Thailand

Alle Thailand-artikelen

Praktische informatie

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n 11 uur direct op Bangkok, Thailand. Een ticket kost ongeveer tussen de €500 en €800. Vliegen met een tussenstop is vaak goedkoper.

Ik gebruik voor het boeken van mijn vliegtickets altijd een prijsvergelijkingssite als Skyscanner of cheaptickets. Zo heb je in een overzicht de goedkoopste tickets op een rij.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Ja, voor Thailand heb je een visum nodig. Maar, als je het land binnenkomt via een luchthaven dan krijg je een gratis 30 dagen visa on arrival. Kom je overland binnen via Maleisië, Laos of Cambodja, dan krijg je ook een gratis visa on arrival voor 30 dagen. Je mag dan wel maar maximaal 2 keer Thailand in reizen per jaar. Met het vliegtuig is dat onbeperkt.

Wil je langer naar Thailand? Dan zal je  een visum aan moeten vragen bij de ambassade. Doe dit uiterlijk twee maanden van tevoren.

Let op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat je Thailand binnen komt.

Komt er in Thailand malaria, dengue of zika voor?

Ja, in Thailand komen muggen die bovengenoemde ziektes dragen voor. Bij de grenzen met Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië en in het binnenland komt in Thailand malaria voor. Dengue komt in heel Thailand voor, maar voornamelijk in het regenseizoen. Zwanger? Stel dan je reis naar Thailand nog even uit. In heel Thailand is er een kans om het zika virus op te lopen.

Bekijk hier de actuele malaria kaart van Thailand

Bekijk hier de actuele zika kaart van Thailand

Overige vaccinaties voor Thailand

Voor een reis naar Thailand worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Laat je van tevoren goed informeren bij de lokale GGD of travelclinic.

Is Thailand veilig?

Ja, Thailand is veilig. Bescherm je wel goed tegen muggen. Zeker als je de jungle in gaat, dichtbij water slaapt of in het regenseizoen reist.

Het verkeer is in Thailand minder gestroomlijnd dan in Nederland. Ook gebeuren er regelmatig ongelukken met toeristen die een scooter huren. Ben je niet gewend om scooter te rijden? Doe het dan hier ook niet!

De gezondheidszorg is in de grote steden in Thailand heel erg goed. Geen zorgen dus mocht je hier onverwachts gebruik van moeten maken.

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Thailand kent drie seizoen:

  1. het regenseizoen (juni t/m oktober)
  2. het koelere seizoen (november t/m februari)
  3. het warme seizoen (maart t/m mei)

De wintermaanden brengen de koelste dagen en relatief zonnig weer, maar het is er dan ook op zijn drukst. Vind je het niet erg om af en toe een flinke bui op je hoofd te krijgen? Of kan je niet anders dan in de zomervakantie weg? Dan heb je geluk. De regenperiode is vaak rustiger. April en mei zou ik proberen te vermijden. Het is dan bloedheet en droog.

De maanden november t/m maart zijn de beste maanden om Thailand te bezoeken.