Thailand

Alle Thailand-artikelen

Praktische informatie

Op vakantie naar Thailand met kinderen is een perfecte keuze. Het land is toegankelijk, laagdrempelig en veilig. Maak bijvoorbeeld een rondreis van 3 weken langs de eilanden of trek het binnenland in. Of je nou met een baby, peuter of kind van 8 gaat. Voor elke leeftijd biedt Thailand genoeg mogelijkheden. Wij gingen meerdere keren naar Thailand en vertellen je alles wat je moet weten over een vakantie met kinderen in dit land.

Welk eiland in Thailand met kinderen bezoeken?

Thailand heeft heel wat eilanden. Maar welk eiland in Thailand is nou het leukst om met kinderen heen te gaan? Dat hangt van een paar dingen af. Koh Samui is bijvoorbeeld een wat groter eiland, waar ook een ziekenhuis is. Dat vinden mensen met kinderen soms een geruststellend idee. Maar misschien wil je juist een klein en minder drukbezocht eiland? Dan is Koh Yao Noi een dikke tip. Heb je leerplichtige kinderen en wil je in de zomervakantie naar Thailand? Ga dan naar het eiland Koh Phangan, waar in die periode relatief weinig neerslag valt. 

En aantal Thaise eilanden zijn:

Rondreis: Thailand in 3 weken 

Thailand is een heel geschikt land voor een rondreis met kinderen. Zo zie je meer van het land en kun je de eilanden, Bangkok en het binnenland combineren. In het noorden vind je de grotere stad Chiang Mai, waar je via steden als Sukothai met de trein heen kunt reizen. Hier fiets je langs geweldige tempels of eet je een pad thai (noodles) op een gezellige night market. Sluit je rondreis af met een paar dagen strand, bijvoorbeeld op het eiland Koh Chang. Bekijk hier een kindvriendelijke route door Thailand. 

Wat te doen in Bangkok met kinderen?

Dikke kans dat je op Bangkok vliegt als je met kinderen naar Thailand gaat. Maar de vraag is: blijf je hier een aantal dagen om deze drukke, maar wat ons betreft geweldige, stad te ontdekken? Of reis je direct door naar het noorden of de eilanden?

Wat is er nou eigenlijk in Bangkok te de beleven voor kinderen, vraag je je misschien af. Het zal je verrassen dat deze stad toch heel leuk is om met kinderen te ontdekken. De tempoels Wat Arun en Wat Pho bijvoorbeeld of ga op fietstocht met Co van Kessel, de fietstochten van deze Nederlander zijn inmiddels een begrip. Meer tips voor Bangkok met kinderen? Wij nemen je in 72 uur mee langs de leukste kindvriendelijke highlights. 

Thailand met een baby

Ga je voor het eerst ver weg op vakantie met je baby? Dan is Thailand een perfecte bestemming. Vlieg bijvoorbeeld naar het eiland Koh Samui of reis naar het kindvriendelijke Koh Lanta. In een resort aan het strand geniet je van de rust en kun je zelf lekker ontspannen als je baby een dutje doet.

Thailand met een peuter

Ga je met een peuter naar Thailand en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees hoe Marlieke met haar peutertweeling een rondreis maakte langs o.a. het rustige eiland Koh Yao Noi en de stad Sukothai. 

Thailand met kinderen in de basisschoolleeftijd

Met kinderen tussen de 6 en 12 jaar kun je perfect een rondreis maken door Thailand. Huur een jeep op Koh Phangan, ga snorkelen op Koh Tao en verken Bangkok.

De leukste kindvriendelijke slaapplekken in Thailand 

In Thailand kun je low-budget reizen of juist kiezen voor wat meer luxe. Kies bijvoorbeeld voor een kindvriendelijk hotel in Bangkok, slaap in een bungalow aan het strand op de eilanden of maak een rondreis langs guesthouses in het binnenland. 

Reistijd en tickets Thailand

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n 11 uur direct op Bangkok, Thailand. Een ticket kost ongeveer tussen de €500 en €1.000. Vliegen met een tussenstop is vaak goedkoper.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Ja, voor Thailand heb je een visum nodig. Maar, als je het land binnenkomt via een luchthaven dan krijg je een gratis 30 dagen visa on arrival. Kom je overland binnen via Maleisië, Laos of Cambodja, dan krijg je ook een gratis visa on arrival voor 30 dagen. Je mag dan wel maar maximaal 2 keer Thailand in reizen per jaar. Met het vliegtuig is dat onbeperkt.
Wil je langer naar Thailand? Dan zal je  een visum aan moeten vragen bij de ambassade. Doe dit uiterlijk twee maanden van tevoren.
Let op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat je Thailand binnen komt.

Komt er in Thailand malaria, dengue of zika voor?

Ja, in Thailand komen muggen die bovengenoemde ziektes dragen voor. Bij de grenzen met Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië en in het binnenland komt in Thailand malaria voor. Dengue komt in heel Thailand voor, maar voornamelijk in het regenseizoen. Zwanger? Stel dan je reis naar Thailand nog even uit. In heel Thailand is er een kans om het zika-virus op te lopen.
Bekijk hier de actuele malaria kaart van Thailand
Bekijk hier de actuele zika kaart van Thailand

Welke vaccinaties moet je hebben voor Thailand?

Voor een reis naar Thailand worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Laat je van tevoren goed informeren bij de lokale GGD of travelclinic.

Is Thailand veilig?

Ja, Thailand is veilig. Bescherm je wel goed tegen muggen. Zeker als je de jungle in gaat, dicht bij water slaapt of in het regenseizoen reist.

Het verkeer is in Thailand minder gestroomlijnd dan in Nederland. Ook gebeuren er regelmatig ongelukken met toeristen die een scooter huren. Ben je niet gewend om scooter te rijden? Doe het dan hier ook niet!

De gezondheidszorg is in de grote steden in Thailand heel erg goed. Geen zorgen dus mocht je hier onverwachts gebruik van moeten maken.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Thailand

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Thailand kent drie seizoen:
-het regenseizoen (juni t/m oktober)
-het koelere seizoen (november t/m februari)
-het warme seizoen (maart t/m mei)
De wintermaanden brengen de koelste dagen en relatief zonnig weer, maar het is er dan ook op zijn drukst. Vind je het niet erg om af en toe een flinke bui op je hoofd te krijgen? Of kan je niet anders dan in de zomervakantie weg? Dan heb je geluk. De regenperiode is vaak rustiger. April en mei zou ik proberen te vermijden. Het is dan bloedheet en droog.