Beleef de zomer in het Finse Vuokatti

Beleef de zomer in het Finse Vuokatti

Finland: het land van de duizend meren, de bossen gevuld met wildlife en de traditionele sauna. Tijdens je rondreis door Finland maak je het mee, vooral wanneer je verblijft in het sfeervolle plaatsje Vuokatti. In deze parel, middenin het merengebied, beleeft jong en oud de grootste avonturen. In dit blog lees je wat!

Tijdens de zomermaanden in Vuokatti staan wandelen door de dichtbegroeide bossen, varen over de hemelsbrede meren, vissen in de wilde rivieren en fietsen door de heuvels op het menu. Hier ervaar je het echte Finland: een vakantiebestemming waar iedere generatie, en elk soort reisgezelschap, geniet van de rustgevende outdoor lifestyle: van gezinnen met jonge kinderen tot actieve stellen.

Knuffelen met husky’s

Zeg je Finland, dan zeg je husky’s honden. Niets is leuker dan met de kinderen naar een husky boerderij te gaan om tot het einde van de middag de knuffelen met deze woezelige zachte honden. Behoor je tot de actieve vakantieganger? Ga dan hiken met husky’s. Samen met een gids wandel je door de bossen van de stille en schone Kainuu regio. Verwacht geen rustgevende wandelingen: de husky’s trekken als gekken aan hun lijn, ze zijn namelijk dol op wandelen! Een husky hike is ongeveer 7 kilometer lang.

Wilde dieren spotten

Vuokatti ligt middenin de wildernis van het Kuhmo gebied. Dit gebied staat bekend om haar rijke flora en fauna. Als reiziger kun je hier van proeven. Samen met een boswachter word je naar een houten hut, midden in de wildernis, gebracht. Daar verblijf je een nacht lang met als enige een bed, toilet en groot raam tot je beschikking. Door dit grote raam kun je de hele nacht naar buiten turen, wachtend tot je beren, wolven, vossen, veelvraten en vogels voorbij ziet komen.

Eten in het wild plukken

Een leuke activiteit voor echte foodies: eten in het wild plukken! In Finland groeit de hele zomer lang van alles in het bos. In de zomer kun je los gaan tussen de cloudberries en de blauwe bessen en in de herfst groeien overal paddenstoelen. Daar weten de Finnen tijdens de maaltijden wel raad mee, dus verwacht in de restaurants de lekkerste met vers voedsel bereide gerechten.

Kanoën over de hemelsbrede meren 

De meren van Vuokatti zijn zo stil en rustgevend. Daarom mag een kanotocht over de hemelsbrede meren en smalle riviertjes niet ontbreken. Ga er met het hele gezin op uit en stap in een 3-persoonskano. Of geniet met zijn tweeën van een romantische tocht in een kleiner formaat. Vaar langs ongerepte witte stranden, groene oevers en heerlijk ruikende naaldbomen. Stop onderweg voor een verfrissend Fins drankje, zoals bessensap, een energie gevende kampvuurkoffie en een smaakvolle elandburger!


Met Noord-Europa specialist Voigt Travel reis je af naar de mooiste uithoeken van ons continent. In Finland komt Voigt Travel al jaren, dus zij weten precies waar je moet zijn voor unieke belevenissen. Voigt Travel brengt je naar bestemmingen die perfect passen bij jouw behoeftes en wensen. Laat je inspireren en informeren over familiereizen, actieve vakanties en rustgevende bungalow stops. Je kunt kiezen voor individuele fly & drive’s of om te reizen met je eigen auto.


Deze blog is geschreven en gesponsord door Voigt Travel. Uiteraard gaan wij alleen een samenwerking aan met partijen die wij bij onze doelgroep, jullie, vinden passen! Meer informatie? Lees dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*