Waarom Japan het perfecte land is voor een vakantie met kinderen

Waarom Japan het perfecte land is voor een vakantie met kinderen

Brandschone toiletten, vriendelijke mensen, super snelle treinen die stipt op tijd rijden, heerlijk eten en prachtige natuur. Alle gemakken van de westerse wereld, maar dan in het verre oosten. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik jullie waarom Japan het perfecte land is om met kinderen te bezoeken.

Schoon, schoner, schoonst
Het eerste wat mij opviel toen we in Japan waren was dat het er zo ontzettend schoon is op straat. Er lagen nergens platgetrapte blikjes, sigarettenpeuken of hondendrollen. Overal staan vuilnisbakken en al het afval wordt gescheiden.
Naar het toilet gaan is in Japan echt fantastisch. Allereerst zijn deze ook brandschoon. Dus geen gehurk en gemik. Je kan gerust op de bril gaan zitten. En als je dan eenmaal zit wil je er nooit meer vanaf. De brillen zijn namelijk verwarmd! Klinkt vies, maar is echt heerlijk. Heb je net je baby verschoond en moet je eigenlijk zelf ook plassen? Geen enkel probleem, want in de (dames) toiletten hangen aan de binnenkant van de deur handige zitjes waar je je kindje in kan zetten. Ideaal toch?!

asoboy shinkansen

Het openbaar vervoer 
Mijn kinderen vinden reizen met het openbaar vervoer een feestje en laat dat nou net iets zijn wat in Japan super goed geregeld is. Vertraging? Dat kennen ze in dit land niet. Net als voordringen. Je wacht in Japan netjes in de rij totdat de bus, metro of trein er is. Reizen in de super snelle Shinkansen is luxer dan business class vliegen. Maar wat mij het meest is bij gebleven zijn de draaibare bankjes. Ongeacht welke kant de trein op rijdt, je kan altijd vooruit zitten. Waarom wij dat in Nederland nog niet hebben is me een raadsel.

Als je rond wil reizen door Japan dan loont het waarschijnlijk om een Japan Railway Pass aan te schaffen. Hiermee reis je ongelimiteerd door het land en mag je gebruik maken van bijna alle treinen. Kinderen t/m 5  jaar reizen gratis in Japan en van 6 tot 11 tegen een gereduceerd tarief.

walvishaai_osaka

Walvishaaien in een aquarium
Een dagje dierentuin doet het meestal goed bij de kids. In Osaka heb je een fantastisch Aquarium waar in een gigantische tank walvishaaien zwemmen. Dat is voor de papa’s en mama’s ook onwijs tof om te zien. Wij bezochten ook Ueno Zoo in Tokio. Deze dierentuin ligt in een mooi park. De entreeprijs is laag en de verblijven van de dieren zien er goed uit.

narapark nara

Herten aaien in Nara
Nara is een prachtig plaatsje gelegen vlakbij Kyoto. Je vindt hier in het park fraaie tempels en herten, heel veel herten. Je kan zakjes voer kopen om de beestjes eten te geven, maar pas wel op, ze kunnen bijten.

sushitrain

De Sushi train
Een mini Shinkansen die je bestelde eten komt brengen. Daar scoor je punten mee! Ben je in een van de grote steden, ga dan op zoek naar een Sushi Train restaurant. Je besteld je eten via een i-pad en daarna komt het treintje je eten brengen.  Je haalt je bordjes van de trein en daarna druk je op een grote rode knop en rijdt de trein weer weg. Behalve sushi hebben ze ook patat, kipnuggets en ander kleine vleesgerechten. Dit is dus ook prima te doen met de wat moeilijkere eters onder ons.

hellokitty

Hello Kitty
Japan is het land van Hello Kitty. En dat zal je weten ook. Reis je met een kleine Kitty fan? Maak je borst dan maar nat.

osaka_people

De mensen
En tot slot, maar misschien wel de belangrijkste reden: de mensen. Wat een lieve, behulpzame mensen zijn de Japanners. Hoewel de meeste geen Engels spreken, proberen ze je altijd te helpen als dat nodig is. Ze zijn niet opdringerig en willen je geen dingen aansmeren, zoals dat vaak in andere Aziatische landen het geval is. Ze doen gewoon hun eigen ding en laten je met rust. Heerlijk!


Praktische zaken


Vaccinaties nodig?
 nee

Visum nodig? nee, voor een vakantie in Japan is geen visum nodig
Beste reistijd In het najaar, september en oktober, en voorjaar, maart tot juni zijn de temperaturen het meest aangenaam en valt er minder regen. In juli en augustus kan het erg heet worden. Maar eigenlijk is Japan het hele jaar door prima te bezoeken
Risico’s In Japan komen weleens aardbevingen, tyfoons en vulkaanuitbarstingen voor


Pin it

3 reacties

 • Yvonne zegt:

  Als ik dit zo lees lijkt Japan mij inderdaad het perfecte land om met de kinderen te ontdekken. Helaas is het ook vrij prijzig en dat vind ik toch wel een groot nadeel. Wij kiezen vaak, als we dure vliegtickets naar een verre bestemming boeken, juist voor een wat voordeligere bestemming om de kosten toch wat beperkt te houden. Maar het lijkt me zeker een bijzonder land!

  • globetrotter zegt:

   Dat is zeker een nadeel van Japan. Al zijn er voor kinderen een heleboel dingen gratis. Ik vond het elke cent waard en zou zo weer gaan ;-).

  • globetrotter zegt:

   Dat is zeker een nadeel van Japan. Al zijn er voor kinderen een heleboel dingen gratis. Ik vond het elke cent waard en zou zo weer gaan ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*