3 tips om zonder stress op vakantie te gaan

3 tips om zonder stress op vakantie te gaan

Ken je dat? Sta je op het punt lekker op vakantie te gaan, loop je de dag voor vertrek gigantisch te stressen. De was, laatste dingen inpakken, paspoorten zoeken… Dat kan een stuk relaxter. Hoe? Ik deel drie tips om zo relaxt mogelijk aan je vakantie te beginnen.

Huur een schoonmaakster in

Niets zo fijn als thuiskomen in een schoon huis. Maar voordat je thuis kan komen in een fris huis zal het eerst opgeruimd en schoongemaakt moeten worden. Ehm, dit zou een post worden over hoe je zo relaxt mogelijk op vakantie gaan toch? En schoonmaken terwijl je een druk huishouden hebt met kinderen is nou niet echt bepaald een makkie. Mijn eerste tip is dan ook om dit niet zelf te doen, maar om het uit te besteden. Heb je al een schoonmaker? Dan wist je natuurlijk al lang dat je huis net voor vertrek schoon laten maken een goed idee is. Heb je dat niet (net als ik) dan is het fijn om een betrouwbaar iemand te regelen. Maar hoe doe je dat?

Wist je dat er een soort marktplaats voor schoonmakers bestaat? En dat je dus ook voor een keer een schoonmaker, uit je eigen buurt, kan laten komen? Ideaal! Wij boekten een hulp via de website van Helpling. Je voert je postcode in en een tijd die jou het beste uitkomt. Als je dat gedaan hebt verschijnt er een lijst met beschikbare hulpen bij jou in de buurt. Je kan zelf een selectie maken van de schoonmaaksters die jij zou willen hebben. Fijn ook zijn de reviews van mensen die al eens een schoonmaker geboekt hebben. Zo weet je wie je in huis haalt.

Jammer genoeg kon onze geboekte schoonmaakster op het laatste moment toch niet. Ik kreeg echter direct een bericht van Helpling met excuses. Ik boekte een nieuwe afspraak voor de dag na terugkomst van vakantie. Ook een aanrader, want terwijl ik de laatste was aan het wegwerken was werd in 3 uur tijd mijn huis blinkend schoongemaakt. Heerlijk!

Zonder stress op vakantie met een schoongemaakt huis

Pak je spullen pas op het laatste moment

Ben jij zo iemand die al weken van tevoren begint met het klaarleggen van kleding in de koffer? En vervolgens niet meer weet wat je nou precies hebt ingepakt? Niet zo handig dus ;-). Beter is het om pas op het laatste moment de koffers in te pakken en het dan ook gelijk volledig te doen. Ben je lichtelijk chaotisch (check) of wordt je constant afgeleid door een kind wat je aan het roepen is (check)? Maak of download dan een inpaklijst die je af kan vinken.

Tip: Een fijne manier om georganiseerd in te pakken is met behulp van packing cubes. Op die manier pak je kleding en kleine spullen overzichtelijk in.

Packing cubes zorgen voor overzicht bij het inpakken

Zorg dat de kinderen de dag voor vertrek niet thuis zijn

Breng je kinderen onder bij een vriendje of opa en oma. Dit zorgt voor rust om je heen om je spullen in te pakken, de laatste boodschappen te doen, de kamers van je kids op te ruimen (en schoon te laten maken, zie tip 1) en om zelf ook nog even te ontspannen. Bij voorkeur komen ze pas net voor vertrek of voor het naar bed gaan thuis. Hebben ze ook niet meer de kans om de net opgeruimde kasten weer open te trekken ;-).

Heb jij nog aanvullende tips? We horen ze graag!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Helpling.nl. Uiteraard geven wij altijd onze eigen mening en raden wij nooit producten of diensten aan waar we zelf niet blij van worden. Dit bericht bevat ook affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win-winsituatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*