Malta met kinderen: tips met slecht weer

Malta met kinderen: tips met slecht weer

Ga je naar Malta met kinderen? Iris deelt haar tips! Zij was er in de herfstvakantie met dochter Kyra (6) en had helaas slecht weer. Gelukkig ontdekten ze genoeg kindvriendelijke uitjes die ook leuk zijn als er een spatje regen valt.

Malta met slecht weer

We gaan in de herfstvakantie naar Malta. Overal lees ik dat het weer in oktober nog zonnig en aangenaam warm is. We zien onszelf al liggen op het strand. Maar helaas zien we een paar dagen voor vertrek dat er slecht weer voorspeld is. Malta heeft te maken met de uitlopers van een flinke storm die over Sicilië raast. En dus gooien we nog snel onze regenjassen en een extra trui in de koffer. Ondanks de slechte weersvoorspellingen heb ik heel veel zin om samen met mijn dochter Kyra Malta te verkennen en een aantal leuke hotspots te ontdekken. We zetten onze zonplannen opzij en gaan op zoek naar slecht-weer-alternatieven. Die zijn er gelukkig genoeg op Malta.

1. Malta National Aquarium

Op onze eerst avond trotseren we de storm en lopen we door de stromende regen richting het National Aquarium, dat op loopafstand van ons hotel ligt. Het aquarium is niet heel groot, maar een kijkje in de onderwaterwereld is altijd een beleving! Er zijn zo’n 26 tanks vol bijzondere waterdieren die rondom Malta leven. De grote haaientunnel vinden we het meest indrukwekkend. 

Eettip: Pizza’s bij La Nave Bistro
Direct naast het aquarium zit het mooi ingerichte La Nave Bistro. Door het hele restaurant hangen witte visjes als een bijzondere installatie. Kyra staat er met open mond naar te kijken. Bovendien eten we hier de lekkerste pizza’s van heel Malta, aldus de conclusie van Kyra. Vanuit het restaurant heb je bij goed weer een heel mooi uitzicht over St. Pauls Bay en je vindt hier ook nog een leuke speeltuin! 

2. Wetenschapsmuseum Esplora

De volgende ochtend regent het nog steeds. Maar wij hebben voor vandaag het interactieve wetenschapsmuseum Esplora op het programma staan. Een ruim opgezet museum vol leuke proeven en experimenten. En je mag bijna alles zelf proberen! Wie zien bekende wetenschappelijke experimenten met magneten en zwaartekracht. Maar er zitten ook een aantal verrassende proeven tussen met beeld en geluid. Er is zoveel te beleven, dat je hier met gemak een halve dag kunt rondlopen. Naast wetenschappelijke proefjes, vind je op de begane grond een aantal exposities over het menselijk lichaam en – heel actueel – ons klimaat. Er is zoveel te zien en te ervaren, dat Kyra van links naar rechts door het museum stuitert. Het lijkt haar soms niet eens om naar me te luisteren als ik voorlees wat de bedoeling is. Maar ik zie dit bij veel kinderen gebeuren. Vol enthousiasme rennen ze door het museum. Het geeft in ieder geval aan dat een bezoek aan dit museum een groot succes is.

Eettip: restaurantje in de haven
Heb je na een bezoek aan het museum trek? Maak dan een korte wandeling van 20 minuutjes naar Birgu Waterfront. Aan de waterkant vind je verschillende leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Je hebt uitzicht op de haven vol luxe jachten en kleine vissersbootjes en op de achtergrond zie je het historische centrum van Valletta. Echt zo’n plekje waar je foto’s kunt blijven maken! Wij schuiven voor de lunch aan bij Cargo, een gezellig klein restaurantje waar Kyra al snel haar favoriete gerecht op de kaart spot: pasta met tomatensaus. Toch handig dat de Maltese keuken veel Italiaanse invloeden heeft.

3. Playmobil Funpark

Op onze laatste ochtend schijnt dan eindelijk de zon en gaan we naar een plek toe waar vooral Kyra al dagen naar uitkijkt: het Playmobil Funpark. In dit kleine pretpark vind je bekende Playmobil-items zoals een enorm piratenschip waar kinderen op kunnen spelen. Kleine Playmobil-fans kunnen zich hier waarschijnlijk uren vermaken. Maar wij zijn na een uur of anderhalf wel uitgekeken. Kyra is met haar 6 jaar alweer bijna te groot voor het park. We kunnen het park niet verlaten zonder even rond te snuffelen in het winkeltje vol Playmobil. Dat is hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Dus we scoren nog snel een leuk souvenir, voordat we koers zetten richting de hoofdstad van Malta: Valletta.

4. St. Johns-co Cathedral in Valletta

Een verblijf op Malta is niet compleet zonder een bezoekje aan de Hoofdstad Valletta.
Het oude centrum is niet heel groot, dus alles is op loopafstand. We struinen heerlijk door de charmante historische straatjes vol kleurrijke geveltjes. Heb je minder weer als je in Valletta bent? Dan is St. Johns-co Cathedral een mooie plek om even te schuilen. Deze kathedraal is, ook voor kinderen, heel indrukwekkend dankzij de rijke versiering met (muur)schilderingen en goud! Bijzonder, want als je de gevel van het gebouw ziet verwacht je dit zeker niet.

Beruchte schilder
Kyra is enorm onder de indruk van het verhaal van de beroemde schilder Caravaggio, die een korte tijd op Malta woonde en een roerige tijd beleefde in en rond de kathedraal. Over zijn beruchte reputatie is een korte film gemaakt die getoond wordt in een van de zalen. Als je er toch bent, zeker even het bekijken waard.

Net voordat we de kathedraal willen verlaten, wijst een suppoost ons op een trap aan de zijkant. Een goede tip, want eenmaal boven heb je mooi uitzicht over de grote open ruimte met al haar pracht en praal. 

Eetip: taartjes bij Caffe Corina
Na wat ronddwalen in de hoofdstad strijken we neer bij Caffe Cordina. Dit is een van de oudste bistro’s van Malta en staat bekend om de enorm uitgebreide dessertkaart vol heerlijke taartjes. Zelf een taartje uitkiezen in de enorme vitrine vol mooie gekleurde gebakjes is een groot feest voor Kyra. Ik ben vooral onder de indruk van het mooie authentieke interieur van het restaurant. Inmiddels schijnt de zon voluit en we sluiten ons meidentripje af met een lunch en Maltees taartje in de zon op het terras.


Malta met kinderen – meer tips!

Zoek je meer leuke uitjes op Malta met kinderen? Bekijk dan onze minigids Malta bomvol tips.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*