Amerika voor dummies

Amerika voor dummies

Amerika is een fantastisch vakantieland om met kinderen heen te gaan. Reis langs de kust, ontdek de nationale parken en bezoek indrukwekkende steden. Ga je voor het eerst naar Amerika? Met deze zes tips ga je goed voorbereid op reis!

1. Bekijk de beste reistijd per staat

Amerika is zo groot, dat elk deel een ander klimaat heeft. Kijk dus goed wanneer je gaat en bepaal aan de hand daarvan de perfecte staat. In de zomervakantie kies je bijvoorbeeld het beste voor het binnenland en de kust van Washington en Oregon. De temperaturen zijn daar het aangenaamst. In de winter is het rond de 26 graden op Hawaii en ook in de staten Arizona, Californië en Utah zijn de temperaturen mild. 

De kust in het zuiden van Oregan, Amerika
Bed & Breakfast WildSpring Guest Habitat in Oregon, Amerika
Boven: De kust in het zuiden van Oregon, onder: Bed & Breakfast WildSpring in Oregon

2. Vraag op tijd je ESTA aan

Om naar Amerika te reizen moet je vooraf een ESTA aanvragen, een reisvergunning om het land in te kunnen. Vergeet niet ook voor je kinderen een ESTA te regelen. Dit doe je online. Wees wel op tijd, want er is een aantal dagen nodig om de aanvraag te verwerken.

3. Koop je autostoeltje ter plekke

Ga je in Amerika rondreizen met een huurauto of een camper? Dan heb je voor je kinderen een autostoel nodig. Natuurlijk kun je de autostoel huren, maar dit is vaak veel duurder dan een nieuwe kopen bij bijvoorbeeld de Walmart. Wij hebben ook ouders gesproken, waarbij er in de camper al een autostoel aanwezig was, gekocht en achtergelaten door een gezin dat ze voorging.  

Washington, Amerika
Winter in Mount Rainier National Park, Washington
Winter in Mount Rainier National Park, Washington

4. Verhoog de limiet van je creditcard

Onmisbaar in Amerika is een creditcard. Amerikanen gebruiken deze enorm veel, al voor een pakje kauwgom bij het tankstation. Vergeet ook niet je limiet te verhogen voordat je vertrekt. Mocht je onverwacht in het ziekenhuis belanden, dan kun je de kosten afrekenen en kom je niet met een lege creditcard staan. Wij spraken een gezin waarbij 5 minuten op de spoedpost €2.000,- kostte. 

5. Sluit een goede reisverzekering af

Om die reden (zie punt 4) doe je er goed aan een degelijke reisverzekering af te sluiten als je naar Amerika gaat. Met je eigen zorgverzekering worden medische kosten vaak gedekt voor de in Nederland geldende prijzen. Ook wil je niet in de problemen komen als je met je auto of camper een andere auto raakt en schade maakt. 

Big Sur aan de kust van Californië Amerika
Big Sur aan de kust van Californië

Informeer je over de corona-regelgeving

Hoewel de grenzen van Amerika weer open zijn, gelden er nog wel regels die voor de pandemie niet golden. Informeer je dus goed zodat je weet welke extra documenten je moet invullen en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Little America heeft op hun website een duidelijk overzicht.

Wil je je reis naar Amerika liever uit handen geven? Little America biedt reizen door de Verenigde Staten aan en regelt je vlucht, huurauto, accommodaties en activiteiten. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Little America.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*