Maleisië

Alle Maleisië-artikelen

Praktische informatie

Hoe kom je er?

Met het vliegtuig natuurlijk! Vanaf Schiphol is het mogelijk om een directe vlucht te nemen naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Het is tussen de 12 a 13 uur vliegen.

Het kan goedkoper zijn om via Brussel, Düsseldorf of zelfs Antwerpen te vliegen. Ook vliegen met een tussenstop kan een stuk voordeliger uitpakken. Weet je ongeveer wanneer je gaat? Vergelijk dan eerst de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen online. Een handige website hiervoor is Skyscanner, maar ook via Cheaptickets is het mogelijk om vluchten te zoeken en te boeken.

> Sta je op het punt van boeken? In dit artikel deel ik tips om een zo goedkoop mogelijke vlucht te boeken.

Tip: probeer een nachtvlucht te boeken. Dan kom je zo uitgerust mogelijk aan op je bestemming.

Heb ik een visum nodig voor Maleisië?

Je hoeft vooraf geen visum aan te vragen voor Maleisië. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een gratis ‘visa on arrival’ voor 90 dagen. Let er wel op dat je paspoort nog minstens een half jaar geldig is vanaf het moment dat je Maleisië binnenkomt.

Heb ik inentingen nodig voor Maleisië?

Voor Maleisië worden vaccinaties tegen Hepatitus A en DTP aangeraden.

Komt er op Maleisië Malaria voor?

In de grote steden en op de meeste toeristische plaatsen komt er in west Maleisië vrijwel geen malaria voor. Op Maleisisch Borneo komt op bepaalde plekken wel malaria voor. Het gebruik van muggenwerende middelen is ten allen tijden aan te raden, omdat ook dengue weleens voor komt in Maleisië. De lokale bevolking is de beste bron van informatie als het op dengue uitbraken aankomt.

Hier vind je een actuele kaart van de malariagebieden in Maleisië.

Is Maleisië veilig?

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Maleisië. Hoewel het merendeel van de Maleisische bevolking moslim is heb ik dit nooit als probleem ervaren. Sterker nog. Het zijn de liefste mensen die we in Azië ontmoet hebben. Maleisië is schoon en het verkeer is niet super hectisch. Het openbaar vervoer is ook goed en veilig.

Niet helemaal zeker van je zaak? Bekijk hier het actuele reisadvies voor Maleisië.

Wat is de beste reistijd voor Maleisië?

Hier hebben we best wel een beetje geluk. De beste reistijd voor Maleisië is namelijk van juni t/m augustus. Midden in onze zomervakantie! Bijna elke dag valt er wel een buitje, maar het meest natte seizoen is in het oosten van november t/m februari en in het westen van september t/m december. Het is dus altijd wel ergens goed weer, wat Maleisië het hele jaar door tot een prima bestemming maakt.