Goedkoop vliegen met kinderen

Goedkoop vliegen met kinderen

Op vakantie gaan met het gezin is duur. Zeker als je met het vliegtuig gaat. Om het iets betaalbaarder te maken deel ik vandaag mijn tips om een zo voordelig mogelijk vliegticket te boeken. Want zelfs in ze vakantieperiode is goedkoop vliegen met kinderen mogelijk!

Tip 1: Wees flexibel qua data

Ik begin gelijk met de beste tip: wees zo flexibel mogelijk. Niet alleen qua data, maar ook qua bestemming. Natuurlijk is vliegen buiten het hoogseizoen goedkoper. Dat is een inkopper. Maar wist je dat vliegen op een maandag of dinsdag vaak ook goedkoper is dan op een vrijdag of zaterdag. En dat dit ook geldt voor de dag waarop je terug komt? Bij de meeste ticketsites kun je flexibele data aanklikken. Doe dit altijd. Het kan echt tientallen euro’s per dag verschillen. Kun je mooi een dag voor uit eten of naar de dierentuin.

Tip 2: Wees flexibel qua bestemming

Meestal bedenken we eerst de bestemming en gaan daarna pas op zoek naar een voordelig vliegticket. Of niet? Draai de boel eens om en zet eerst de data vast (niet helemaal strak natuurlijk, zie tip 1) waarop je wilt vertrekken en houd dan aanbiedingen in de gaten. Zo wisten wij dat we in april / mei een paar weken weg wilden en pas toen we een voordelig ticket Bali voorbij zagen komen besloten we dat dat de bestemming werd. (Lees hier meer over deze mooie plek.)
Misschien heb je al wel besloten dat je naar Spanje wil, maar nog niet naar welk gebied. Een ticket naar Madrid kan zo maar een stuk goedkoper zijn dan naar Barcelona. Of misschien zie je wel een leuke aanbieding naar Sevilla.

Tip 3: Vergelijk

Mocht je nou wel al een bestemming op het oog hebben ga dan op zoek naar de beste deal op prijsvergelijkingssites. Vaak zijn er meerdere maatschappijen die vluchten aanbieden en op deze manier heb je in 1 oogopslag alle prijzen op een rij. Vergeet niet om de optie flexibele data (zie tip 1) aan te klikken.
Zelf gebruiken wij skyscanner.nl. Maar ook Google Flights biedt de mogelijkheid om vluchten op te zoeken en te boeken.

Tip 4: Bezoek de website van de maatschappij

Heb je de prijzen vergeleken en komt daar een goede prijs uit met maatschappij X. Ga dan niet gelijk bestellen, maar bezoek eerst de website van de maatschappij zelf. Het kan zomaar zijn dat de prijs daar nog lager is.

Tip 5: Kijk eens over de grens

Pin je niet vast op Schiphol. Kijk eens wat het kost om vanaf Brussel of Dusseldorf te vliegen. Of wat dacht je van Antwerpen. Antwerpen? Ja echt! Je checkt dan in Antwerpen in op het Centraal Station en gaat dan met de Thalys naar Schiphol om daar op je vliegtuig te stappen. Een beetje omslachtig, maar bij vluchten van KLM kan het echt honderden euro’s schelen.

Tip 6: Stel alerts in

Weet je al ruim van tevoren waar je naartoe wilt? Dan kan het nuttig zijn om alerts in te stellen. Dit kan op de website van skyscanner. Je geeft dan aan waar je heen wilt en de data dat je wilt vliegen. Als je dat gedaan hebt krijg je een knop te zien met ‘stel prijsalarm in’. En voila. Vanaf nu krijg je elke keer als de prijs van het ticket daalt of stijgt een melding in de mail. Het blijft natuurlijk altijd een gok wanneer het ticket op z’n laagst is.

Tip 7: Last minute?

Oké, laat ik hier gelijk een fabel de wereld uit helpen. Lastminute vliegen is niet goedkoper, ik herhaal, lastminute vliegen is NIET goedkoper. Vooral bij prijsvechters geldt, hoe eerder je boekt, hoe voordeliger. Dus wees flexibel, maar ga wel ruim op tijd op zoek naar tickets.

Tip 8: De overal-functie

Deze tip is voor de super flexibele reizigers onder ons. Of voor die mensen die zich graag laten verrassen. Maar dan kan je ook ECHT voor heel goedkoop vliegen. Je hebt bij skyscanner namelijk de ‘overal’-functie. Het werkt heel simpel. Je geeft aan vanaf welk land je vliegt en typt vervolgens bij ‘naar’ overal. Geef vervolgens de data op dat je weg wilt (of geef een hele maand aan, denk in flexibele data weet je nog). Er verschijnt dan een lijst met daarop alle bestemming weergegeven van laagste prijs naar hoogste. Zo zag ik retourtickets naar Polen voor €19, Spanje voor €34 of wat dacht je van de USA voor €252? Niet gek toch!


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dat betekent dat wij geld kunnen verdienen op het moment dat er over wordt gegaan tot het kopen van een product. Voor jullie kost het niks extra en wij verdienen een klein beetje geld. Een win-winsituatie toch ;-).

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*