De vakantie van Rosaline: Cyprus met een dreumes

De vakantie van Rosaline: Cyprus met een dreumes

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Rosaline verslag van haar gezinsvakantie in Cyprus met een dreumes.

Gezin: Tim (31),  Rosaline (30), Livia (14 maanden)
Vakantieplek: Cyprus, Mandria, vlakbij Paphos
Reisafstand: zo’n 4 uur vliegen vanaf Amsterdam
Voor wie: Voor gezinnen die van natuur, cultuur en strand houden. Maar ook voor gezinnen met oudere kinderen die van actie houden.

Waar ben je op vakantie geweest?

We zijn naar Cyprus geweest. Een eiland dat ten zuiden ligt van Turkije. Wij verbleven 2 weken in Mandria, vlakbij Paphos. Met een huurauto hebben we het eiland verkend. Hoewel het eiland groot is, is het meeste binnen 1,5 uur te bereizen. Op deze manier hoefden we niet rond te trekken, maar konden we wel genoeg van het eiland zien.

Hoe kwam je op het idee om met een klein kind naar Cyprus te gaan?

We wilden graag naar een eiland. Lekker overzichtelijk en een goed plek om uit te kunnen rusten en te kunnen zwemmen. Maar er moest wel wat te doen, te zien en beleven zijn. Uiteindelijk gaf een goede aanbieding de doorslag en werd het Cyprus.

Het archeologische park in Phophos

In welke accommodatie verbleven jullie in Cyprus?

We verbleven in Aphrodite Sands apartments. Een resort met zwembad op 500 meter van het strand. Hier hadden we een ruim appartement met woonkamer, 2 slaapkamers, 2 badkamers en een goede keuken. Super fijn, omdat het midden op de dag warm kan zijn. We konden ons hier dan terugtrekken en had onze dochter voldoende bewegingsvrijheid. En als Livia op bed lag konden wij gewoon naar binnen zonder haar te storen.

Hoe kindvriendelijk is Cyprus?

Cyprus is heel kindvriendelijk. De mensen zijn heel vriendelijk vooral naar kleine kinderen toe. In restaurants zijn ze altijd bereid om het een kleintje naar de zin te maken of om extra eten te geven. We vonden ook voldoende speeltuintjes al waren die in de zomer te warm om lekker te kunnen spelen.

Kourion Beach is een heerlijk zandstrand op Cyprus

Voor welke doelgroep is Cyprus ideaal?

Het eiland heeft best wel toeristische delen, daardoor is er voor ieder wat wils. De aquaparken hebben we nu nog maar even overgeslagen, maar zijn voor oudere kinderen zeker leuk. Zelf vinden we het leuk om te hiken. En ook dat kan, met een rugdrager, prima op Cyprus. 

Wat vonden jullie leuk aan deze vakantiebestemming?

Hoewel we ons vooral verheugd hadden op ‘quality time’, zwemmen en niet zo veel moeten, vonden we het eiland verrassend leuk! Er is cultuur (een prachtig archeologisch mozaïek in Pafos en kloosters in de bergen), natuur (hiken langs watervallen in de bergen) en lekker eten (Grieks geïnspireerd). En dat allemaal dichtbij. Het plekje waar we zaten was gelukkig ook niet zo massaal.

De boulevard in Phophos

Wat was minder leuk?

We waren eind juni, begin juli. Dan is het al erg warm in Cyprus. Een andere keer zou ik wat eerder in het jaar of na de zomer gaan. Dan is de temperatuur beter te doen en is het echt een heerlijke bestemming. Zo wilden wij graag naar Nicosia, de enige hoofdstad in Europa met een muur die de stad opdeelt, maar toen ze daar 45 graden voorspelden zijn we toch maar naar de bergen en het zwembad gegaan.

Wat waren kindvriendelijke hotspots in Cyprus die je zou tippen aan vrienden?

  • Pano Platres en Troodos in de bergen Overzichtelijke, toegankelijke wandelingen, maar wel een beetje klimmen en klauteren. Met mooie uitzichten en heerlijk koel als het aan de kust te warm wordt. Ook het Kykkosklooster wat hier te vinden is is prachtig!
  • Limassol Zoo Een kleine dierentuin, maar wel met leuke dieren.
  • Kourion beach Een zandstrand (die zijn er niet zo veel op Cyprus) met fijne restaurants met uitzicht op zee.

Op Cyprus kan je prima hiken

Wat was het leukste kindvriendelijke restaurant in Cyprus?

Het Italiaanse restaurant in het kleine dorpje Mandria . Hoewel we zonder kind niet zo gauw een italiaan binnenstappen (we willen vooral lokaal eten), hadden ze hier een speelhoek. Met een dreumes die net kan lopen, maar nog niet zo lang stil kan zitten is dit ideaal! Wij konden heerlijk rustig eten en onze dochter had de tijd van haar leven.

De speelhoek van het Italiaanse restaurant was een life saver 😉


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win win situatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*