Inspirerend gezin: 6 weken rondreizen door Argentinië met gezin

Inspirerend gezin: 6 weken rondreizen door Argentinië met gezin

Zes weken lang reisden Manon en haar gezin door het prachtige Argentinië. Een rondreis vol spectaculaire natuur en cultuur. Daar willen wij natuurlijk meer van weten. Wij interviewden Manon over deze geweldige ervaring.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Joost, Manon, Joep (3) en Daan (1,5). Joost werkt als financieel adviseer en Manon heeft een eigen bedrijf in de farmacie.

Wat is jullie reis in het kort?

Ons plan was om voor een langere periode met ons gezin te reizen. In eerste instantie dachten we er over om naar Italië te gaan en daar een rondreis te maken. Maar hoe langer we er over nadachten hoe meer het begon te kriebelen om écht een verre reis te maken. Toen zijn we ons daar op gaan oriënteren.

Er kwamen verschillende bestemmingen voorbij. Joost heeft al jaren Patagonië op zijn lijstje staan. Dus toen zijn we gaan kijken wat de mogelijkheden voor Argentinië waren. En dus hakten we de knoop door en hebben we 6 weken met het gezin door Argentinië gereisd.

Hoe zag de route door Argentinië er globaal uit?

We vlogen op Buenos Aires. Daar hebben we 2 dagen doorgebracht en toen zijn we doorgevlogen naar Salta, in het noordwesten van Argentinië. In Salta hebben we een auto gehuurd en zijn we 3,5 week gaan rondrijden. We hebben de driehoek Salta – Mendoza – Cordoba gedaan. We maakten bijna 5000 km! We hebben de prachtigste natuur gezien en mooie avonturen meegemaakt.

Daarna zijn we doorgevlogen naar Patagonië. Eerst naar Puerto Madryn, waar we walvissen en pinguïns hebben gespot. En toen door naar het zuiden: El Calafate. Vanuit hier hebben we ook weer een auto gehuurd en hebben we een rondrit gemaakt van ongeveer een week. Patagonië is fantastisch! Het is zo groot en weids, bijna niet in woorden uit te drukken.

Tip: Wil jij ook een auto huren in Argentinië? Wij zijn fan van de service van Sunnycars. Check hier de actuele prijzen.

Hoe is het om zo’n reis te maken door Argentinië met kinderen?

FANTASTISCH! We zouden het iedereen direct aanraden. Alleen al het feit dat je 6 weken lang, 24 uur per dag met je kinderen kan doorbrengen. Weg uit de hectiek van alle dag, maar echt met je gezin zijn. Het is zo bijzonder om alles met elkaar mee te maken.

Het reizen met kinderen is een verrijking. Twee kleine blonde jongetjes in Zuid Amerika. De Argentijnen zijn sowieso dol op kinderen. De jongens hebben ontzettend veel kusjes en knuffels gekregen. Hierdoor hadden we veel aanspraak en hebben we contacten gelegd die we wellicht anders niet gelegd hadden. Zo kwamen we bijvoorbeeld in gesprek met de Argentijnse Carlos. Hij heeft ons uitgenodigd voor een ware parilla, een Argentijnse BBQ. Waanzinnig om mee te maken. Dit was waarschijnlijk niet gebeurd als de jongetjes niet mee waren geweest.

Wat zijn lastige aspecten van een lange reis met (jonge) kinderen?

Wij gingen op reis met het motto ‘We uit van wat we wel kunnen doen, niet van wat we niet kunnen doen!’. Want ja, met kinderen er bij moet je keuzes maken en kun je gewoonweg niet alles. Met die mindset ging het fantastisch.En tuurlijk baalden we even toen we bij een hike van 20 km naar de Fitz Roy (El Chaltén, Patagonië), met de jongens op de rug, het laatste stukje niet konden doen omdat er te veel sneeuw en ijs lag. Dit zouden we zonder kinderen misschien wel gedaan hebben.

Hoe reageerden de kinderen op de andere cultuur?

Dat vonden ze geweldig! Ze hebben ontzettend veel aandacht gekregen. Argentijnen zijn heel warm en gastvrij. Wildvreemde mensen gaven hen vaak een aai over de blonde bolletjes of zelfs een kus. In restaurants en hotels kregen ze vaak extra aandacht. Werd er met ze gespeeld of gedanst. Echt heel leuk!

Wat was jullie favoriete moment van de reis?

De hele reis door Argentinië was zo gaaf! Juist omdat het zo variërend was. We hebben prachtige landschappen gezien, de meest mooie hikes gemaakt, maar ook voor het eerst in ons leven paardgereden – met de jongens voorop! Het leven met de dag en alles op je af laten komen vonden we zó fijn. 

Wat waren de hoogtepunten tijdens jullie rondreis door Argentinië?

