De vakantie van Winde: Bungalow in de Eifel

De vakantie van Winde: Bungalow in de Eifel

Wij vroegen om ons heen: waar ben jij op vakantie geweest en hoe was deze vakantiebestemming met kinderen? Deze keer vertelt Winde over een heerlijk vakantiepark in de Duitse Eifel.


Even voorstellen!

Het gezin: Winde (39), Ilan (39) en Gijs (8)
Vakantieplek: Duitsland, Noordrijn-Westfalen ( Eifelgebied), Gerolstein
Duur: 1 week

Wij zijn sinds 2 jaar een samengesteld gezin. Ik (Winde), mijn zoon Gijs en Ilan. Dit is onze derde vakantie samen. Door corona besloten we dit jaar dichtbij huis met vakantie te gaan. We houden van vakantie vieren, zowel in Nederland als in het buitenland en hopen binnen 2 jaar een wat grotere reis te maken.

Waar ben je op vakantie geweest?

Wij verbleven een week in Gerolstein, in de Duitse Eifel, bij Bungalowpark und Camping Feriendorf Felsenhof.

Hoe kwam je op het idee om hier heen te gaan?

Eigenlijk kom ik hier al jaren, gemiddeld om de 2 jaar. Alle seizoenen zijn we er al een keer geweest. Wanneer ik er een tijd niet ben geweest krijg ik heimwee en moet ik weer een keer die kant op. Zowel voor de omgeving als het vakantiepark Felsenhof zelf. Het is vanaf onze woonplaats Alkmaar slechts 4 uurtjes rijden maar je waant je volledig in het buitenland. De mooie heuvels, de uitzichten en de natuur. Het is er allemaal prachtig en er is altijd wat leuks te doen of te bezichtigen in de omgeving. De rit erheen is dan ook altijd prachtig (tenminste als je niet snel wagenziek bent )

In eerste instantie zouden we deze zomer thuis blijven om te sparen. Maar omdat we al maanden aan huis gekluisterd waren door corona was de behoefte er even tussen uit te zijn enorm groot. Gerolstein was dus een prima optie. je weet waar je heen gaat en dat je goed zit. Hoe vaak ik er ook al geweest ben, het verveelt echt nooit! Bovendien wilden we zeker zijn dat Gijs, mijn zoon, het ook naar zijn zin zou hebben. Hij sprong een gat in de lucht toen hij hoorde wat ons plan was. Inmiddels is Gijs er zelf ook al 6 keer geweest.

In welke accommodatie verbleven jullie in de Eifel

Wij verbleven dus bij bungalowpark en Camping Felsenhof. Ik zou geen andere accommodatie willen. Één keer zijn we  in een landalpark verbleven maar dat verbleekt bij de rust, de ruimte en het uitzicht wat je krijgt op dit park. Inmiddels heb ik al een aantal collega’s en vrienden getipt die er op vakantie zijn geweest en tot dusver waren allen het met me eens. De bungalows staan ruim verspreid over het park, waardoor je veel privacy hebt wanneer je op je terrasje zit. Ook staan de huisjes zo gesitueerd dat er altijd sprake is van een mooi en ruim uitzicht. Er is een campingplek voor tenten en caravans, hier heb ik zelf nooit gebruik van gemaakt, maar het ziet er allemaal netjes en goed verzorgd ook. Ook de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Het is tevens een autovrij park waardoor je kinderen er ook veilig kunnen rondlopen. Er staat een kantine met terras waar je kan genieten van een lekkere Bitburger of Gerolsteiner en een ijsje kan kopen. Het is er allemaal heel gemoedelijk. De eigenaren, Karin en Martin, zijn van oorsprong Nederlands wat ook de communicatie erg makkelijk maakt. Ze zijn zeer gastvrij en makkelijk aanspreekbaar voor vragen of informatie

Op het park zelf staat de Auberg, een deel van de ‘Gerolsteiner Dolomiten’, voormalige koraalriffen die 380 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Hier kan je ook naartoe lopen op het park en naar boven klimmen voor een mooi uitzicht over Gerolstein en het park zelf. 

Hoe kindvriendelijk is Feriendorf Felsenhof?

Dat mijn zoon het liefst élke vakantie bij Felsenhof wil doorbrengen zegt denk ik al genoeg. Het park is uiterst kindvriendelijk. Er is een speeltuin (vlakbij de kantine waardoor je als ouders onder het genot van een drankje kan toekijken) een midgetgolfbaan en zelfs een openluchtzwembadje. Ook is er een mini-boerderijtje met geitjes en de ezeltjes Willem en Maxima die, onder begeleiding, verzorgd kunnen worden door de kinderen.

