De vakantie van Nies: rondreis Marokko met dreumes

De vakantie van Nies: rondreis Marokko met dreumes

Wij vroegen om ons heen: wat was voor jou een bijzondere vakantiebestemming met kinderen? Deze keer vertelt Nies over haar vakantie met man Geert en zoon Morris in Marokko.

Gezin: Nies (32), Geert (32) en Morris (1)
Vakantieplek: Marokko, rondreis Fez – Larache – Chefchaouen – Fez
Reisafstand: nog geen 3,5 uur vliegen

Hoe kwam je op het idee om hier heen te gaan?

Ik was twee jaar geleden in Marrakesh en die trip had erg indruk gemaakt. Daarom wilde ik Marokko ook graag aan mijn man laten zien. Ik vind het bijzonder dat dit land zo anders is, terwijl het relatief dichtbij is. Toen we met Ryanair voor 100 euro per persoon naar Fez konden vliegen, was de knoop snel doorgehakt.

Hoe kindvriendelijk is deze bestemming?

Daar had ik vooraf ook mijn vraagtekens bij. Marokko is heel kindvriendelijk, maar in de letterlijke zin. Je vindt nergens kinderstoelen of babybedjes, maar de mensen zijn heel lief voor je kinderen. Je kind krijgt kusjes, knuffels en wordt verwend. Het is dus geen land dat ingesteld is op kinderen – je vindt er geen subtropisch zwembad of kinderboerderij – maar overal zagen ze ons graag komen. Gelukkig zijn de geuren en kleuren van het land betoverend.

Hoe deed Morris het in Marokko?

Goed. De eerste dag was wat moeilijk, toen heeft hij meer gehuild en die nacht had hij het ook lastig. Verder ging het prima! Hij slaapt door normaal, in Marokko werd hij wel elke nacht een keer wakker, maar dan gaven we hem zonder aarzelen een voeding. Het was daar bijna 35 graden, dan heb je zelf ook sneller dorst.

Wat viel er mee?

Het autorijden. Wij waren hier een beetje huiverig voor, ik hoorde best wat verhalen over gevaarlijke wegen en slechte chauffeurs. We reden eerder al met de auto in Zuid-Afrika, maar dan heb je natuurlijk geen baby bij je. Ik wilde zijn leven niet op het spel zetten. Maar autorijden in Marokko is dus prima te doen. In de grote steden kun je beter wegblijven, maar daarbuiten gaat het prima. Tijdens onze reis was er weinig verkeersdrukte en de politie controleerde regelmatig op snelheid. Alleen maar goeie ervaringen dus.

Wat viel tegen?

Ik had me voorgenomen Morris tijdens deze reis ook met ons mee te laten eten. Marokkaans eten is wel gekruid, maar niet pikant, dus ik dacht dat het best wel zou kunnen. De eerste nacht gaf hij over. Ik heb geen idee of het door het eten kwam, maar sindsdien durfde ik niet meer goed. Hij heeft dus de hele reis potjes gegeten. Jammer, maar zo waren we in elk geval wel zeker van de kwaliteit.

Zaten er accommodaties bij die je zeker zou aanraden aan mensen in je omgeving?

Villa Zahra in Larache is zeker een aanrader. Larache is een nog vrij onbekend stadje met weinig accommodaties. De meeste toeristen slapen in het Noordelijker gelegen Asilah, waar veel appartementencomplexen staan. Daar bleven wij liever weg. Villa Zahra is het huis van Phillipe en Zahra, en als je hier slaapt krijg je de hele bovenverdieping. Heerlijk! Het is er lekker rustig, ideaal na de drukte van Fez.


Nies deelt haar (reis)avonturen op haar lifestyle- en reisblog Reismicrobe.

>> Lees ook: De vakantie van Karlien in Servië

Zelf een keer mee doen aan ‘de vakantie van’? Leuk! Laat hieronder een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*