Zweden

Alle Zweden-artikelen

Praktische informatie

Het land van Pippi Langkous, de kinderen van Bolderburen en elanden. Van eindeloze bossen met de mooiste meren. Gele en rode houten huisjes regelrecht uit een woonmagazine. Zweden is een heerlijk land en heel erg geschikt als vakantiebestemming voor het hele gezin.

Zweden in alle seizoenen

Dagen waar geen eind aan lijkt te komen in de zomer, uitgestrekte bossen vol rode en oranje bladeren in de herfst en sneeuw in de winter. Zweden is mooi in elk seizoen.

Zweden in de zomervakantie

Zweden in de zomer? Maar dat is toch hartstikke koud? Wie op vakantie gaat om hele dagen in de zon te liggen en het heerlijk vindt om op het terras te hangen is misschien niet helemaal aan het juiste adres in Zweden. Maar koud? Nee joh! De Zweedse zomer is vergelijkbaar met die van ons. Iets boven de 20 graden met af en toe een uitschieter. Dagen met zon, dagen met regen. Perfect voor gezinnen die van een actieve vakantie houden in de natuur.

Zweden in de herfstvakantie

Zweden is misschien niet de meest voor de hand liggende herfstvakantie bestemming. Maar met bossen die kleuren, eindeloze meren en frisse lucht is juist de herfst een fijne periode om in Zweden te zijn. Ga je heel noordelijk? Dan heb je zelfs kans om het noorderlicht te spotten!

Zweden in de kerst- en voorjaarsvakantie

Wist je dat je ook heel goed kan wintersporten in Zweden? Kinderen tot 12 jaar skiën zelfs gratis! Maar naast skiën biedt de winter ook allerlei ander leuks. Wat dacht je van langlaufen, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen of maak een huskytocht. Vlakbij het dorpje Mora kan je zelfs op bezoek bij de kerstman in Tomteland. En wie denkt dat je hier perse voor naar Lapland moet heeft het ook mis. In de provincie Dalarna (centraal Zweden) kan ook gewintersport worden en is redelijk sneeuwzeker.