De vakantie van Eefje: Roadtrip noord-west USA met baby

De vakantie van Eefje: Roadtrip noord-west USA met baby

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Eefje verslag van haar gezinsvakantie naar Amerika.

Gezin: Marc (31), Eefje (30), Javi (8 maanden)
Vakantieplek: Roadtrip Verenigde Staten; staten Washington, Oregon en een stukje Californië
Reisafstand: 15 uur vliegen (inclusief overstap). In Amerika zelf hebben we ruim 2500 kilometer afgelegd per auto
Voor wie: Voor iedereen die van geweldige natuur en steden houdt.

Marc, Eefje en baby Javi bij Crater Lake National Park

Hoe kwam je op het idee om naar Amerika met een baby te gaan?

In een eerdere reis zagen we al een groot gedeelte van Californië ten zuiden van San Francisco, zoals Los Angelos Grand Canyon en Las Vegas. Het ‘bekende rondje’, maar na het zien van ‘Wie is de Mol’ in 2017, dat zich afspeelde in Oregon, waren we verkocht. De prachtige natuur afgewisseld met steden trok ons enorm. Sowieso vinden we Amerika een geweldig land om te bereizen vanwege de veelzijdige en afwisselende staten. De vluchten waren echter prijzig richting Oregon en Washington, dus toen we voor een prikkie een vlucht naar San Francisco voorbij zagen komen besloten we om vanuit daar omhoog te rijden. En zo geschiedde.

Hoe kindvriendelijk is Amerika?

Zeer kindvriendelijk! Nu had Javi een leeftijd waarop dit nog niet zo meespeelde. Als zijn papa en mama en favoriete speeltjes maar bij hem waren, was hij gelukkig. Amerika is over het algemeen zeer kindvriendelijk vind ik, en super makkelijk te bereizen. Wij boekten alleen een vliegticket, auto en voor de eerste 2 nachten een hotel. De rest boekten we ter plekke online. Dat gaat daar heel gemakkelijk. Dat het net als bij ons erg westers is maakt het voor kindjes ook gemakkelijk. Verder is er genoeg te doen én te zien onderweg; het Amerikaanse landschap verandert zowat elk uur, prachtig om te zien.

Baby Javi kon overal spelen tijdens de roadtrip door West-Amerika

In San Fransisco met Alcatraz op de achtergrond

Hoe reageerde jullie kindje op de Amerikaanse cultuur?

Wij ervaren Amerika niet echt als een heel andere cultuur, Javi was dan ook even vrolijk als thuis. Hij ging makkelijk mee in ons reisritme, welke wij op onze beurt ook afstemden op zijn noden en behoeften. Zo deelden we onze dag steeds zo in dat we gingen rijden als hij zijn dutje deed en hij in de auto kon slapen. Ofwel een hike maakten in die tijd zodat hij in de draagzak kon slapen. Wel had hij zowel na de heen- als terugweg een paar nachten last van een jetlag. Of eigenlijk hadden wij daar het meeste ‘last’ van, omdat hij dan midden in de nacht klaarwakker was en wilde spelen.

Wat viel er mee tijdens jullie roadtrip door Amerika?

Het vliegen viel 1000% mee. Je maakt je vooraf toch zorgen of je kindje niet de hele vlucht gaat zitten huilen, en dan zeker als het een behoorlijke vliegtijd is zoals in ons geval. We hadden ons er op ingesteld dat het pittig zou worden en afspraken gemaakt over hoe we het zouden aanpakken, zoals elkaar elke 2 uur afwisselen. Uiteindelijk was dit niet nodig en heeft Javi zich voorbeeldig gedragen; veel geslapen en tussendoor lekker gespeeld of om zich heen gekeken. Ook hadden we stoelen geboekt bij een ‘wand’, zodat Javi voor onze stoelen op de grond wat kon kruipen en spelen, ideaal!

Wat viel tegen?

Van de steden die we onderweg tegenkwamen hadden we ons vooral op Portland heel erg verheugd. Hoewel we het hier fijn hebben gehad, was dit minder dan we ons hadden voorgesteld. De foodtruckcultuur en de vibe die we overal teruglazen vooraf zijn wij niet tegengekomen, misschien zijn we wel nét op de verkeerde plekken geweest 😉 Verder sloeg het weer aan de kust de laatste dagen om – veel regen, wind en koude temperaturen – waardoor we in plaats van de geplande kustroute door het binnenland terug zijn gegaan. Hierdoor zijn we wel op mooie plekken gekomen, zoals Sacramento, die we normaal overgeslagen zouden hebben maar ons nu enorm verrast hebben.

