomen na de eerste lange vliegreis. Ik ga jullie zeker volgen! Fijne reis!

  • Marlieke zegt:

   Wat lief Femke! Dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*