11 vragen over het boek Op avontuur in Europa

11 vragen over het boek Op avontuur in Europa

In het boek Op avontuur in Europa vind je 49 kindvriendelijke vakantiebestemmingen binnen 1.000 kilometer van Utrecht. Ben je benieuwd naar het boek? Wij geven antwoord op 11 vragen.

1. Welke landen staan er in het boek?

Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland. Dat zijn precies de landen die helemaal of deels binnen 1.000 kilometer van Utrecht (en Brussel) liggen. Ons criterium was namelijk dat de bestemmingen zo dichtbij moesten liggen dat je er in een dag heen kunt rijden.

2 Hoeveel opties staan er in het boek?

In het boek staan in totaal 49 bestemmingen. Dit zijn 35 regio’s die uitgebreid omschreven worden en 14 kleinere tips die geschikt zijn voor een tussenstop of een dagje weg. In totaal 256 pagina’s reisinspiratie.

3 Het boek is gemaakt voor gezinnen, maar voor welke leeftijden zijn de tips? 

We hebben het boek geschreven voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De tips sluiten het beste aan bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Tips die je kunt verwachten zijn speelbossen, belevenispaden, kinderwandelingen, natuurspeeltuinen, kastelen, kindvriendelijke musea, pretparken (maar dan wel de leuke) en uitkijkpunten. 

4 Zijn het rondreizen of losse vakanties?

Dat mag je helemaal zelf bepalen! Het leuke aan de bestemmingen in het boek is dat je ze los kunt bezoeken (bijvoorbeeld als je een weekje weg wilt in de herfstvakantie), maar ook met elkaar kunt combineren. Wil je bijvoorbeeld drie weken weg in de zomervakantie? Dan kun je perfect een roadtrip samenstellen aan de hand van de tips. Voorin het boek vind je een overzichtskaart met alle bestemmingen én we geven vijf suggesties voor rondreizen.

5 Staan er bestemmingen in die niet op jullie website staan?

Jazeker! Vrijwel alle verhalen zijn speciaal voor het boek geschreven. Natuurlijk zal je op onze website wel eens wat overlap tegenkomen, maar dit boek is echt een aanvulling op de content online. Bovendien hoef je zelf niet te zoeken, want wij hebben al een selectie voor je gemaakt. Eigenlijk krijg je gewoon 49 vakantie-ideeën in je schoot geworpen. Dit boek zet je in de kast en steeds als er een vakantie gepland moet worden, pak je dit pakket aan inspiratie erbij. En de kinderen kunnen ook mee neuzen!

6 Is het boek gericht op autovakanties?

Ja, we gaan uit van een vakantie met de auto. Juist omdat de bestemmingen zo dicht bij zijn (altijd binnen 1.000 kilometer), zijn ze makkelijk aan te rijden. Je hoeft dus niet in het vliegtuig te stappen. Reis je met het openbaar vervoer? Dan zijn de bestemmingen in het boek nog steeds interessant, maar zal niet elke plek even goed bereikbaar zijn. In het boek staan wel meerdere bestemmingen met veel uitjes in de buurt van het stadje of dorpje, waardoor je niet in de auto hoeft te stappen om eropuit te gaan.

7 Is het boek ook interessant voor kampeerders?

Absoluut! Juist met een caravan of vouwwagen achter de auto wil je misschien niet te ver hoeven rijden en zeker de helft van de bestemmingen liggen binnen 600 kilometer. Bovendien vind je bij elke regio een pagina met praktische tips, waarop we meestal ook een leuke camping tippen. Maak je een rondreis met een camper? Dan combineer je de verschillende bestemmingen met elkaar voor een roadtrip door Europa.

8 Voor welk budget zijn de vakanties?

In het boek gaan we niet specifiek in op de kosten. Veel uitjes die we tippen zijn gratis, denk aan wandelingen, speeltuinen, meren, kastelen en watervallen. Verder gaan we uit van een autovakantie en bij de keuze voor een accommodatie heb je zelf in de hand hoe duur het is. Wel verschilt het per land hoe prijzig dingen als slaapplekken en horeca zijn. Zo liggen de prijzen in Zwitserland wat hoger dan in Nederland en België, terwijl je in Tsjechië en Polen juist goed met een lager budget uit de voeten kunt. 

9 Hoe komen jullie aan de tips?

Wij hebben een hele fijne community. Allemaal reislustige ouders die iedere vakantie weer op zoek gaan naar leuke, sfeervolle plekken. Ze gaan er met hun kinderen op uit en maken van een reis echt een avontuur. Voor Op avontuur in Europa vroegen wij deze gezinnen naar hun ultieme tips. Bestemmingen waar zij zo enthousiast over waren dat ze ze zouden aanbevelen aan vrienden. Een selectie van deze tips is in ons boek gekomen. Je leest naast praktische tips ook het reisverhaal van het gezin.

10 Wat biedt dit boek meer dan googelen naar een bestemming? 

Online vind je natuurlijk bakken aan informatie over alle bestemmingen. Maar dat is soms ook juist het probleem. Want hoe haal je uit die wirwar juist de parels die leuk zijn voor gezinnen? Dit boek scheelt je uren researchen. Maar eigenlijk gebruik je het boek ook al in een eerder stadium, namelijk op het punt dat je denkt: waar moeten we heen op vakantie? Dan geeft Op avontuur in Europa je volop inspiratie. Door het lezen van de verhalen en tips krijg je een gevoel bij de bestemmingen en als iets je aanspreekt, dan kun je aanvullend googelen (of meteen boeken!).

11 Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je nu als pre-order bestellen in onze webshop (gratis verzonden binnen Nederland), maar ligt vanaf begin april ook in boekwinkels als AKO, Bruna en Standaard Boekhandel (België). Is er geen exemplaar aanwezig bij je plaatselijke boekhandel? Dan kunnen ze het boek voor je bestellen. Op avontuur in Europa kost €25,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*