Berlijn met kinderen: 5x Leuke uitstapjes met speeltuin!

Berlijn met kinderen: 5x Leuke uitstapjes met speeltuin!

Tijdens onze stedentrip in Berlijn met peuter dompelden we ons onder in het Berlijnse gezinsleven. Vergeet de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie, maar ga koffiedrinken, winkelen of naar de markt. O ja en naar de speeltuin natuurlijk. Hier onze tips!

Kollwitzplatz & Wasserturm (Prenzlauer Berg):
Struinen door de gezellige straten

Prenzlauer Berg is dé kindvriendelijke buurt van Berlijn, waar je struikelt over de kinderwagens en loopfietsjes. Een ontzettend leuk stukje van deze wijk zijn de straten rondom Kollwitzplatz. Je hebt hier leuke winkels, terrassen en restaurantjes. De moeite waard om rond te struinen. Op Kollwitzplatz vind je een speeltuin. In hetzelfde gebied is een park met de prachtige Wasserturm (Knaackstraße 23). Aan de voet van de toren zit een recent gerenoveerde speeltuin, die vooral voor grote kinderen erg leuk is vanwege de hoge glijbaan en uitgebreide klimtoestellen.

Kindvriendelijke tips in de buurt:

  • Weekmarkt Kollwitzplatz (Rykestraße, Prenzlauer Berg) is een biologische weekmarkt aan de Kollwitzplatz op donderdag en zaterdag. Leuk om te lunchen.
  • No Fire No Glory (Rykestraße 45, Prenzlauer Berg) is een hip zaakje met lekkere koffie. Niet per se kindvriendelijk, maar er is wel een ruime stoep met terras.

 

Speeltuin Kollwitzplatz en koffie bij No Fire No Glory

Gezellige straatjes rondom Kollwitzplatz in Prenzlauer Berg

De Wasserturm met naastgelegen speeltuin

Volkspark Friedrichshain (Friedrichshain):
Hangen in het park

Op de rand van de wijken Friedrichshain en Prenzlauer Berg vind je het grote Volkspark Friedrichshain. Er zijn verschillende speeltuinen in het park, maar onze favoriet lag verscholen tussen de bomen. Deze speeltuin, die ook wel het Indianendorf wordt genoemd, vind je niet ver van Restaurant Schoenbrunn.

Speeltuin Indianendorf in Volkspark Friedrichshain

Helmholtzplatz (Prenzlauer Berg):
Speeltuin en kindercafés

Ons appartement in Berlijn lag op nog geen 200 meter van Helmholtzplatz, in hartje Prenzlauer Berg. De ideale locatie voor onze stedentrip met peuter. Helmholtzplatz heeft een fijne, en heel drukbezochte, speeltuin. Ouders zitten gezellig aan de rand van de zandbak en het lijkt of heel buurt hier samenkomt.

Kindvriendelijke tips in de buurt:

  • Kieskind Berlin (Auf dem Helmholtzplatz 1, Prenzlauer Berg) is met de grote zandbak binnen en het terras en grasveld met loopfietsjes en ander speelgoed een ideale plek met kleine kinderen. Hoewel Kiezkind een beetje vergane glorie is, toch leuk om even te kijken als je in de buurt bent.
  • Das Spielzimmer (Schliemannstraße 37) is een ander kindercafé in Prenzlauer Berg. Wij hebben niet zoveel gebruik gemaakt van deze plek, want we vonden het wat ongezellig. Maar ik kan me voorstellen dat je hier met slecht weer wel naartoe gaat, kinderen kunnen lekker spelen in de speelhoek.

 

Binnenzandbak van kindercafé Kieskind Berlin en speeltuin Helmholtzplatz

Speeltuin op Helmholtzplatz in Prenzlauer Berg

Mauerpark (Mitte): Naar de beroemde zondagsmarkt

Zoek naar de highlights van Berlijn en je komt zeker het Mauerpark tegen. Op zondag is hier de beroemde Vlooienmarkt die je niet mag missen. De markt zelf is een beetje druk en benauwd, maar ook in de rest van het park is supergezellig met bandjes en straatartiesten. Bij ons was de grote bellenblaas goed voor ‘uren’ vermaak, terwijl wij lekker in de zon zaten.

Bandjes kijken in Mauerpark

Boxhagener Platz (Friedrichshain):
Eten van de markt en kinderkleding shoppen

Een heel leuk uitje voor de zaterdagochtend is Boxhangener Platz (Grünberger Straße 75). Dit park bestaat uit een gedeelte met gras en een speeltuin met bankjes eromheen. Rondom het park is een markt met producten als groente en fruit, kaas en brood. Tip: haal je lunch op de markt en eet het op bij de speeltuin of in het park. De weekmarkt vindt plaats op zaterdag.

Kindvriendelijke tips in de buurt:

  • Ella & Monster (Gärtnerstraße 8, Friedrichshain) is een van de leuke kinderkledingwinkels rondom Boxhangener Platz.
  • Kleiner Shuhbladen (Seumestraße 12, Friedrichshain) heeft veel verantwoorde (en prijzige) kinderschoenen. Ze hebben buiten een zandbak staan, om de kinderen te vermaken.
  • Silo Coffee (Gabriel-Max-Straße 4, Friedrichshain) is niet zozeer een kindvriendelijke plek, maar wel een hotspot voor goede koffie. Naast koffie en croissantjes vind je hier verschillende lunchgerechten.

 

Groot klimtoestel in speeltuin Boxhangener Platz in Friedrichshain

Koffie en fruithap bij Silo Coffee, Friedrichshain


 >Ga je ook op stedentrip en twijfel je of je wel of geen buggy mee moet nemen? Lees Buggy mee? Of toch maar een draagzak?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*