De vakantie van Sandra en Noore: Camping Lolotte

De vakantie van Sandra en Noore: Camping Lolotte

Wij vroegen om ons heen: waar ben jij op vakantie geweest en hoe was deze vakantiebestemming met kinderen? Deze keer vertelt Sandra over haar vakantie met haar dochter op camping Lolotte in Gelderland.

Even voorstellen!

Gezin: Sandra, 35 jaar en Noore, 4 jaar
Vakantieplek: Camping Lolotte, Neede, Gelderland, Nederland
Voor wie: Voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar die van natuur en buitenspelen houden.

Waar ben je op vakantie geweest?

We zijn op vakantie geweest naar Camping Lolotte. Een camping in Gelderland waar natuur een belangrijke rol speelt zonder animatieteams.

Hoe kwam je op het idee om hier heen te gaan?

Ik hoorde van kamperen op een 1-ouderveld (helaas bestaat dit veld niet meer). Een tot voor kort exotische term voor mij. Na wat google werk kwam ik erachter dat dit plaatsen zijn waar je als alleenstaande ouder op een veld met andere alleenstaande ouders kunt kamperen. Na nog wat extra zoekwerk bleek camping Lolotte, naast de reguliere kampeeropties, ook zo’n veld te hebben. Een veld voor kinderen tussen de 0-5 jaar en veld voor kinderen tussen de 5-10 jaar. De hele uitleg en aanpak van de camping, zoals op de site beschreven stond, sprak mij aan. Daarnaast leek het me een fijne optie om mijn eerste vakantie alleen met mijn dochter tussen mensen door te brengen die weten hoe het is om alleenstaand te zijn.

In welke accommodatie verbleven jullie?

Wij hadden onze eigen tent mee. Als je van kamperen houdt natuurlijk ideaal! Maar op de camping worden ook safaritenten en (zelfgebouwde) huisjes verhuurd.

Hoe kindvriendelijk is camping Lolotte?

Kindvriendelijker dan dit wordt het niet. Op deze camping mag nog echt een kampvuur worden gestookt! Dit betekende dus elke avond marshmallows voor alle kinderen. Er zijn enorm veel speelplekken. Geen standaard speeltuin, maar modderbergen, zandbakken en klimtoestellen. Daarnaast is de camping gericht op kinderen tot 10 jaar, dus het is redelijk vroeg rustig op de camping.

Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd; met je moeder in de modder, vuurtje leren stoken, zwemmen in de rivier, beestjes zoeken enzovoorts. Daarnaast is er naast het (kleine) zwembad een heus meertje op de camping aanwezig. Neem wel oude kleren mee. Mijn dochter was elke avond zwart van de modder. Des te groter het feest onder de douche!

Voor welke doelgroep is camping Lolotte ideaal?

Voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 10 jaar. Voor de echte natuurliefhebbers, die geen animatieteam verwachten of een zwembad met 10 grote glijbanen.

Daarnaast is een 1-ouderveld een aanrader voor elke alleenstaande moeder of vader die wat zenuwen heeft over hun vakantie met de kinderen. Ik heb ervaren dat iedereen voor elkaar zorgde. Moest ik even naar de winkel bleef mijn dochter bij de buurvrouw en vond ik ze later allemaal samen terug in het zwembad. Ik was wat bang dat het een ‘zielige’ bedoeling zou zijn, maar niets was minder waar. We vonden elkaar in elkaars verhalen, konden samen even klagen en daarna samen lachen. Ik kan het iedereen aanraden!

Wat vonden jullie leuk aan deze vakantiebestemming?

Wij hoefden eigenlijk de camping niet af. Zeker voor de jongere kinderen is er genoeg te ontdekken en te doen. De omgeving van de camping is ook redelijk groen, dus je staat buiten de camping zo in de natuur.

Daarnaast zorgde de samenhorigheid op ons veld ervoor dat we samen bijvoorbeeld een huifkarrentocht hebben gedaan, een pannenkoekenfeest hebben georganiseerd en een extra opblaaszwembad neer hebben gezet.

Noore maakte ook gelijk vriendinnetjes, omdat de meeste kindjes op de camping van haar leeftijd waren. Voor ik het wist waren ze samen op pad, een speurtocht aan het doen.

Wat was minder leuk?

Het zwembad was echt klein, zeker op de hete 40 graden dagen was het niet de ideale plek voor alle gasten. Het zwembad wordt verwarmd door de zon, dus de eerste dagen was het doorbijten om in het water te springen.

Wat waren kindvriendelijke hotspots die je zou tippen aan vrienden?

In de buurt heb je een manage die huifkarrentochten organiseert. Ook kun je er paardrijden.

Het hoogtepunt in de buurt was het blotevoetenpad bij Erve Brooks. Hier kun je voor een klein prijsje kiezen uit een blotevoetenpad of een avonturenpad. Wij kozen voor het avonturenpad, waarbij de kinderen (en ouders) over allerlei hindernissen moeten gaan. Hier heeft mijn dochter wat grenzen verlegt.

Wat was het leukste kindvriendelijke restaurant in de buurt?

Het leukste restaurant was die op de camping zelf. In het hoogseizoen is er elke woensdag ‘de aanschuiftafel’ waarbij een cateringbedrijf het eten verzorgt. Dit is geen gewoon catering eten, maar een bijzonder menu, mét een aangepast kindermenu. Met z’n allen aan lange tafel heerlijk eten en kletsen. Beter kun je het niet hebben. Ook zijn de tosti’s in de cafetaria een aanrader!


Ook leuk om te lezen:

Al onze tips voor uitjes in Nederland

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*