Jeetje, het is best moeilijk om 3 hoogtepunten te benoemen. Het is eigenlijk een combinatie van alle factoren die het zo bijzonder maakt. Alleen al het rondrijden in de auto was zo leuk voor de jongens. We hebben ontzettend veel wilde dieren gezien zoals lama’s, struisvogels, paarden, koeien, ezels, mara’s, groene papegaaien, Andes Condors en nog veel meer. Ook het hiken met de kinderen op de rug was zo leuk! Maar als ik er 3 moet noemen:

 1. Paardrijden. Vooraf absoluut niet verwacht, maar we hebben twee keer paard gereden. Paardrijden hoort bij de Argentijnse cultuur dus dit moesten we gedaan hebben. En met succes! Beide keren deden we dit op een finca, een boerderij, samen met de boer.
 2. De pinguïns bij Punta Tombo Chubut, net onder Trelew. Hier lopen zo’n 250.000 pinguïns rond. En je mag er zelf tussendoor wandelen. Let wel op, want de pinguïns zijn hier slechts een gedeelte van het jaar!
 3. Wandelen in El Chaltén. Het is hier zó mooi en door een wandeling maak je de natuur echt van dichtbij mee.

Favoriete, kindvriendelijke accommodaties in Argentinië 

 1. Puesto Nuevo Casa de Campo in Cerro Colorado, Cordoba.Een boerderijtje in de middle of nowhere. Gerund door een Argentijnse boeren familie, die ontzettend dol is op kinderen en goed voor je zorgen. Ze hebben heel veel dieren. En je kan er heerlijk paardrijden.
 2. Posada Paso De Los Patos in Barrea. Een bijzonder fijn plekje aan de voet van de Andes
 3. Bulnes Eco Suites, Palermo, Buenos Aires. Dit is een ontzettend fijn hotel in een veilige wijk. Op loopafstand kan je vanalles doen. En het is gewoon fijn om na een lange vlucht in een goed hotel terecht te komen. 

Heb je tips voor ouders die ook een verre reis willen gaan maken met kinderen?

Laat je vooral niet tegenhouden door dingen die je zelf spannend vindt. Ik zag echt een beetje op tegen de vliegreis. Daarom hebben we juist een nachtvlucht geboekt en hebben de jongens 10 van de 14 uur geslapen. Dat was heel fijn. Juist door over drempels heen te stappen, beleef je dingen die je anders nooit zou beleven.

Wij hebben er voor gekozen om vooraf de accommodaties te boeken. Dit hebben we gedaan in samenspraak met Jan en Lis van Heart of Argentina Travel. Jan is een Nederlander die verhuisd is naar Argentinië. Hij en zijn vrouw hebben in Argentinië en Chili veel gereisd, ook met kinderen, dus konden ons goed adviseren wat we wel of juist niet moesten zien en doen. Dat je op bepaalde wegen bijvoorbeeld heel hoog komt, wat niet handig is met kinderen vanwege hoogteziekte. Deze manier van plannen zouden we iedereen aanraden.

Hebben jullie nog meer reisplannen voor de toekomst?

Absoluut! We zouden graag nog een keer voor een soortgelijke periode een rondreis willen maken, voordat de oudste leerplichtig is. Maar goed, als je wel afhankelijk bent van schoolvakanties zijn er ook nog genoeg goede mogelijkheden ;-).

Wil je meer foto’s zien van Manon en haar gezin? Volg haar dan op Instagram via @manonlikkel.


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win-winsituatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.


Pin it

4 reacties

 • Jan Lettinga zegt:

  Joost en Manon & kids, beetje late reactie, maar hartelijk dank voor jullie schitterende reisverslag. Wij zijn er trots op deze reis voor jullie te hebben mogen organiseren. Zoals jullie zelf ook al schrijven is Argentinië (en ook Chili) een topregio om met kinderen rond te reizen. Zelf doen wij dat ook al bijna 15 jaar met onze 2 kinderen (inmiddels al tieners). Hopelijk inspireren jullie meerdere gezinnen zo`n rondreis te maken door het zuiden van Zuid-Amerika! Groet uit de Sierras de Córdoba, Lis & Jan – http://www.heart-of-argentina-travel.com/nl

 • Sander zegt:

  Hi! Super gaaf en inspirerend!
  Ik ben heel benieuwd naar jullie budget van de vakantie. Los van de tickets.
  Veel van de tips qua budget gaan over backpacken in hostels, maar is ook niet altijd handig.

  Hoe hebben jullie dat gedaan en wat waren jullie grofweg kwijt (excl. Tickets) voor overnachtingen, eten, excursies etc. ?

 • Vonneke zegt:

  Hoi Joost en Manon, Wat een inspirerend reisverhaal! Mijn man en ik willen over 1,5 jaar graag met ons zoontje van dan 2,5 voor langere tijd naar Zuid-Amerika. We twijfelen nog welke landen we willen aandoen, maar Argentinië staat als echte must op ons lijstje. Nou was ik benieuwd of jullie wellicht wat zouden kunnen vertellen over het budget waar je voor 6 weken Argentinië aan moet denken? En ik vroeg mij ook af hoe de binnenlandse vluchten met kinderen zijn bevallen, voornamelijk degene die redelijk dicht op elkaar lagen. Hebben jullie verder nog lange busreizen gedaan of verder alles zelf gereden? Alvast bedankt!

 • Jeroen zegt:

  Hi Joost en Manon,
  Wij zijn afgelopen voorjaar naar Argentinië en Chili gegaan voor 2,5 maand met ons gezin. Na het lezen van jullie blog hebben we dit ook met Heart of Argentina Travel gedaan. Het was een top ervaring mede dankzij hen. Bedankt voor de tip en jullie mooie inspirerende verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*