De vakantie van Kim: strandhuisje op het strand van Domburg

De vakantie van Kim: strandhuisje op het strand van Domburg

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Kim verslag van haar ideale vakantieadres: een strandhuisje óp het strand van Domburg.

Gezin:Kim (38), Alex (40), Nikka (5) en Ben (1,5)
Vakantieplek: een strandhuisje óp het strand van Domburg in Zeeland
Voor wie: Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Je moet wel affiniteit hebben met het strand en je niet storen aan eventuele ongemakken zoals zand in je huisje of in je bed.

Hoe kwam je op het idee om naar Domburg te gaan?

Mijn ouders huurden een paar jaar geleden voor het eerst zo’n huisje. Onze dochter was toen 1 jaar. De vakantie beviel zo ontzettend goed dat we de daaropvolgende jaren elk jaar teruggingen.

Hoe kindvriendelijk zijn de strandhuisjes in Domburg?

Het toppunt van kindvriendelijk! Het strand is een topspeelplaats, waar bijna alle kinderen dol op zijn. Er is altijd wat te doen: kastelen bouwen, zwemmen, schelpen zoeken, in de branding spelen, vliegeren, in de duinen rennen.

Hoe vinden jullie kinderen deze vakantie?

Nikka vond het vanaf moment één geweldig al was ze nog maar 11 maanden. Ze heeft leren traplopen op het trappetje bij het huisje! Toen ze ouder werd konden we haar ook prima haar gang laten gaan. Lekker spelen voor of achter het huisje of een beetje struinen op het strand. Op het moment dat ze iets verder weg liep richting de zee, konden we er makkelijk achteraan. Ben was voor het eerst mee toen hij 6 maanden was en ook hij heeft heerlijk gespeeld in het zand en ondiepe water. Afgelopen mei waren we er ook en hij bleef maar van de zandheuvels af kruipen. Heerlijk vond hij het. De vrijheid en de ruimte hebben op ons allemaal een goede uitwerking.

Zou je deze bestemming aanbevelen?

Ja! Deze vakantie is geweldig! De huisjes zijn heel mooi en strak ingericht, naar de kleuren van de zee. De slaapbank ligt heerlijk en de vliering is prima om met kinderen te slapen. Douche en toilet zijn ook netjes. Het is eigenlijk een beetje luxe kamperen op het strand. Het terras heeft een loungebank en je kan er prachtig over het strand van Domburg kijken. De zonsondergang is elke dag weer anders. Er staan zo’n 40 huisjes naast elkaar, maar dat gevoel heb je helemaal niet.

Wat kan er tegenvallen?

Wat je niet kan plannen, maar natuurlijk wel roet in het eten kan gooien, is het weer. Wij houden er elke keer rekening mee dat het ook minder kan zijn, je gaat ten slotte op vakantie in Nederland. Uiteindelijk hebben we altijd geluk gehad, het trekt ook snel open. Als het echt dagen achter elkaar zou regenen, dan is zo’n huisje wel erg klein. Wat ook tegenvalt is de prijs. Het is behoorlijk duur om een huisje voor een week te huren. Maar ja… je krijgt er wel wat voor terug!

Heb je nog leuke uitjes in de buurt die je zou tippen?

Als je het strand even zat bent, kun je naar verschillende boerderijen in de buurt. Ook zijn er pluktuinen zoals Hof Hazenberg waar je voor weinig geld bloemen en groentes kan plukken (hangt wel van het seizoen af). Domburg is zelf ook een leuke uitvalsbasis. Niet alleen om je boodschappen te doen, maar ook om markten of activiteiten te bezoeken die er volop georganiseerd worden in de zomer. Ook zijn er verschillende (binnen)speeltuinen in de buurt.  

Meer info over de strandslaaphuisjes in Domburg

Bekijk ook meer kindvriendelijke tips in Zeeland


Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*