De vakantie van Angelique: De Marken (Italië) met kleine kinderen

De vakantie van Angelique: De Marken (Italië) met kleine kinderen

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doen Stijn en Angelique verslag van De Marken in Italië.

Gezin: Stijn (37) en Angelique (36) en hun dochters van 4 en 1.
Vakantieplek: regio Le Marche/De Marken in het midden van Italië
Reisafstand: Zo’n 1450 kilometer
Voor wie: Voor gezinnen die van natuur, rust en cultuur houden. Het is een stuk minder druk en toeristisch dan bijvoorbeeld Toscane.

De-Marken-casalantico-uitzicht

Uitzicht over Casalantico, een supermooie agriturismo in De Marken, zeer geschikt voor kinderen

Waar ben je op vakantie geweest?

Net na de meivakantie vertrokken we met de auto naar Italië. Om precies te zijn naar Corinaldo in De Marken – of op zijn Italiaans Le Marche. Onze eerste echte verre autovakantie als gezin. Voor ons een hele nieuwe ervaring, aangezien we jarenlang met onze rugzak de meest exotische plekjes op aarde bezochten.

Hoe kwam je op het idee om naar De Marken in Italië te gaan met kinderen?

Italië leek ons wel wat. Buiten Rome waren we er nog nooit geweest, hoog tijd dus om het verder te ontdekken. Het werd een lastminute-zoektocht op internet, waar ik werd getriggerd door de woorden ‘onontdekt’, ‘puur’, ‘heuvels’ en ‘verborgen parels’. Toen ik via Google ook nog eens een geweldige accommodatie tegenkwam, waren we om.

De-Marken-Le-Marche-met-kind-kustlijn

De kustlijn vlakbij Sirolo is spectaculair

Hoe reageerden jullie kinderen op de Italiaanse cultuur?

De cultuur was geen enkel probleem, de lange autoreis wel 😉 We zaten in twee dagen tijd 28 uur in de auto. Op dag één reden we in 12 uur en stopten we net over de grens van Zwitserland in een sprookjesachtig mooi Mövenpick Hotel. Op dag twee stonden we uren stil voor de Gotthardtunnel in de langste file in twintig jaar. We stonden echt stil, muurvast, uren achtereen. Om het positief te bekijken: de omgeving was wel prachtig en spelen op de snelweg met andere kinderen was ook een leuke ervaring.

Zou je jullie accommodatie aanraden aan mensen in je omgeving?

Wij verbleven in Casalantico, een supermooie agriturismo/borgo in de Italiaanse heuvels op 20 minuten van de kust. Je kunt groente en fruit plukken in de moestuin en iedere dag verse eitjes rapen bij de kippen. Ook is er een enorm grasveld met een glijbaan, schommel, tafeltennis en tafelvoetbal. De eigenaar, Luca, was bijzonder vriendelijk. De meeste appartementen zijn boven. Daarom heeft ieder appartement zijn eigen zitje in de tuin. Er is een zwembad, maar geen kinderzwembad.

De-Marken-casalantico

Casalantico, de agriturismo waar Angelique en haar gezin verbleven

Welke uitstapjes maakten jullie?

Natuurlijk gingen we naar Corinaldo, het dichtstbijzijnde stadje. Al rijdend door het groene, heuvelachtige landschap zagen we de vestingmuren en de torens voor ons opdoemen. Dit burchtstadje is prachtig, vooral de trap naar boven met de beroemde waterput omringd door nauwe steegjes en bloemen. En langs de vestingmuren vind je ook leuke nisjes met historische informatie. Vooral in de avond is het hier heerlijk toeven. Slenterend door de straatjes met een gelato (ijsje).

Corinaldo-de-marken-italie

De mooie straatjes van burchtstad Corinaldo

Wat ook niet mocht ontbreken, was een bezoek aan het centrum van Urbino – een bruisende universiteitsstad met een prachtig centrum uit de renaissancetijd, dat ook behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat een te gekke stad. Verscholen tussen de heuvels, met fantastische uitzichten en steile, smalle straatjes.

We wandelden naar het fort Fortezza Albornoz voor een prachtig uitzicht over de stad. Daarna dwaalden we door de oude straten en zagen mooie pleinen, monumenten en kerken. Bij het Palazzo Ducale, een renaissancepaleis, gingen we naar binnen. In sneltreinvaart, want onze jongste dochter was haar echo flink aan het uittesten. Helaas was de toren die beklommen kon worden dicht. Die is alleen in het weekend geopend.

Urbino-de-marken-italie

Uitzicht over Urbino

We bezochten ook een strand bij het leuke stadje Sirolo – gelegen langs een prachtige ruige kustlijn. Het strand Spiaggia Urbani heeft de vorm van een halvemaan en ligt tussen een grot en een hoge klif waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Het water is kraakhelder, de kiezels zijn groot, en het is ideaal voor kinderen omdat er een stukje ondiep water is afgezet met grote stenen. Toen wij er waren was het wel heel warm. Ik zou het daarom niet aanraden in de zomer. Parkeerplek is hier trouwens schaars, maar wij hadden geluk. Er schijnt ook een bus vanuit het centrum te rijden.

Hoe kindvriendelijk is De Marken?

Heel kindvriendelijk. Italianen zijn vriendelijk en er zijn vaak kinderstoelen in horeca. Wat soms wel lastig was, is dat men in deze regio niet altijd Engels spreekt en ons Italiaans ook niet best is. Met name de communicatie in restaurants rondom een ernstige allergie van onze dochter was hierdoor moeilijk.

Spiaggia-Urbani-de-marken

 Spelen op het strand bij Spiaggia Urbani. Leuk om te doen als je in de Marken bent met kinderen

Voor welke doelgroep is deze bestemming ideaal?

Voor mensen die houden van natuur, rust en cultuur. Het is niet te vergelijken met het drukke Toscane, waar we de tweede week naartoe gingen. En wij verbleven hier zelfs buiten de vakantieperiodes. Wij hadden in mei geluk met het weer, maar het kan ook veel regenen in het voorjaar en de zee en zwembaden zijn nog erg koud.

Meer foto’s en verhalen van Angelique? Ze is te volgen op instagram @averbster

Zin in meer italië?

Klik hier voor een overzicht van al onze Italië artikelen


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win win situatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*