In de mei- en zomervakantie is er Nederlands sprekende animatie die dagelijks leuke activiteiten verzorgt voor kinderen van alle leeftijden. En dit alles alleen nog maar op het park zelf. Ze doen dit ook met heel veel enthousiasme! Mijn zoon heeft elke keer vanaf dag 1 vriendjes op het park en die spelen dan ook bijna het hele verblijf buiten met elkaar.

Voor welke doelgroep is deze bestemming ideaal? 

Ik vind deze bestemming ideaal voor een heel uiteenlopende doelgroep. Je maakt het zo gek als je wil. Op het park zelf is het zeker geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Dan is het interessant om aan sommige activiteiten van de animatie nog deel te nemen. Ze organiseren echt van alles, ook voor 10+

Het park is zo ruim dat kinderen er echt hun hart kunnen ophalen en het is gewoon veilig en gemoedelijk. Je kinderen kunnen zelfs vaak al voor het huisje spelen op het grasveld. Neem bijvoorbeeld buitenspeelgoed mee, desnoods een opblaasbaar zwembadje voor de allerkleinsten met mooi weer. Hebben wij ook gedaan toen mijn zoon 2,5 jaar was.

Het is fijn als je sportief bent want er kan veel en stevig gewandeld worden in de omgeving. Ook mountenbiken, maar dan wel als je ervaring hebt aangezien het nooit echt vlak is.

Wat vinden jullie zo leuk aan Feriendorf Felsenhof?

dat het ons nooit gaat vervelen. Elke seizoen is anders, in de winter kan er sneeuw liggen wat heel veel pret garandeert. Met oud en Nieuw hebben we ontzettend genoten van het vuurwerk wat we konden zien in het dal (waar het kleine stadje Gerolstein ligt).

En dat er altijd wel iets is in de omgeving om naartoe te gaan, net waar je zin in hebt. Maar ook de rust en de ruimte die er is op het park zelf. Ik kom er elke keer heerlijk tot rust zonder dat het saai wordt.

Heb je kindvriendelijke tips voor de Eifel?

In de omgeving is er ook een hoop aan activiteiten te doen voor jong en oud. In het dorp Gerolstein zit een groot openluchtzwembad met ruime ligweide omheen. Wanneer je bij Felsenhof verblijft mag je daar ook gratis gebruik van maken.

Er zijn in de buurt verschillende kratermeren waar gezwommen kan worden. Ook heb je leuke parken zoals het Wild und Erlebnispark in Daun (20 min rijden) waar ook een zomerrodelbaan zit. Het attractiepark Eifelpark Gondor is een aanrader, maar ook het plaatsje Cochem wat aan de Moezel ligt. Ontzettend mooi om even in rond te dolen waarbij je ook helemaal naar boven kan lopen naar de rijksburcht Cochem. Het is ook met kinderen de moeite om de rondleiding te doen. Mijn zoontje was toen 4 jaar en vond het fantastisch! Daarnaast heb je ook stoeltjeslift in Cochem voor wederom een fantastisch uitzicht.

Ook de ijsgrotten bezoeken is een leuke activiteit. Je kan er vlakbij parkeren maar ook kiezen om er via een mooie wandelroute door het bos heen te lopen (ongeveer een uur lopen).

Uiteraard kan ik nog even doorgaan met tips. Zoals de Geierlay hangbrug wat op een uurtje rijden ligt.

Wanneer je wat langer verblijft is een uitstap naar Phantasialand of de stad Keulen ook de moeite waard.

Heb je tips voor kindvriendelijke restaurants in de omgeving van Gerolstein?

In de huisjes zelf kan je prima koken maar ook in Gerolstein zitten een aantal prima restaurantjes waar je voor een leuke prijs kan eten. Zo heb je pizzeria Mama Maria en voor heerlijke schnitzels kan je terecht bij Schwarzbrennerei en de Balkan Grill.


Zin in meer Duitsland?

Lees hier al onze tips voor de Duitse Moezel

Pin it

1 reactie

  • Els zegt:

    Hoi Globetrotter,
    Wat een bijzonder leuke stuk heb jij geschreven over het Feriendorf Felsenhof. Ook voor “ons” is het als 2e thuis… ben nu 63, kom er al sinds mijn jonge kinderjaren. In de loop der tijd is het voor mij ook ècht familie geworden. Nog steeds verveeld het niet, vroeger met mijn ouders, later op bezoek bij schoonouders/ zus + zwager, neef + nicht, eigen gezin & nu met de kleinkinderen…. het verlangen om er te zijn blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*