Bali met een baby of peuter: doen of niet?

Bali met een baby of peuter: doen of niet?

Altijd lekker weer, fijne stranden, vriendelijke mensen, smakelijk eten, nieuwsgierige aapjes en eindeloze rijstvelden. Bali heeft het allemaal. Maar is het ook geschikt als vakantiebestemming voor het hele gezin? Wij reisden naar Bali met onze peuters en zetten de voor- en nadelen graag voor je op een rij.

Bali is Goedkoop

Oke, je moet eerst flink in de buidel tasten voor een ticket, maar eenmaal op Bali is het leven een heel stuk goedkoper dan in Europa. Een fijne bungalow is al te huur voor €25 per nacht en een bordje saté met rijst heb je al voor €2. Als je dit doorberekend naar een vakantie van drie weken dan is Bali ineens niet heel veel duurder dan een vakantie op de camping in Frankrijk. Ik zou het wel weten ;-).

> Benieuwd naar wat onze vakantie Bali met kinderen gekost heeft? Je leest het hier.

Op Bali is het altijd lekker weer

Bali kent, in tegenstelling tot Nederland, maar twee seizoenen; een droog- en een nat seizoen. Zelfs in het regenseizoen regent het eigenlijk nooit de hele dag, maar het is er wel altijd lekker warm. En dat zorgt er voor dat het eiland het hele jaar door goed te bezoeken is. Hoe lekker is het om in de winter met een korte broek en slippers aan te lopen.

Bali is er super kindvriendelijk

De Balinezen vinden kleine kinderen prachtig. Ga er maar van uit dat je kindje veel meer aandacht krijgt van vreemden dan hier. Heeft je kleine nog een luier aan? In de supermarkt zijn luiers en luierdoekjes te vinden. In de grotere supermarkten ook potjesvoeding en melkpoeder.

Ook uit eten gaan met kinderen is geen enkel probleem. In de toeristischere plaatsen heeft bijna elk restaurant wel een kinderstoel en soms zelfs een kindermenu. In Azië is het heel normaal om een maaltijd te delen. Vraag om een extra bord dan eten je kinderen gewoon met jouw mee.

Wil je een fiets huren of mee met een fietstour door het platteland van Ubud? Ook dit is geen probleem. Overal zijn fietsen te huur met kinderzitjes. Niet de kwaliteit die wij in Nederland gewend zijn, maar goed genoeg om je kindje met een veilig gevoel mee achterop te nemen.

Lees hier onze gids voor Bali met kinderen boordevol tips

Wandelen in de jungle bij Munduk

Een verre reis is leerzaam

Je kindje meenemen naar een land wat zo ontzettend verschilt van het onze is ontzettend leerzaam. De tweeling kon al na een paar dagen verschillende Engelse zinnetjes, weten nu hoe een cacao- en koffieplant er uit ziet en hoe rijst geoogst wordt.

Koffie roosteren in Ubud

Apen, dolfijnen en schildpadden

Is jouw kleine een echte dierenvriend, dan kun je je hart ophalen. Van aapjes kijken in het apenbos, dolfijnen spotten bij de kust voor Lovina of baby schildpadjes uit hun ei zien kruipen bij het turtle conservation centre in Sanur. Mijn peuters vonden de kleine gekko’s die te voorschijn komen als het avond wordt ook helemaal te gek.

>> Lees hier ons artikel over verantwoord dolfijnen spotten op Bali

Dolfijnen in Lovina

Drink met je billen bloot…

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan een vakantie naar Bali met een baby of peuter? Ja natuurlijk wel! Zo is de reis er naartoe heel erg lang. Het is voor niemand leuk om dertien uur stil te moeten zitten in een vliegtuig laat staan voor een kind. Ook moet je een aantal vaccinaties halen en je elke dag insmeren met een antimuggenspray (er komt geen malaria voor op Bali wel dengue). De stoepen zijn zeer onregelmatig en daardoor is het lopen met een buggy een flinke uitdaging. Het is dan ook verstandig een draagzak mee te nemen en de buggy thuis te laten. Maar wij vonden deze nadelen absoluut niet opwegen tegen het avontuur wat wij beleefd hebben op dit prachtige eiland.

Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Neem dan eens een kijkje op ons YouTube kanaal. Dan zul je zien hoe te gek het daar is!

bali met kinderen vlogs youtube

Bezoek ook onze Bali met kinderen pagina voor meer tips over dit kindvriendelijke eiland.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*