Azoren met kinderen: toffe accommodaties voor gezinnen op São Miguel

Azoren met kinderen: toffe accommodaties voor gezinnen op São Miguel

Tijdens onze voorbereidingen voor een reis naar de Azoren met kinderen in de meivakantie, kwamen we zoveel te gekke accommodaties tegen dat we ze graag met je delen. 

Toffe accommodaties op São Miguel, hoofdeiland van de Azoren

Wij vliegen naar het hoofdeiland São Miguel waar we 5 nachten verblijven. We twijfelen qua accommodatie of we in het stadje Ponto Delgado willen zitten, aan één van de stranden of juist in het groene binnenland. De levendigheid van een plaatsje spreekt ons aan, maar een accommodatie met een grote tuin in het achterland is natuurlijk ook heerlijk met kinderen. Deze slaapplekken selecteerden we tot nu toe! Allemaal hebben ze een eigen keuken en (op één na) minimaal twee slaapkamers.

1. Azor Eco Lodge, São Vicente Ferreira

Wauw, wat een mooi vakantiehuis is dit! Het houten interieur van Azor Eco Lodge is een plaatje. Je zit iets het binnenland in, maar op een kwartiertje rijden van de zee. Er is een gezellige buitenruimte met loungebanken. Enige nadeel: het stapelbed voor de kinderen staat in de woonkamer. Kinderbedje beschikbaar op verzoek.
€635,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk de beschikbaarheid en prijzen van deze accommodatie

Meer over bovenstaande accommodatie op de Azoren


2. Casa da Quinta, Vila Franca do Campo

Het vakantiehuis Casa da Quinta heeft een grote tuin en dat is natuurlijk ideaal als je met kinderen op de Azoren bent! Je zit in het dorpje Vila Franca do Campo op 3 minuten rijden van het strand Praia da Pedreira. Wasmachine aanwezig. Drie slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek.
€941,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van dit vakantiehuis met tuin

Meer over bovenstaand vakantiehuis op de Azoren


3. Quinta das Camélias – Açores, Ponta Delgada

Wil je dicht bij Ponta Delgada zitten, maar ook op maar 2 minuten rijden van het strand? Dan heb je in dit appartement van 158 m2 echt alle ruimte. Het terras van Quinta das Camélias heeft uitzicht op de tuin en er is een zwembad. Op 10 minuten rijden van de airport. Twee slaapkamers, geen kinderbedje beschikbaar. €840,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van dit appartement

Meer over bovenstaande accommodatie in Ponta Delgada


4. Beach House by Azores Villas, São Roque

Het mooi ingerichte Beach House ligt direct aan het strand van São Roque. Deze accommodatie is iets duurder, maar dan heb je ook wat. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek. €1.136,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk beschikbaarheid van deze accommodatie aan het strand

Meer over bovenstaande accommodatie in São Roque


5. Casa da Luz, Ponta Delgada

Het gezellige witte strandhuisje Casa da Luz met blauwe luiken ligt niet aan het strand, maar óp het strand. Je loopt zo vanaf je veranda het zand op. Wij vonden het wel een nadeel dat de tweede slaapkamer niet afgesloten is en een open trap heeft. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek. €900,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van dit strandhuisje op de Azoren

Meer over bovenstaande accommodatie op het strand van Ponta Delgada


6. Beach Chill, Ponta Delgada

Het vakantiehuis Beach Chill is helemaal in beachstijl ingericht en daardoor echt heel knus. Je zit direct aan het strand, hebt een zwembad én terras. Fijn ook dat er een wasmachine is. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek.
€810,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van dit vakantiehuis in Ponta Delgada

Meer over bovenstaande accommodatie voor gezinnen


7. Furnas Villa, Furnas

Nog zo’n prachtige villa in de Azoren is 9 Furnas Villa in Furnas, een pittoresk stadje bovenop een actieve vulkaan, waar je geisers, warmwaterbronnen en tropische planten in de omgeving vindt. Je rijdt in een kwartiertje naar het strand Praia do Fogo. En ook fijn: er is een wasmachine. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek.
€716,- voor 6 nachten in de meivakantie


8. Casas do Termo, Lagoa

Midden in het groen ligt de boerderij Casa do Termo, bij het plaatsje Lagoa. Er is een prachtige vijver in de tuin (zonder omheining, dus met kinderen zonder zwemdiploma wellicht niet ideaal) en op het erf scharrelen kippen en grazen ezels en koeien. Het vakantiehuis is gezellig, traditioneel ingericht. Je zit vlak bij de rotskust en op 8 minuten rijden van een strandje. Drie slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek.
€780,- voor 6 nachten in de meivakantie

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van deze boerderij

Meer over bovenstaande accommodatie op de Azoren


9. Casas da Chaminé Eco Country Lodge, Nordeste

Dit vakantiehuis met zwembad en pizza-oven is echt een plaatje! Qua locatie zit je wat afgelegen bij Casas da Chaminé, in het helemaal oostelijk gelegen plaatsje Nordeste. Daar tegenover staat dat je voor een heel schappelijke prijs een prachtig vakantiehuis huurt. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek. €690,- voor 6 nachten in de meivakantie

Prijzen en beschikbaarheid van Casas da Chaminé

Meer over bovenstaande accommodatie op São Miguel 


10. Furnas Valley, Furnas

Als je in Furnas Valley verblijft zit je vlak bij de warmtebronnen en op loopafstand van winkels en restaurants. Je hebt lekker de ruimte dankzij de tuin met terras. Het strand van Praia do Fogo ligt op 20 minuten rijden. Twee slaapkamers, kinderbedje beschikbaar op verzoek. €572,- voor 6 nachten in de meivakantie

Prijzen en beschikbaarheid van dit vakantiehuis in Furnas

Voorbereidingen voor een vakantie met kinderen op de Azoren

Het is verstandig om je vakantie op de Azoren tijdig te boeken. Met name de accommodaties en de huurauto’s kunnen snel vergeven zijn. Je auto uur je bijvoorbeeld bij Easy Terra (goedkope deals) of Sunnycars (all-inclusive, dus geen verrassingen achteraf).

Meer eilanden bezoeken op de Azoren

Wil je São Miguel combineren met nog een ander eiland op de Azoren? Er zijn negen bewoonde eilanden in de Portugese archipel: Terceira, Santa Maria, Graciosa, Sao Jorge, Pico, Faial, Flores en Corvo. Terceira is het twee na grootste eiland.
Kindvriendelijk appartement in Angra do Heroísmo met stapelbed en binnenplaatsje. Appartement met balkon en twee slaapkamers.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*