Amsterdam met (kleine) kinderen – in 48 uur

Amsterdam met (kleine) kinderen – in 48 uur

Als je aan Amsterdam denkt, komt het misschien niet direct in je op om daar met kleine kinderen op citytrip te gaan. Maar waarom eigenlijk niet? Er is genoeg te doen! Wij stippelen een programma van 2 dagen voor je uit.


Dag 1: Amsterdam met kinderen – Spelen bij Nemo, het Muizenhuis en Artis


 ochtend 

Als het weer meezit en je hotel centraal ligt (dat gezegd, in Amsterdam is alles wel redelijk centraal), loop je naar Nemo. Daar kun je het dak op (gratis!) en terwijl jij geniet van het uitzicht en je cappuccino kan je peuter lekker los met de leuke speelmogelijkheden met water.
Oosterdok 2

 middag 

Artis is natuurlijk niet te missen als je met kinderen in Amsterdam bent. De stadsdierentuin heeft hard gewerkt aan het nieuwe olifantenverblijf. En dat is te zien! Liever naar binnen? Verderop zit het Tropenmuseum. De tentoonstelling Ziezo Marokko is eigenlijk pas voor kinderen vanaf 6 jaar maar ook peuters vermaken zich hier prima! Met deze interactieve tentoonstelling maak je een busreis door Marokko en ga je dwars door de medina, een doolhof aan straatjes.
Plantage Kerklaan 38-40 (Artis), Linnaeusstraat 2 (Tropenmuseum)

Artis is altijd goed om te bezoeken met kleine kinderen in Amsterdam

 avond 

Niet ver hiervandaan ligt Melksnor. Bij dit toffe familiecafé kun je van woensdag t/m zondag terecht voor een early dinner. Melksnor is helaas gesloten.
Wibautstraat 105

Melksnor is een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam


Dag 2: Amsterdam met kinderen – Buurtspeeltuin in de Jordaan en hip borrelen in Noord


 ochtend 

Start de dag met een wandeling in de Jordaan. Vooral op zondag lijkt het hier net een dorp. Het is er stil en dat is zeldzaam in Amsterdam. Onderweg pauzeer je bij de Herenmarkt. Hier vind je een echte unieke buurtspeeltuin tussen de grachtenpanden. Fijne plek om even te ravotten. Loop door naar Noordermarkt voor koffie met de beste appeltaart van Amsterdam bij Café Winkel.
Noordermarkt 43 

TIP: Op zondag in Amsterdam? Ga naar Cinemimi in het EYE, een speciale filmvoorstelling voor peuters. Of pak een theatervoorstelling mee bij de Toverknol. Beiden om 10.30 ’s ochtends.

Speeltuin bij de Herenmarkt. Een aanrader!

 middag 

Als je peuter weer is uitgerust na een middagdutje neem je vanaf de achterkant van Centraal Station de pont over het IJ naar de NDSM-werf. Wandel een stuk over het industriële terrein met streetart. En vergeet de leuke oude trams niet. Daarna kun je borrelen bij Pllek of Noorderlicht (beiden even leuk) terwijl er genoeg ruimte is voor je mini. Vooral buiten in het zand kun je heerlijk spelen met uitzicht over het water!
TT Neveritaweg 59

Met het pontje naar Pllek om te borrelen


Dit artikel is geschreven voor het Kleine Globetrotter Magazine (nummer 2, gratis te downloaden) door Femke Dam. Zij woont met vriend en twee zoontjes vlakbij Amsterdam. Ze is auteur van de reisgids time to momo Amsterdam en selecteerde hiervoor de leukste adresjes. Op haar blog www.thethingswelike.nl schrijft ze over reizen, moederschap en mooie spullen. 

 

Pin it

2 reacties

  • Lisette zegt:

    Klinkt heel leuk helaas zijn een aantal dingen niet meer mogelijk. Muizenhuis is gestopt in de oba en melksnor is ook weg. Zou cool zijn als het vervangen werd door nieuwe dingen.

    • Marlieke zegt:

      Dankjewel voor het melden Lisette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*