De leukste kindvriendelijke wandelingen, speelbossen en natuurspeeltuinen

De leukste kindvriendelijke wandelingen, speelbossen en natuurspeeltuinen

Ben je op zoek naar de leukste kindvriendelijke wandelingen, natuurspeeltuinen en speelbossen in Nederland en België? Wij vroegen vader Kay en zoon Nim (8) van De Ontdekkers om hun favoriete tips. Van een wandeling langs bunkers tot een berg beklimmen in eigen land. 

Het Grave Ravenpad (provincie Antwerpen, België)

Het Grave Ravenpad is één van de leukste wandelingen die we ooit gemaakt hebben. Je gaat op zoek naar de bladzijdes van een boek door de zwarte raven te volgen. Zo lees je een verhaal, terwijl je aan het wandelen bent in het schitterende Gewestbos Ravels. We genoten van het verhaal over IJle Prijen, de Witte Raaf en de IJzeren Zeugen en Nim oefende ook nog eens met lezen. 

Het Joekelbos (provincie Limburg, België)

Het Joekelbos in de Duitengordel van de Hoge Kempen is helemaal ingericht op kinderen, van alle leeftijden. Wij liepen de wandelroute van 2 kilometer over de onverharde weg en omdat er zoveel te doen was op de route deden we er 2,5 uur over. We zagen een klimtoren, kwamen voorbij een schommel en hangmat, ontdekten uit hout uitgesneden dieren en Nim speelde bij de waterspeelplaats.

Natuurspeelbos De Boswerf (provincie Utrecht, Nederland)

Wij houden van oude bossen en bij Zeist vind je één van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een heerlijke plek om een mooie wandeling te maken. En om te spelen bij Bezoekerscentrum De Boswerf. Een plek naar ons hart met respect en aandacht voor de natuur. Zo is er een tunnel van wilgentakken en textiel, de Kleine Beestjes Tuin en een tuin speciaal voor bijen. Nim ontdekte ook een speeltoren en in het Beleefbos klom hij over de boomstammen. We liepen het blotevoetenpad (met onze schoenen aan) en namen een kijkje in de boomhut. Wat een leuke plek!

Bergwandeling Eyserberg (provincie Limburg, Nederland)

Een bergwandeling in Nederland klinkt misschien een beetje gek. Maar toch is het mogelijk om er één te maken. Wij beklommen de Eyserberg in het Zuid-Limburgse heuvelland. We liepen de Gulpen-Wittem Wi1 Eys, die oorspronkelijk 5,5 kilometer is, maar we kortten de route in naar 3,5 kilometer. Met een totaal hoogteverschil van 92 meter was deze wandeling soms pittig, maar goed te doen voor Nim. Wij hadden het gevoel alsof we in Zuid-Frankrijk of Toscane waren met de groene velden en uitzicht op pittoreske dorpjes.

Bunkerroute De Punt (Zuid-Holland, Nederland)

Leren over de Tweede Wereldoorlog kan je doen door een boek te lezen, documentaires te kijken óf door naar buiten te gaan. Wij leerden over de laatste grote oorlog door te wandelen langs bunkers bij De Punt in Ouddorp. We genoten met volle teugen van de route door de duinen. We speculeerden bij elke bunker wat er in elke ruimte heeft gezeten en keken op de bordjes of ons vermoeden klopte. Bij het gigantische kanon oefende Nim alvast met richten. 

De tips in dit artikel werden gegeven door De Ontdekkers. Kay, Pauline en Nim (8) gaan zo vaak mogelijk op avontuur en vertellen erover op de-ontdekkers.nl. Op de Avonturenkaart vind je alle plekken terug.

Meer tips in de natuur?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een dagje weg in Nederland of België? Bekijk dan onze blogs met leuke tips. Zoals deze herfstvakantie-uitjes met kinderen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*