De leukste campings die in de herfst open zijn!

De leukste campings die in de herfst open zijn!

Ben je nog op zoek naar een goedkope bestemming voor de herfstvakantie 2022? Denk dan eens aan kamperen in Nederland. Veel campings zijn in de herfst al dicht, maar deze sfeervolle en kindvriendelijke campings zijn nog open!

Het Bos Roept – in het bos

De gezellige natuurcamping Het Bos Roept in het noordelijkste puntje van Noord-Holland is het hele jaar open. In de herfst duik je lekker het naastgelegen bos in of wandel je naar het plaatsje Den Oever voor verse vis. Kom je na een frisse dag terug op de camping? Dan warm je op in de hottub of bij een kampvuurtje dat je bij je eigen kampeerplaats mag stoken. Drink een warme choco uit de truck of proef de poffertjes. Kinderen kunnen meedoen met uilenballen pluizen. Tijdens een regenbui zit je gezellig in de kas met lange leestafel en chesterfield-bank. Houtkachel aan en genieten maar!

De gezellige kas van camping Het Bos Roept

De Lemeler Esch – gezellig Boscafé

Wil je in de herfstvakantie 2022 nog even lekker in de natuur zijn? Boek dan een plekje op camping De Lemeler Esch in Overijssel. Vanaf de camping wandel je zo het bos in richting de Lemelerberg. In het gezellige Boscafé liggen in de herfstvakantie dagelijks natuurknutsels klaar voor kinderen t/m 12 jaar en alle kinderen die op de camping verblijven krijgen een herfst-doe-boekje. Bovendien worden er activiteiten georganiseerd voor gezinnen, zowel binnen als in het bos, zoals marshmallows roosteren boven het kampvuur en kastanjes zoeken.

Bij De Lemeler Esch zijn ook huisjes te huur voor wie kamperen in de herfst net iets te avontuurlijk vindt
De natuurspeeltuin van De Lemeler Esch

Camping Landal Coldenhove – aan de Veluwe

Op Camping Landal Coldenhove sta je op ruime plekken tussen de bomen en loop je zo over de bospaadjes de natuur in van de Veluwezoom. Het fijne aan deze camping is dat het naast het gelijknamige vakantiepark ligt en dat je als kampeerder gebruik mag maken van de faciliteiten. Zit het weer dus even tegen? Dan vermaken je kinderen zich in de indoorspeeltuin of het zwembad. Of je drinkt een warme choco in de brasserie. 

Bij Camping Landal Coldenhove kampeer je midden in het bos van de Veluwezoom
De gezellige brasserie van Camping Coldenhove

Wachtsluis – uitwaaien in Zeeland

Een leuke camping voor de herfstvakantie in Zeeland is Camping Wachtsluis. Je zit hier vlak bij de Belgische grens op 2 kilometer van het strand van Cadzand-Bad. Is het een dagje minder weer? Dan zit je in een halfuurtje in de mooie stad Brugge. Dat het sanitair hier vloerverwarming heeft, is natuurlijk helemaal lekker in de herfst! Er is ook een heel gezellig theehuis bij de Wachtsluis, deze is in september nog enkele dagen open, maar in oktober voornamelijk gesloten. Qua binnenruimte is in de herfst wel de kleine bibliotheek open met voor de kleintjes een kinderhoek om te spelen.

Het sanitairgebouw van De Wachtluis is altijd lekker warm, koffie en lekkers drink je in het Theehuis
Bij De Wachtluis kampeer je op het Zeeuwse boerenland

Camping De Steenuil – kamperen op de boerderij

Het risico aan kamperen in de herfstvakantie is natuurlijk het weer. Wat als het regent, dan zit je heel de dag in je caravan. Maar niet bij Camping De Steenuil in het Noord-Brabantse Oirschot. Daar heb je naast de camping namelijk een grote speelboerderij met glijbanen, binnenzandbak en bouwhoek. Maar je slaapt ook op een échte boerderij waar je boer Willem mag helpen met het verzorgen van de varkens, geiten, kippen en koeien. In de herfstvakantie 2022 is er een speciaal programma met voorlezen in het hooi, op huifkartocht met de tractor en op vrijdagavond en zondagochtend pannenkoeken bakken boven het vuurtje.

De binnenspeeltuin van De Steenuil is een uitkomst bij slecht herfstweer. Of warm lekker op bij de kampvuurplaats
Boer Willem helpen

Ervaringen kamperen herfst Nederland

Ga je voor het eerst kamperen in de herfst en ben je benieuwd naar ervaringen van andere gezinnen?

Marlieke kampeert meerdere keren per jaar in Nederland en geeft tips: ‘Als je met een caravan of camper kampeert is het heerlijk om in de herfst, als het kampeerseizoen er eigenlijk al op zit, nog één keertje weg te gaan. Ik ben dol op de koele lucht in dit seizoen en bij ons slapen we ook allemaal heerlijk als het wat kouder is. Ook maken dingen als kampvuurtjes, warme choco en boswandelingen het extra leuk. Wij zorgen er wel altijd voor dat de camping waar we staan een binnenruimte heeft waar je terechtkunt als het regent. Dit kan een restaurant zijn, een binnenspeelplek of gewoon een openbare huiskamer. De meeste campings hebben hier wel faciliteiten voor.’

Een kampvuur maken maakt kamperen in de herfst nog gezelliger

Meer leuke campings in Nederland

Ben je een fervent kampeerder en heb je kinderen tussen de 0 en 15 jaar? Dan is het boek Campings waar je blij van wordt, met 25 sfeervolle en kindvriendelijke campings in Nederland, een echte aanrader!

Vind je dit artikel leuk? Lees dan ook onze andere kampeerartikelen:

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*