Sacramento bleek een verrassing

Zaten er accommodaties bij die je zeker zou aanraden aan mensen in je omgeving?

De Timberline Lodge, direct aan het adembenemende kratermeer in Crater Lake National Park. We moesten even slikken toen we onze creditcard overhandigden (250 dollar voor een nacht in een simpele hotelkamer, zónder ontbijt), maar hiervoor keek je wel vanuit je kamer uit op het meer, en konden we zowel de zonsondergang als -opkomt zien, een prachtige ervaring. De dagen erna sliepen we in budgetmotels om deze ‘uitspatting’ wat goed te maken, maar het was het meer dan waard!

Het oogverblindende Crater Lake National Park

Wat was een kindvriendelijke hotspot die je zou tippen aan vrienden? 

The Children’s Museum in Seattle (voor een variëteit aan leeftijden en interesses, hier kun je gemakkelijk een aantal uur doorbrengen), Drake Park in Bend, een relaxed park aan het water (eigenlijk heel Bend is heel relaxed met veel parken, natuur, en een schattig en hip binnenstadje), dierentuin in Portland (Oregon Zoo) en de grote hoeveelheid speelpleintjes en -toestellen in de straten van San Francisco.

Schommelen in een speeltuin in San Fransisco

Hoe verplaatsten jullie van a naar b?

Wij huren in Amerika altijd een auto, zo ook voor deze reis. Ideaal! Gaan en staan waar je wilt. Wel hadden wij onze eigen Maxi-Cosi meegenomen voor Javi, zodat we zeker wisten dat we een veilige autostoel voor hem hadden.

Het prachtige Mount Rainer National Park 

Benieuwd naar de route van Eefje en haar gezin door west-Amerika? Ze hield een handig dagprogramma van hun vakantie bij.

 • Dag 1: Heenvlucht San Francicsco
 • Dag 2: San Francisco – stad verkennen, we zijn niet alle ‘highlights’ afgegaan omdat we 2 keer eerder in SF waren, dus hebben op ons gemak wat geslenterd en voor Javi veel speelplekjes bezocht.
 • Dag 3: San Francisco – doorreis naar plek nabij Lassen National Park waar we overnachtten in Corning, (simpel motel langs de weg)
 • Dag 4: Lassen National Park – 2 hikes
 • Dag 5: Bend – parkjes (o.a. Drake Park), slenteren
 • Dag 6: Bend – binnenstad(je) en een korte shoppingtrip naar een outlet nabij
 • Dag 7: Crater Lake National Park – 1 hike + wandeling rond het meer
 • Dag 8: Crater Lake National Park – korte wandeling in de ochtend en daarna verder reizen
 • Dag 9: Mount Hood National Park – Portland – kort de stad in geweest, bij aankomst  gegeten bij foodtrucks
 • Dag 10: Portland – sightseeing, bezoek aan parkjes, de grootste boekwinkel ter wereld (Powell’s books) en Oregon Zoo
 • Dag 11: Mount Rainer National Park – hike
 • Dag 12: Seattle – sightseeing; spaceneedle, ritje met de monorail, Pike Place Market, 1e  Starbucks
 • Dag 13: Seattle – relaxen, parkjes, speeltuintjes en Children’s Museum
 • Dag 14: Woodburn – grote outlet bezocht. Dit was het begin van onze ‘omweg’ nadat het weer aan de kust omsloeg, normaal zouden we niet een heel dag spenderen in een grote mall
 • Dag 15: Grants Pass – gewandeld
 • Dag 16: Sacramento – sightseeing, bezoek aan ‘old Sacramento’
 • Dag 17: San Francisco – hier komen we na een laatste lange rit in de middag aan. Flinke klim omhoog naar één van de mooiste uitzichtpunten in de stad in Buena Vista Park
 • Dag 18: Terugvlucht naar huis

 

> Meer informatie over Amerika? Bekijk dan onze Amerika met kinderen pagina


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*